READING

Summer Camp στην πόλη 2023 – Οι προτάσεις μα...

Summer Camp στην πόλη 2023 – Οι προτάσεις μας

Ψάχνετε summer camp στην πόλη; Πάμε να δούμε μαζί τους χώρους που έχουμε επιλέξει για εσάς. Οι προτάσεις μας!

Η ανάρτηση θα ενημερώνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αναζητήστε το summer camp με βάση την ηλικία του παιδιού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα links.


Για παιδιά 3+ ετών

H Playtivity μετά από χρόνια παρουσίας σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής ανοίγει τις πόρτες της στο δικό της χώρο στην Νίκαια, στην Γρηγορίου Λαμπράκη 307. Και το πραγματοποιεί με τρόπο εντυπωσιακό. Με ένα Summer Camp γεμάτο ρομποτική και προγραμματισμό, STEAM Unplugged, Messy play, smart travelers, creative cooking και indoor games!

Το messy play, δηλαδή το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει, είναι μία μη δομημένη βιωματική δραστηριότητα κατά την διάρκεια της οποίας, παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις.

S.T.E.Α.M (Science.Technology.Engineering.Arts.Mathematics) είναι η ολιστική προσέγγιση της γνώσης μέσα από τα πέντε γνωστικά αντικείμενα, των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών. Οι μαθητές εφαρμόζουν τις θετικές επιστήμες (Φυσικές Επιστήμες, Πληροφορική, Μηχανική και Μαθηματικά) για να λύσουν πραγματικά προβλήματα, να κατανοήσουν φαινόμενα και να αντιληφθούν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους. Παράλληλα, η τέχνη στις διάφορες μορφές της, συμπληρώνει την απαραίτητη φαντασία και δημιουργικότητα που οδηγεί τους μαθητές στην καινοτομία. Το STEΑM πλαισιώνει τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό ενός παιδιού μαθαίνει, καθώς εξερευνά τον κόσμο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της Υπολογιστικής Σκέψης.

Πως STEAMάρει η Playtivity;

Μέσα από διδακτικά σενάρια STEΑM (διερευνητικές ερωτήσεις, δοκιμασίες, αποστολές) οι μαθητές καλούνται να δώσουν λειτουργικές λύσεις σε αληθινά προβλήματα, μέσω των οποίων διδάσκονται – βιωματικά – φυσική, τεχνολογία, μηχανική, τέχνη και μαθηματικά.

Με παιγνιώδη τρόπο και ομαδοσυνεργατικά, μαθαίνουν να παρατηρούν και να πειραματίζονται, να δίνουν οδηγίες και να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να δοκιμάζουν, να νιώθουν και να επικοινωνούν, να σκέφτονται και να υπολογίζουν.

Η Εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύγχρονο ομαδοσυνεργατικό περιβάλλον μάθησης, που ασχολείται με την κατασκευή, τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση των ρομπότ σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Με την βοήθεια της ρομποτικής οι μαθητές διδάσκονται θετικές επιστήμες, κατασκευές, μαθηματικά και προγραμματισμό με την χρήση ρομποτικών kit.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τους μαθητές σε μικρές ομάδες οι οποίοι χρησιμοποιούν ρομποτικά κιτ ειδικά σχεδιασμένα για την κάθε ηλικία. Επιπλέον συνδυάζει την μάθηση με το παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ρομποτική να γίνεται μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Κάθε ρομποτικό kit περιέχει επεξεργαστή, αισθητήρες, κινητήρες για τον σχεδιασμό και ολοκλήρωση του κάθε μαθήματος.

Μέσω της δραστηριότητας Petit Artist τα παιδιά διδάσκονται τις πρώτες βασικές τεχνικές της ζωγραφικής. Πειραματίζονται με διάφορα υλικά ζωγραφικής χρησιμοποιώντας την φαντασία τους με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τα πρώτα δικά τους ατομικά ή ομαδικά έργα τέχνης. Πέρα από την ζωγραφική τα παιδιά θα ασχοληθούν με χαρτοκοπτική, κατασκευές και κολάζ.

Με την δραστηριότητα Smart travellers τα παιδιά έρχονται κοντά με διάφορους πολιτισμούς, μνημεία και σημαντικές προσωπικότητες διαφόρων χωρών.

Στόχος μας είναι μέσω βιωματικών δράσεων τα παιδιά να μαθαίνουν διασκεδάζοντας! Σκοπός μας να περάσουν τα παιδιά ένα δημιουργικό summer camp αποκτώντας  σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για το μέλλον!

www.playtivity.edu.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 307, Νίκαια

Τηλ: 6945044335

Διάρκεια : 19/6- 4/8

Ηλικίες: 3.5 - 12

Για παιδιά 5+ ετών

Χρυσή Σφαίρα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Χρυσή Σφαίρα διοργανώνει το καθιερωμένο και επιτυχημένο summer camp! Φέτος όμως θα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • εβδομαδιαίες εκδρομές
  • αθλητικές δραστηριότητες και άθληση με προπονήτρια
  • krav maga
  • καθημερινό μπουγέλο στην ολοκαίνουργια και μεγάλη πισίνα μας
  • messy play
  • χειροτεχνίες
  • θεατρικό παιχνίδι
  • χορός
  • λογοτεχνικός όμιλος

Περιορισμένες θέσεις, προλάβετε τη δική σας!

