READING

Σχολή σύγχρονων γονέων… γιατί η ζωή τους είν...

Σχολή σύγχρονων γονέων… γιατί η ζωή τους είναι γεμάτη προκλήσεις

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας. Πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ένας νέος κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων, με την ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη, ξεκινά σε μερικές μέρες στον Πολυχώρο Μεταίχμιο για όλους εμάς τους σύγχρονους γονείς. Στόχος είναι να μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς μας ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε τον διαγωνισμό μας, για να διεκδικήσετε τη δωρεάν συμμετοχή σας σε μια από τις συναντήσεις.

Πότε θα γίνουν οι συναντήσεις;

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 7-9 μ.μ.

Πώς να μην κακομάθετε το νήπιό σας: Διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων και εντάσεων

Έχετε ένα μικρό που μόλις περπάτησε, αρπάζει τα πάντα και δεν ακούει κανένα; Ένα τρομερό δίχρονο; Ένα απαιτητικό τετράχρονο; Ένα πεντάχρονο με άποψη; Οι δύσκολες στιγμές ξεκινούν από τη στιγμή που τα μικρά ανεξαρτητοποιούνται. Τι κρύβουν όμως οι συμπεριφορές τους και πώς κρατάμε μια σωστή στάση απ’ την αρχή;

Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συνάντηση για νέους γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση, ώστε να μη μετατρέπεται το σπίτι κάθε φορά σε πεδίο μάχης. Πώς εξηγείται η συμπεριφορά των παιδιών; Πώς μιλάμε ώστε να ακούσουν και να καταλάβουν; Πώς και πότε τα παιδάκια μπορούν να φέρονται σωστά; Τι φτάνει τα παιδιά στα όριά τους κι εμάς στα δικά μας;


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 7-9 μ.μ.

Μικρά παιδιά σε έναν μεγάλο κόσμο

Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συνάντηση για γονείς (με παιδιά έως 6 ετών) που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση, ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ελευθερία και να τα κάνουν να νιώσουν ασφαλή στον κόσμο των μεγάλων.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το παιδί να γνωρίσει τον κόσμο χωρίς να τρομάζει. Απογοητεύσεις, τρομάρες και ματαιώσεις και πώς βοηθάμε το παιδί μας να διαχειριστεί δυσάρεστα περιστατικά. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας στο σπίτι. Υιοθετήστε σημαντικές τελετουργίες με το παιδί σας και δημιουργήστε σχέσεις εμπιστοσύνης. 

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 7-9 μ.μ.

Τα παιδία παίζει: Ο ρόλος και η σημασία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία; Ποια κρατάμε; Ποια κρύβουμε; Ποια πετάμε; Παιδικό παιχνίδι: μια ματιά στον εσωτερικό κόσμο των μικρών παιδιών. Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας σωστά με το παιδί μας. Δομημένο – Μη δομημένο παιχνίδι, τα πολλαπλά οφέλη. Ποια παιχνίδια συμβάλλουν στη μάθηση και την ανάπτυξη; Ποια είναι διαφημιστικά τρικ; Παιχνίδια με οθόνες: συμφωνίες, όροι, όρια

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, 7-9 μ.μ.

Εφηβεία με ύφος και τουπέ: Πλαισιώστε τη σχέση, παιδαγωγήστε σωστά

Και, έρχεται η μέρα που απέναντί σας έχετε ένα πλάσμα που όταν του μιλάτε ξεφυσάει βαριεστημένα κοιτώντας το ταβάνι, παίρνει ειρωνικό και μπλαζέ ύφος, σας απευθύνεται σαν να είστε αντίπαλοι σε ελεεινή σαπουνόπερα. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει, από πού να το πιάσετε (αν όχι απ’ το μαλλί) και πώς να μιλάτε. Ψάχνετε το παιδί που ξέρατε και ενίοτε το έχετε για λίγο πριν σας δώσει μια γερή σπρωξιά και σας απομακρύνει και πάλι.

Ελάτε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και πώς να συμβιώνουμε με τα παιδιά σε αυτή τη συναρπαστική φάση προς την ενηλικίωση. Μα τι γίνεται μέσ’ το κεφάλι τους! Συναισθήματα στο κόκκινο και πόσο φταίνε οι ορμόνες. Ξεσπάσματα, ύφος και τουπέ, σε τι εξυπηρετούν και πώς ανταποκρινόμαστε. Κορίτσια – Αγόρια και πώς βοηθάμε στη διαχείριση των συναισθημάτων.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αντί εισιτηρίου, αγοράζετε ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο. Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο 211 3003580 και στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών.

Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙΣχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το παιδικό της βιβλίο με τίτλο Σέργιος, ο ρινόκερος. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.rassidaki.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη επιμελείται επίσης τα πέντε συνολικά βιβλία της σειράς της νορβηγίδας ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Hedvig Montgomery «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» που απαντούν στην ανάγκη των νέων γονέων να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των παιδιών τους με τρόπο απλό και εμπεριστατωμένο, χωρίς περιττολογίες. Μια σειρά ιδανική για ανθρώπους που ετοιμάζονται να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο του γονέα, που θα τους συνοδεύσει στην ανατροφή του παιδιού τους από τις πρώτες ανάσες του μέχρι την εφηβεία του. Οι δύο πρώτοι τόμοι Η μαγεία να είσαι γονιός και Η εποχή των θαυμάτων κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ενώ ο τρίτος τόμος με τίτλο Μαθαίνω τον κόσμο παίζοντας κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2020.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – Κληρώνουμε 2 δωρεάν συμμετοχές

Παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό και την πολιτική απορρήτου του Κάθε μέρα γονείς.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα πλήρη και ακριβή στοιχεία σας στην φόρμα, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά. Επιπλέον συμμετοχές με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 23:59. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που έχουν καταχωρήσει στη φόρμα.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!