READING

Πάμε Θέατρο; “Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρο...

Πάμε Θέατρο; “Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι” στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Μυστήριος, έξυπνος, εκκεντρικός, ο Σέρλοκ Χολμς είναι σίγουρα ένας ήρωας που γοητεύει τα παιδιά και η φετινή παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν είναι η ζωντανή απόδειξη!

Η αυθεντική ιστορία του Sir Arthur Conan Doyle “Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι“, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα από τις “Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς”, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο. Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και δεν πρέπει να την χάσετε!
Το σπάνιο γαλάζιο ρουμπίνι ακολουθεί μια απίστευτη διαδρομή, γεμάτη απανωτές ληστείες και ατυχήματα. Ταξιδεύει από τον ποταμό Αμοΐ στα βάθη της Κίνας μέχρι τα χιονισμένα βουνά των Ελβετικών Άλπεων για να καταλήξει στο Βικτωριανό Λονδίνο ως δώρο στα χέρια της ψηλομύτας κόμισσας Μόρκαρ και να εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την κοσμηματοθήκη της, στο ξενοδοχείο “Κοσμοπόλιταν”. Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, με τον πιστό του φίλο δόκτορα Ουάτσον, καλούνται να ξεδιαλύνουν την υπόθεση που κρύβει πολλά παράξενα γεγονότα. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ όταν στα χέρια τους καταφθάνει ένα μαύρο φθαρμένο καπέλο και μια χήνα, με ένα περίεργο σημάδι στο κεφάλι.
Μικροί και μεγάλοι θεατές μπαίνουν στο χώρο του θεάτρου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής στο πιάνο. Η θεατρική σκηνή μεταμορφώνεται σε Βικτωριανό Λονδίνο! Όλη η ατμόσφαιρα της εποχής ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή: το διαμέρισμα του διάσημου ντετέκτιβ, το ξενοδοχείο Κοσμοπόλιταν, η αγορά.
Περιπέτεια, χιούμορ, μουσική, χορός, έξυπνοι διάλογοι, όλα συνθέτουν μια παράσταση που καλεί τον μικρό θεατή να εξασκήσει την μνήμη και την παρατηρητικότητα του και να μελετήσει τα στοιχεία που ανακαλύπτει ο Σέρλοκ Χολμς με τον συνεργάτη του δόκτορα Ουάτσον, για να αποδείξουν μαζί την αλήθεια. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετικές. Αξίζει να σημειωθεί πως χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά στη σκηνή (στοιχείο που προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ)! Δεν μπορώ να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στη άψογη ερμηνεία του Γιάννη Σαρακατσάνη ως Σέρλοκ Χολμς.
Η θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου έχει ρυθμό και ζωντάνια. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη, τα σκηνικά, η μουσική, ο φωτισμός, όλα συνθέτουν μια ποιοτική παράσταση που καθηλώνει το κοινό και μας χαρίζει μια μοναδική, ποιοτική θεατρική πρόταση για παιδιά!
Δεν πρέπει να την χάσετε!
Μέχρι τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα).ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7/4/2017:
Δίνεται παράταση! Μπορείτε να την απολαύσετε μόνο κάθε Κυριακή στις 15:00.Πληρ.: 210-3222464 & 210-3236732

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά – κοστούμια: Πάρις Μέξης & Μαντώ Ψυχουντάκη
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Παίζουν: Κίμων Φιορέτος, Δημοσθένης Φίλιππας, Μαρία Τζάνη, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ευθύμης Χαλκίδης, Χριστίνα Κωστέα.
Στον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς ο Γιάννης Σαρακατσάνης.

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!