Διαβάσαμε “Το Σοφάκι και ο Ντο” – Εκδόσεις Διόπτρα

Από μικρό παιδί με θυμάμαι να παρακαλάω τη μαμά μου για ένα σκυλάκι. Μάζευα συνέχεια αδέσποτα! Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν είχα την ευτυχία να αποκτήσω το δικό μου σκυλί. Αντίθετα η ζωή με έφερε να ζω με μια γάτα, 18 χρονών πλέον, την οποία φυσικά λατρεύω κι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας.Όλες αυτές οι μνήμες ξύπνησαν μόλις έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο “Το Σοφάκι και ο Ντο“, της Κατρίνας Τσάνταλη από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Το Σοφάκι είναι ένα μικρό κορίτσι που λατρεύει τα ζώα. Παρακαλεί συνέχεια τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι. Όμως αυτή δυστυχώς αρνείται. Της εξηγεί πόση φροντίδα, χρόνο και αγάπη θέλει ένα ζώο. Δεν είναι τόσο απλό να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο. Το Σοφάκι στεναχωρημένο πηγαίνει για ύπνο, αλλά στο όνειρό της εμφανίζεται ο Ντο το Νεραϊδόσκυλο που θα της μάθει τι σημαίνει αγάπη, φροντίδα και προσφορά προς τα αδέσποτα ζώα μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους πέρα από τον εαυτό του.

Το βιβλίο της Κ. Τσάνταλη μιλάει στα παιδιά για την αγάπη που οφείλουμε να δείχνουμε προς τα ζώα. Τα παροτρύνει να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και να φροντίζουν με κάθε ευκαιρία τα ζώα που δυστυχώς δεν έχουν στέγη, νερό και φαγητό. Δίνει συνεχώς αφορμές για να συζητήσουμε για την αξία της προσφοράς και τι σημαίνει αυτό για τον κόσμο μας, τους ανθρώπους, την αλληλεγγύη. Αγάπη, υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση, στοργή, διαφορετικότητα, μεγαλοψυχία, είναι μερικές από τις έννοιες που το Σοφάκι και ο μικρός αναγνώστης καλούνται να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν, πριν τελικά αποφασίσουν να μοιραστούν την ζωή τους με ένα κατοικίδιο.

Η ρετρό εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη είναι εξαιρετική! Το κείμενο είναι γραμμένο με απλά λόγια κι ευδιάκριτα γράμματα, ώστε να μπορεί άνετα να το διαβάσει κι ένα παιδί στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να διαβάσουμε μαζί με το παιδί μας ένα τέτοιο βιβλίο, ειδικά στην περίπτωση που σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε ένα ζώο. Η ευθύνη είναι τεράστια και δεν πρέπει να την αναλάβουμε αν δεν είμαστε έτοιμοι. Τα ζώα δεν είναι δώρα! Είναι ζωντανά πλάσματα που έχουν ανάγκες. Και εμείς οφείλουμε να τις σεβαστούμε.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο online με έκπτωση πατώντας εδώ

Και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στα υπόλοιπα βιβλία της βιβλιοθήκης μας!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!