READING

11ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Μουσείο Κυκλαδικής Τέ...

11ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα “Σημερινές Ιστορίες Αγγείων“, 15/2 έως 22/4/2024.

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο 2ο Cycladic Kids’ Festival τον Σεπτέμβριο.

Αν οι άνθρωποι της αρχαιότητας μας άφησαν εικόνες που έκριναν σημαντικές για τους ίδιους πάνω σε πήλινα αγγεία, εσύ τι θα επέλεγες να βρουν ως δική σου εικόνα οι άνθρωποι των επόμενων γενεών;

Με θέμα “Σημερινές Ιστορίες Αγγείων” ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 4-15 ετών, να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους που θα ήθελαν να αφήσουν στους ανθρώπους του μέλλοντος.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διαρκέσει 15 Φεβρουαρίου 2024 με 22 Απριλίου 2024  και τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν και φέτος τον Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη έκθεση στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων.  Φέτος, μέσα από τον Διαγωνισμό, περιηγούμαστε στη μόνιμη έκθεση “Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα” που παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσα από θεματικές ενότητες και αντικείμενα μαθαίνουμε για την ιδιωτική και τη δημόσια ζωή των αρχαίων Ελλήνων στην Κλασική και την Ελληνιστική περίοδο.

Μια από τις πιο πλούσιες πηγές με πληροφορίες για την αρχαιότητα σήμερα είναι οι ζωγραφισμένες εικόνες πάνω στα πήλινα αγγεία. Από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα ο άνθρωπος αποτυπώνει πάνω σε αυτά εικόνες για τη ζωή και τις συνήθειές του και σκηνές από την μυθολογία και την καθημερινή του ζωή. Σήμερα, αντίστοιχες εικόνες βρίσκουμε κυρίως μέσα από το internet και τα social media.

Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό τα παιδιά καλούνται να αναπαραστήσουν μια σκηνή από την καθημερινότητά τους, χρησιμοποιώντας ζωγραφική, κολλάζ, φωτογραφία ή μικτή τεχνική και να την εντάξουν μέσα στο περίγραμμα ενός αγγείου.

Τι θα ήθελες να γνωρίζουν από τη ζωή που κάνεις σήμερα οι άνθρωποι στο μέλλον;

Τι διαλέγεις να μοιραστείς με τους άλλους;

Ποιες εικόνες είναι για εσένα οι πιο χαρακτηριστικές της ζωής και της εποχής σου;

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι φέτος οι:

Heidι Holder – Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met)
Νίκος Αλιάγας – Δημοσιογράφος/Φωτογράφος
Πάνος Γιαννικόπουλος – Επιμελητής Σύγχρονης Τέχνης
Νάντια Κοντογεώργη – Ηθοποιός
Θεόδωρος Παπακώστας – Αρχαιολόγος
Ερατώ Χατζησάββα – Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και στείλε το έργο σου μέχρι τις 22 Απριλίου 2024

[1] Κατέβασε το σχέδιο και εκτύπωσέ το σε χαρτί μεγέθους Α4.

[2] Διάλεξε τα υλικά, τα χρώματα και την τεχνική που σου αρέσει και δημιούργησε μέσα στο περίγραμμα του αγγείου μια σκηνή Καθημερινής Ζωής. (Mπορείς να χρησιμοποιήσεις κολλάζ, φωτογραφία ή μεικτή τεχνική)

[3] Σκάναρε το έργο σου έγχρωμο και σε καλή ανάλυση.

[4] Ζήτησε από έναν ενήλικα να συμπληρώσει τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής και ανέβασε το έργο σου στο kidscontest.cycladic.gr/. Το μέγεθος του αρχείου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 ΜΒ.

[5] Για να παρουσιαστεί το έργο σου στην έκθεση που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του 2ο Cycladic Kids Festival, πρέπει να μας στείλεις το πρωτότυπο έργο σου και ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση μέχρι τις 31 Μαΐου:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10676 Αθήνα
Υ/Ο: Παιδικός Διαγωνισμός

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής θα πρέπει να γίνεται για κάθε έργο ξεχωριστά. Κάθε παιδί ή ενήλικας, πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής, να επισυνάψει ηλεκτρονικά το έργο του και να λάβει μοναδικό κωδικό. Τα έργα που στέλνονται ταχυδρομικά χωρίς να έχουν λάβει κωδικό, δεν θα παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

[6] Μπορείς να συμμετέχεις μόνο με μία ζωγραφιά.

Καλή επιτυχία!


Περισσότερες δράσεις για παιδιά στο Κάθε μέρα γονείς.

Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram και στο TikTok


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!