Περισσότερες πληροφορίες: Χρυσή Σφαίρα  

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947391451, 6945700763

Κορυτσάς 9, Γλυκά Νερά

Μουσικοτεχνείο

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Μουσικοτεχνείο διοργανώνει το 4ο Art Summer Camp  2023. Εδώ η Τέχνη δεν είναι απλώς απασχόληση αλλά τρόπος ζωής. Το φετινό καλοκαίρι φέρνει εκπαιδευτικές, ποιοτικές, ψυχαγωγικές, απολαυστικές, καλλιτεχνικές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, μα πάνω απ’ όλα την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα μαζί!

Το Art Summer Camp 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 19/6 έως τις 28/7 (6 εβδομάδες), Δευτέρα έως Παρασκευή  8:30-14:00

Τις ημέρες του Art Summer Camp τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ψυχαγωγηθούν με τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

«Ανήκω σε ομάδα», για την ανάπτυξη της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης, της ενσυναίσθησης και της αυτοπεποίθησης μέσα από βιωματικά παιχνίδια.

«Ανέμελο καλοκαίρι»: ζωγραφική, κατασκευές, εργαστήρι πηλού.

«Μικροί μουσικοί»: γνωρίζουμε τα όργανα της ορχήστρας Orff, δημιουργούμε τα δικά μας μουσικά σύνολα, παίζουμε, τραγουδάμε και ηχογραφούμε τα τραγούδια μας.

«Τι κάνει ένας μουσικός»: τα παιδιά του camp θα δουν και θα ακούσουν από κοντά διαφορετικά έγχορδα, πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα από επαγγελματίες μουσικούς. Οι μουσικές συναντήσεις θα κλείσουν με μία μικρή συναυλία μουσικής δωματίου με τη συμμετοχή των παιδιών!

«Ηθοποιός σημαίνει… Φως»: Πως είναι να είσαι ηθοποιός; Πως μοιράζονται οι ρόλοι και πως τους προσεγγίζουμε ερμηνευτικά; Πως είναι οι πρόβες ενός θεατρικού έργου και τελικά πως ανεβαίνει μια παράσταση;

«Ταξίδι στο όνειρο με βάρκα το… βιβλίο»: αγαπημένο συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα διαβάσουν τις ιστορίες τους. Κάθε παρουσίαση θα είναι γεμάτη ιστορίες, χαρά και όμορφες δραστηριότητες.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν μαθήματα Ρομποτικής, Yoga για παιδιά, Εργαστήρι δημιουργικής γραφής και Ψυχοκινητικές δραστηριότητες.  

Κάθε παιδί τελειώνοντας το camp θα έχει στην διάθεσή του έναν φάκελο με όλες τις δημιουργίες του.

Το Art Summer Camp 2023 απευθύνεται σε παιδιά 5-11 ετών.

Δυνατότητα επιλογής 1-6 περιόδων (εβδομάδων)

Περίοδοι

Α: 19/6 – 23/6 | Β: 26/6 – 30/6 | Γ: 3/7 – 7/7 | Δ: 10/7 – 14/7 | Ε: 17/7 – 21/7 | ΣΤ: 24/7 – 28/7

Κόστος συμμετοχής: 70€ / περίοδο

Έκπτωση για 2 ή περισσότερες περιόδους. Επιπλέον έκπτωση 20% για αδερφάκια  

Όλοι οι χώροι αερίζονται και κλιματίζονται επαρκώς.

Πληροφορίες και κράτηση θέσης: 2105741378 | 6975941240 | info@mousikotexneio.gr (υπευθ. Βασίλης Μαντζοράκης)

Art Summer Camp 2023 στο Μουσικοτεχνείο

Θηβών 73, Περιστέρι

Για παιδιά 6+ ετών

Mellon Lab

Ένα καλοκαίρι γεμάτο γνώση και ανακάλυψη με τεχνολογία, παιχνίδι και προγραμματισμό περιμένουν τα παιδιά στο Summer Camp του MellonLAB στο νέο ανανεωμένο χώρο στην καρδία του Πειραιά! 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Το τμήμα είναι από 3-6 μαθητές και τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους.

Έξι θεματικές εβδομάδες και πέντε επιστημονικές προκλήσεις θα απογειώσουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Οι διδάσκοντες είναι εκπαιδευτικοί και πιστοποιημένοι σε προγράμματα STEAM & Robotics.

Θεματικές

1η εβδομάδα: 19.06 – 23.06 Space Adventure I: Προγραμματισμός, Μηχανική, Ρομποτική και δραστηριότητες STEAM σε μια περιπέτεια στο διάστημα που θα σας συναρπάσει!

