Τα βιβλία του μήνα #Μάιος2021

Είχα πολύ καιρό να σας παρουσιάσω τα πιο αγαπημένα μου βιβλία του μήνα (για παιδιά έως 8 ετών). Οι συνθήκες ήταν για όλους μας περίεργες… Όμως, η ομορφιά και η δύναμη των βιβλίων είναι τέτοια, που τελικά πάντα θα επιστρέφω σε αυτά, πάντα θα είναι η έμπνευση για όλα όσα ονειρεύομαι κι αγαπώ. Ελάτε μαζί μου στο πιο όμορφο ταξίδι!


Γαλάζιος Καβαλάρης – Geraldo Valerio (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Για παιδιά 3+ ετών

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Η μέρα ξεκινά. Η πόλη είναι μουντή, γκρίζα, ανέκφραστη, είναι γεμάτη ανθρώπους, αλλά την ίδια ώρα είναι άδεια, κενή, λες κι απουσιάζει η ζωή. Μέχρι που ένα παιδί βρίσκει πεσμένο στον δρόμο ένα βιβλίο. Γεμάτο χαρά επιστρέφει στο σπίτι του, ανοίγει το βιβλίο και αρχίζει να ταξιδεύει σε έναν μοναδικό, ονειρεμένο, πολύχρωμο κόσμο.

Το καλλιτεχνικό κίνημα Γαλάζιος Καβαλάρης (Der Blaue Reiter) ιδρύθηκε στο Μόναχο το 1911, από τους ζωγράφους Wassily Kandinsky και Franz Marc, οι οποίοι αναζητούσαν την πνευματική αλήθεια στην τέχνη δίνοντας έμφαση στα σχήματα και στα χρώματα. Ο Geraldo Valério εμπνεύστηκε από το καλλιτεχνικό κίνημα Γαλάζιος Καβαλάρης και δημιούργησε ένα βιβλίο χωρίς λόγια, μόνο με εικόνες, ένα εικαστικό αριστούργημα, ωδή στην δύναμη της τέχνης και των βιβλίων. Τα λόγια είναι περιττά, καθώς το γαλάζιο άλογο πετά από την πόλη και τους ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του μια πανδαισία χρωμάτων και σχημάτων, που θα μας παρασύρει μακριά από την μουντή καθημερινότητα, θα μας γεμίσει όνειρα, θα δώσει νόημα και ζωντάνια στη ζωή μας και θα μας ωθήσει να ανακαλύψουμε την δική μας αλήθεια.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2021!


Για να ενωθούμε, θ’ ανακατευτούμε. Μια ιστορία για κότες – Laurent Cardon (Εκδόσεις Ίκαρος)

Μετάφραση: Μυρσίνη Γκάνα

Για παιδιά 4+ ετών

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Στο κοτέτσι από το πρωί επικρατεί πανικός! Ο Μαρσέλ, ο λευκός κόκορας, εξαφανίστηκε. Οι κότες είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για ένα βρώμικο κόλπο της αλεπούς. Οι αδιάκοπες επιθέσεις της έχουν γίνει αφόρητες, τελευταία. Ευτυχώς στις μαύρες κότες δεν λείπει καμία. Στις κόκκινες όμως τα κακαρίσματα δεν σταματούν, γιατί η Γερτρούδη είναι άφαντη. Το Συμβούλιο συνεδριάζει και οι κότες αποφασίζουν να αντισταθούν. Οι μαύρες, οι κόκκινες και οι λευκές ενώνονται για να αναλάβουν δράση. Αλλά, πώς θα οργανωθούν; Σε τάγματα; Ανά χρώμα; Ανά μέγεθος; Ποιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του νέου στρατού; Οι μαύρες; Γιατί ένα αρσενικό να ηγείται του τάγματος;

Ο συγγραφέας με πολύ χιούμορ και αμεσότητα σχολιάζει έννοιες δύσκολες, σατιρίζει και κριτικάρει αυτούς που μας κυβερνούν και τις αντιφάσεις τους, την έλλειψη λογικής που πολλές φορές διακρίνουμε στην πολιτική σκηνή, την απουσία επικοινωνίας, τις φωνές που θα πουν τα πάντα αρκεί να ικανοποιήσουν τα πλήθη. Αν θέλετε να συζητήσετε με το παιδί για την εξουσία, την δημοκρατία, την ανισότητα, την αλληλεγγύη, τον φεμινισμό και την πατριαρχία, την θέση του ατόμου στην κοινωνία, όλα όσα μας χωρίζουν, αλλά κυρίως όσα μας ενώνουν, κρατάτε στα χέρια σας τον πιο έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο για να το πετύχετε. Αστείο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό!


