READING

Στην κουζίνα για γκοφρέτες δημητριακών με σοκολάτα...

Στην κουζίνα για γκοφρέτες δημητριακών με σοκολάτα

Από την ώρα που ανακάλυψα πως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τα δικά σου σνακ και να μην τρέχεις στα έτοιμα, νομίζω πως το αγαπημένο μου είναι η μπάρες-γκοφρέτες δημητριακών. Η συγκεκριμένη συνταγή ξεπήδησε από ένα περιοδικό μαγειρικής που έχω στο σπίτι, τον Γαστρονόμο της Καθημερινής και η αρχική συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου. Εμείς βέβαια την μεταμορφώνουμε λιγάκι προσθέτοντας διάφορα υλικά και κάνοντας διάφορες δοκιμές.Πάμε για τα υλικά;

Υλικά:

  • 250γρ. κουβερτούρα 52% κακάο σπασμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400γρ. corn flakes βιολογικά κατά προτίμηση
Στην δική μας συνταγή έχουμε προσθέσει και 4 κουταλιές ταχίνι (μπορείτε να βάλετε και φυστικοβούτυρο) για να δέσουν λίγο καλύτερα τα corn flakes με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάλετε διάφορους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, ακόμη και να αντικαταστήσετε τα flakes με νιφάδες βρώμης (αυτή είναι η δική μου επόμενη δοκιμή).
Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί  και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα corn flakes και από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μην σπάσουν τα corn flakes. Όταν καλυφθούν όλα τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια ή σαν σουτζουκάκια. Μην ανησυχήσετε που η “ζύμη” δεν θα έχει δέσει. Θα τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και εκεί θα κρυώσει η σοκολάτα, θα σφίξουν και θα στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.
Οι γκοφρέτες διατηρούνται στο ψυγείο, τυλιγμένες μια μια σε διάφανη μεμβράνη, ώστε να μείνουν τραγανές και φρέσκες. Πρέπει να σας πω πως την επόμενη φορά θα επιχειρήσω να βάλω περισσότερη σοκολάτα και ταχίνι για να δέσει καλύτερα η γκοφρέτα, καθώς κάποιες μπάρες ακόμη και μετά από 1-2 μέρες στο ψυγείο θύμιζαν περισσότερο μπουκίτσες παρά γκοφρέτα. Δεν ξέρω αν φταίει η συνταγή ή ότι τις έφτιαξαν τα παιδιά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα… Φυσικά δεν έχαναν καθόλου σε νοστιμιά!

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Ένα ωραίο σνακ για μικρούς και μεγάλους!

  2. In my closet

    10 Ιουλίου

    Μιαμ μιαμ! Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    • Magda Zindrou

      11 Ιουλίου

      Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο! Και φυσικά μπορείς να προσθέσεις διάφορα υλικά και να το μεταμορφώσεις σε ένα άλλο γλύκισμα.

  3. Υπέροχες!!! Να δεν νιώθεις απίστευτη ικανοποίηση όταν το snack είναι σπιτικό και συγχρόνος τόσο λαχταριστό!

    • Magda Zindrou

      12 Ιουλίου

      Τεράστια ικανοποίηση, απίστευτη. Η μεγαλύτερη όμως χαρά είναι τα χαμόγελά τους!

  4. emama christina

    12 Οκτωβρίου

    Τις λατρεύω τις μπάρες-γκοφρέτες δημητριακών και δοκιμάζω διάφορα υλικά. Θα τους πήγαιναν τα γκότζι μπέρι και οι σταφίδες νομίζω, οπότε θα δοκιμάσω και θα σου πω.
    Αλήθεια η γεύση του βουτύρου δεν είναι έντονη μέσα στις γκοφρέτες?

    • Magda Zindrou

      13 Οκτωβρίου

      Εμένα μου αρέσει τόσο πολύ το βούτυρο που δεν μου φάνηκε καθόλου έντονη η γεύση του! Ξέρω, ξέρω… Θα του πήγαιναν πολλά τέτοια, αλλά έχουμε έναν Άρη που τα ψαρεύει όλα αυτά όταν τα βρίσκει στο φαγητό του, οπότε δεν είναι εύκολο να τα χρησιμοποιώ.

  5. Momma Machi

    9 Δεκεμβρίου

    Αχ και βαχ, εγώ τρελαίνομαι για κάτι τέτοια, τα παιδιά μου πάλι όχι! μου βγήκαν και τα δυο του αλμυρού! όμως είναι ωραία ιδέα και για κέρασμα οπότε η συνταγή σημειώνεται!

  6. Zina Z

    9 Δεκεμβρίου

    λατρευω τα απλα. και αυτη η συνταγη μολις καταχωρηθηκε στο καρνε!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!