2η εβδομάδα: 26.06 – 30.06 Space Adventure IΙ: Καθώς ταξιδεύουμε ακόμα πιο βαθιά στο διάστημα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις και δεξιότητες Προγραμματισμού, Μηχανικής και Ρομποτικής που αποκτήσαμε για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας!

3η εβδομάδα: 03.07 – 07.07 Sports: Ανακαλύψτε τη μαγεία του αθλητισμού μέσα από το πρίσμα της ρομποτικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού! Κατασκευάστε, προγραμματίστε και χρησιμοποιήστε συσκευές, δημιουργήστε αυτόνομα οχήματα και πάρτε μέρος στο πρωτάθλημα του mellonLAB!

4η εβδομάδα: 10.07 – 14.07 ΑΙ & Robotics Intro: Ανακαλύψτε τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, κατανοήστε τη λειτουργία της και μάθετε να αναπτύσσετε τις πρώτες σας εφαρμογές για υπολογιστές, κινητά και ρομποτικά συστήματα!

5η εβδομάδα: 17.06 – 21.07 ΑΙ & Robotics I: Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική για να κάνουμε τα πράγματα γύρω μας να λειτουργούν αυτόνομα; Γνωρίστε τις συναρπαστικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης και μάθετε να τις χρησιμοποιείτε για να αναπτύξετε “έξυπνες” λύσεις και συστήματα που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας.

6η εβδομάδα: 24.07 – 28.07 ΑΙ & Robotics IΙ: Αξιοποιήστε όλες σας τις γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε πρωτότυπες λύσεις βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να αντιμετωπίσετε πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

</ FIRST LEGO League Challenge> by mellonlab

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και B’ Γυμνασίου που επιθυμούν να ενταχθούν σε αγωνιστικές ομάδες FIRST Lego League Challenge με μικρή ή χωρίς εμπειρία σε αγώνες εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τον εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μαθητικό διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας και θα κατακτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις μηχανικής και προγραμματισμού για να μπορέσουν να ενταχθούν σε μια από τις αγωνιστικές ομάδες τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες και είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή σε αγωνιστική ομάδα από τον Σεπτέμβριο του ’23.

Mellon LAB, Αγ. Κωνσταντίνου 11, Πειραιάς

Πληροφορίες : https://www.mellonlab.gr/summer-camp-2023.html

Τηλέφωνο: 6972004698

E mail : mellon@mellonlab.gr

Για παιδιά 8+ ετών

ftiaxtoρουμ

Τι θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά σου; Χειροτεχνίες στο ftiaxtoρουμ είναι η απάντηση!

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι ftiaxtoρουμ ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στα παιδιά και διοργανώνει καλοκαιρινό crafts’ camp με ραπτική, κόσμημα, φελτ και κατασκευές! Αν έχεις παιδιά 8-14 ετών και θέλεις να τους δώσεις δημιουργικά ερεθίσματα κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών, είσαι στο κατάλληλο σημείο!

Το βασικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 8.30 το πρωί και ολοκληρώνεται μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Φέτος δίνεται η δυνατότητα σε όσα παιδιά το επιθυμούν να κάτσουν και το μεσημέρι με ώρα αναχώρησης μέχρι τις 5. Σε αυτές τις επιπλέον ώρες, τα παιδιά θα έχουν ελεύθερο πρόγραμμα, μπορούν δηλαδή να ξεκινήσουν μια δικιά τους κατασκευή ή να συνεχίσουν κάτι από αυτά που έφτιαχναν το πρωί.

Το κόστος ανά εβδομάδα είναι 150 ευρώ για το βασικό πρόγραμμα (ώρα αναχώρησης 2-2.30) ή 190 ευρώ για τo διευρυμένο ωράριο (ώρα αναχώρησης 5-5.30). Το κόστος περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες καθώς και όλα τα υλικά που θα χρειαστούν τα παιδιά. Δεν περιλαμβάνει φαγητό και μεταφορά.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες, κλείσε έγκαιρα θέση! Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπες στο ftiaxto.gr

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 εβδομάδες

Α’ εβδομάδα : 19 – 23 Ιουνίου 2023 | Β’ εβδομάδα : 26 – 30 Ιουνίου 2023

Γ’ εβδομάδα : 3 – 7 Ιουλίου 2023 | Δ’ εβδομάδα : 10 – 14 Ιουλίου 2023

ΚΟΣΤΟΣ (ΒΑΣΙΚΟ): 150 ευρώ / εβδομάδα (ωράριο 8.30-2.30)

ΚΟΣΤΟΣ (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ): 190 ευρώ / εβδομάδα (ωράριο 8.30-5.30)

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: 10% για συμμετοχές πάνω από μία εβδομάδα, σε αδέρφια και σε παρέες

ΠΟΥ: ftiaxtoρουμ, Χρυσοχέρη 5, Μαρούσι 15126

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ftiaxto.gr // seminars@ftiaxto.gr // 210 8061676

Περισσότερες δράσεις κι εκδηλώσεις για παιδιά


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!