READING

Ταξίδι στο θέατρο της “Αναγέννησης” στ...

Ταξίδι στο θέατρο της “Αναγέννησης” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το ταξίδι στο θέατρο της “Αναγέννησης” συνεχίζεται στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

Η Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου φιλοξενεί κάθε χρόνο σχεδόν 70.000 μικρούς και μεγάλους θεατές. Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση, που παρά την απρόσμενη διακοπή, σημείωσε την τελευταία θεατρική περίοδο ρεκόρ θεατών, έρχεται να συναντήσει όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η νέα παράσταση Ταρτούφος, η σπουδαία κωμωδία που μας χάρισε ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Μολιέρος τον 17ο αιώνα, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, από την ίδια επιτυχημένη ομάδα συντελεστών κι ανανεωμένο θίασο. Έτσι συνεχίζεται ένας κύκλος κλασικών έργων που σπάνια ανεβαίνουν για παιδιά!

Στην Παιδική Σκηνή – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, την τελευταία τριετία παρουσιάζονται διαχρονικά κείμενα που απαντούν σε σύγχρονα ερωτήματα, διασκευασμένα για «μικρούς θεατές». Έτσι, ξεκινώντας από την Αγγλία και τον Έμπορο της Βενετίας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, μεταφερθήκαμε στην Ελλάδα με το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, για να φτάσουμε στη Γαλλία και τον Ταρτούφο του Μολιέρου.

Με την παράσταση αυτή, ολοκληρώνεται ένας κύκλος – αφιέρωμα στο θέατρο της Αναγέννησης. Τα παιδιά και οι νέοι εξοικειώνονται με το ύφος μεγάλων κλασικών θεατρικών συγγραφέων και έρχονται σε μια πρώτη επαφή με την αξία των έργων τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου, Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης, Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού, Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας, Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ψυλλάς (στον Ταρτούφο), Δημήτρης Καπαμάς (στον Ερωτόκριτο), Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας, Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης, Βοηθός παραγωγής: Αρθούρος Ντόι, Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη, Διεύθυνση – Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου,

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά)

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Φώτης Κουτρουβίδης, Γιώργος Ματζιάρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των παραστάσεων.

Το θέατρο θα εφαρμόσει με συνέπεια τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σχετικά με την πληρότητα των χώρων. Σημαντική Πληροφορία: Θέλοντας να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία για τα παιδιά, όλες οι παραστάσεις για ενήλικες (μουσικές και θεατρικές) που θα φιλοξενηθούν επίσης στο χώρο του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου την περίοδο 2021-2022, θα απευθύνονται σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!