READING

Θεατρικό παιχνίδι… φυσικά, στις Μορφές Έκφρασης...

Θεατρικό παιχνίδι… φυσικά, στις Μορφές Έκφρασης

Την προηγούμενη Κυριακή βρεθήκαμε στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος…», μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού, η οποία κερδίζει αμέσως τα παιδιά και τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δυναμικά στο σκηνικό παιχνίδι.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα ζώα, τα πουλιά, το δάσος και τη φύση (αλλά και τη φύση τους) είναι η ίδια η φύση. Όταν όμως μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά, το… plan B λέει «θέατρο». Μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια είναι η παράσταση-παιχνίδι (πραγματικό μουσικοκινητικό παιχνίδι!) «Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος…» από τη συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Άννα Σεβαστή Τζίμα στις Μορφές Έκφρασης των Κάτω Πετραλώνων. Πριν από το δάσος όμως, το πρόγραμμα έχει υποδοχή με «Λιλιπούπολη» κι ένα διαδραστικό παιχνίδι με τους ηθοποιούς, ως προθέρμανση για τους θεατές από 18 μηνών έως 6 ετών, καθώς είναι πολύ βασικό να νιώσουν άνετα με το χώρο και τη θεατρική σύμβαση. Έτσι, πρώτα γνωριζόμαστε, μετά ξεκινάμε το παιχνίδι (που δεν σταματάει παρά μόνο στο τέλος) και στη συνέχεια σβήνουν χαλαρά τα φώτα και αρχίζει το ταξίδι.

Τι γίνεται όμως επί σκηνής; Η ιστορία έχει ως εξής: δύο αδέρφια, το ένα εκ των οποίων έχει όλο το μυαλό του στις σκανταλιές, συναντούν ένα πολύχρωμο πουλί, τον Κούκου, και αποφασίζουν να παίξουν μαζί του κρυφτό. Εκείνα τα φυλάνε, αλλά ο Κούκου κρύβεται τόσο καλά μέσα στο δάσος, το σπίτι του, που οι δύο ήρωες χέρι-χέρι με τους φίλους τους, τους μικρούς θεατές, προσπαθούν πολύ για να τον βρουν. Όσο τον ψάχνουν όμως, γνωρίζουν ένα σωρό πλάσματα και ζουν πολλές περιπέτειες: συναντούν χελωνάκια, όμορφες πεταλούδες, μεγάλες αρκούδες, πέφτουν σε ψιλόβροχο αλλά και σε καταιγίδα με κεραυνούς, βρέχουν τα πόδια τους σε ένα ποταμάκι, ίσα που δεν τους παίρνει ο δυνατός αέρας που λυσσομανάει…

Ένα άλτο και ένα σοπράνο ξυλόφωνο, ένα καχόν, μια καμπάσα, ένα ξύλο της βροχής, μια φλογέρα και μια κιθάρα ζωντανεύουν όλους αυτούς τους ήχους και συνοδεύουν το τραγούδι του Κούκου, το οποίο μαθαίνουν να λένε και τα παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής τους της εξερεύνησης. Ώσπου κάποια στιγμή ξαναεμφανίζεται και ο Κούκου, ο οποίος παρακινεί τους μικρούς του φίλους να προσέχουν το σπίτι του, το δάσος, όπως το δικό τους σπίτι, δίνοντας έτσι το μήνυμα για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία του. Στο τέλος, και εξαιτίας της συνεχούς διαντίδρασης της παράστασης, οι συντελεστές έχουν καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό: ακόμη και τα πιο συνεσταλμένα παιδάκια βρίσκονται πάνω στη σκηνή κι έχουν γίνει μέρος του έργου!

Μη την χάσετε!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύλληψη – κείμενο – τραγούδια – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σκούρτης, Δανάη Στεργίου, Άννα Σεβαστή Τζίμα

Κάθε Κυριακή στις 12:00, στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Μαΐου.

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2103464903 & 2103464002


RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!