READING

Rubik’s Cube, ατελείωτες προκλήσεις για ανήσ...

Rubik’s Cube, ατελείωτες προκλήσεις για ανήσυχα πνεύματα

O κύβος του Rubik, βρίσκεται διαχρονικά σε κάθε σπίτι και είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα novelty items όλων των εποχών. Παρότι αρκετοί από εμάς δεν τον έχουμε λύσει ποτέ.

Παρότι αρκετοί από εμάς δεν τον έχουμε λύσει ποτέ., ο κύβος του Rubik βρίσκεται διαχρονικά σε κάθε σπίτι και προκαλεί μικρούς και μεγάλους να τον λύσουν. Απαιτεί σκέψη, συγκέντρωση και μεθοδολογία. Η λύση του δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά ακολουθώντας τα βήματα – κλειδιά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Στις μέρες μας, η πραγματική πρόκληση είναι να αποχωριστείς το κινητό σου και να πιάσεις τον κύβο.

Όπως κατάλαβες δεν αναφέρομαι μόνο στα παιδιά. Γιατί αυτό το παιχνίδι – gadgetακι μπορείς να το έχεις κι εσύ παντού μαζί σου. Στη στάση του λεωφορείου, στο ταμείο του σουπερμάρκετ, στο διάλειμμα στο γραφείο, όσο περιμένεις να ετοιμαστεί ο καφές σου.  

Fun fact: Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 4.90 δευτερόλεπτα. Let’s beat that!

Λίγα λόγια για τον πιο διάσημο κύβο

Ο κύβος του Rubik δημιουργήθηκε στα μέσα του 1970 και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί την καλύτερη απασχόληση για όσους λατρεύουν τις προκλήσεις. Πρόκειται για εφεύρεση του καθηγητή αρχιτεκτονικής Ernõ Rubik, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια άσκηση, με σκοπό να αντιληφθούν πιο εύκολα οι μαθητές του τα τρισδιάστατα σχήματα. Η ενασχόληση με τον κύβο ήταν τόσο συναρπαστική, που τελικά κατέληξε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα puzzle παγκοσμίως.

Rubik’s Cube με την υπογραφή της Spin Master

O Rubiks Cube από την Spin Master ωθεί μικρούς και μεγάλους να αφήσουν στην άκρη οθόνες & ηλεκτρονικές συσκευές και να προσπαθήσουν να αναπτύξουν διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου τους. O κλασικός κύβος του Rubik 3×3, είναι το πιο γνωστό παζλ στον κόσμο και έχει αποκτήσει πιστούς θαυμαστές όλων των ηλικιών.

Ο Rubiks Cube και οι ευεργετικές του ιδιότητες

  • Ο κύβος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο μείωσης του στρες και της πίεσης, καθώς η προσπάθεια επίλυσής του αποτελεί ένα εξαιρετικό εγκεφαλικό teaser, που απαιτεί θέληση & επιμονή
  • Βοηθάει τη μνήμη, είτε εφαρμόζεις τα κλασικά βήματα είτε προσπαθείς να βρεις τη δική σου μεθοδολογία. Η διαδικασία από μόνη της ενισχύει τη λεγόμενη «μυϊκή» μνήμη
  • Αναμφίβολα, η εξάσκηση με τον κύβο βελτιώνει τα problemsolving skills μας. Αν αναλογιστούμε τον κύβο ως ένα πρόβλημα προς επίλυση, ο τρόπος που «σπάμε» το πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια, οι κινήσεις μας και η πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που θα έχουν, μας μετατρέπουν σε (κορυφαίους) problem solvers
  • Βελτιώνει τα αντανακλαστικά και την ταχύτητά μας – κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι μετά θα πληκτρολογούμε ακόμη πιο γρήγορα!
  • Αποτελεί την ιδανική λύση για να μειώσεις κακές συνήθειες – όπως το λεγόμενο nail biting
  • Τέλος, χάρη στο Rubik’s Cube γινόμαστε πιο αποφασιστικοί. Οπότε, πιάσε τον κύβο σου και σκάναρε το QR code που θα βρεις παρακάτω

Ανακάλυψε περισσότερα παιχνίδια και gadgets!

Αγόρασε τον κύβο του Rubik


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!