Στην κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή – Δικαίος Χατζηπλής (Εκδόσεις Πατάκη)

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Για παιδιά 3+ ετών

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Το σχολείο τελείωσε και οι μαθητές της κυρίας Ειρήνης ανυπομονούν να γυρίσουν στο σπίτι για να μοιραστούν όσα έγινα σήμερα στην τάξη τους. Γιατί σήμερα τους επισκέφθηκαν ένα σωρό παράξενοι επισκέπτες. Κροκόδειλοι από τα βάθη της ζούγκλας, τρομαχτικά πλάσματα της θάλασσας, χορευτές με σπαθιά, αστροναύτες, ναυαγοί, κυνηγοί καταιγίδων και ένας γιγαντιαίος… χιμπαντζής. Την επόμενη μέρα οι αναστατωμένοι γονείς τηλεφώνησαν στη δασκάλα, για να μάθουν τελικά τι έγινε στην τάξη των παιδιών τους. Εσείς καταλάβατε ποιος ήταν τελικά ο μυστηριώδης επισκέπτης;

Όποιος έχει γνωρίσει τον Δικαίο Χατζηπλή, έχει συζητήσει μαζί του κι έχει παρακολουθήσει έστω και λίγο την δουλειά του, μπορεί αμέσως να διακρίνει, τόσο σε αυτή την ιστορία, όσο και στην Χαριστική Βιβλιοθήκη, όλη του την αγάπη για το βιβλίο, τα παιδιά και τους υπέροχους κόσμους στους οποίους θα σε οδηγήσει η μεταξύ τους σχέση. Ο Δικαίος, με μοναδικό τρόπο, απλή γραφή και περίσσια φαντασία και σε άψογη συνεργασία με την Μυρτώ Δεληβοριά και το μοναδικό της εικονογραφικό στυλ, γράφει μια ιστορία ύμνο για την φιλαναγνωσία και τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Την ίδια ώρα, σχολιάζει την ανάγκη για ένα σχολείο που θα καλλιεργήσει την επαφή με το βιβλίο, ενώ προτρέπει τους γονείς να θυμηθούν ότι κάποτε υπήρξαν παιδιά, αφήνοντας πίσω όλες τις σκέψεις και τα πρέπει που τους κρατούν μακριά από την μαγεία της παιδικής αθωότητας και φαντασίας.

Απολαυστικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα!

Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού – Linda Sunderland (Μάρτης)

Εικονογράφηση: Daniel Egneous

Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Για παιδιά 4+ ετών

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

H Άνια ζει με τη μητέρα και τον πατέρα της στη σκιά του ψυχρού παγετώνα όπου βασιλεύει η Mάγισσα του Xιονιού. Κάθε άνοιξη, η μητέρα της ταξιδεύει στον παγετώνα για να μαζέψει τα γαλάζια λουλούδια γεντιανής που φυτρώνουν μόνο εκεί. Αυτήν τη φορά όμως δεν θα επιστρέψει… Όταν η Άνια με τον πατέρα της ξεκινούν να σώσουν τη μητέρα της από τα δίχτυα της κακιάς Μάγισσας του Χιονιού, δεν μπορούν να φανταστούν τους κινδύνους που τους περιμένουν.

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, ήθελα όμως να βρίσκεται σε αυτή την λίστα, γιατί πραγματικά δεν πρέπει να το προσπεράσετε. Θα σας θυμίσει τα παραμύθια των δικών σας παιδικών χρόνων. Με κινηματογραφική πλοκή και με την αριστοτεχνική εικονογράφηση του Egneus, που μαγνητίζει το βλέμμα σε κάθε σελίδα, Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού είναι είναι ένα εξαιρετικό, συγκινητικό, λυρικό παραμύθι, που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας.


Δείτε κι αυτά!

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Charlie Mackesy

Καληνύχτα, Πλανήτη – Ricardo Siri Liniers

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magda Zindrou-Κάθε μέρα γονείς (@magdazin)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magda Zindrou-Κάθε μέρα γονείς (@magdazin)

Βρείτε εδώ περισσότερες προτάσεις βιβλίων!

Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά, σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Τα έσοδα από τις αγορές σας βοηθούν στη συντήρηση του blog. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!