READING

Πάσχα στον μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου...

Πάσχα στον μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και Science Show υποδέχεται και φέτος το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου λειτουργεί κανονικά τις ημέρες των γιορτών, εκτός των επίσημων αργιών.

Έξι μοναδικές εκπαιδευτικές παραστάσεις για τους Πλανήτες, τους Γαλαξίες, το Διάστημα και τους Δεινόσαυρους περιμένουν μικρούς και μεγάλους τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και την Εβδομάδα του Πάσχα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Οι ώρες έναρξης θα τροποποιηθούν για να διευκολύνεται το γενικό κοινό.

Τη στιγμή που η ανθρωπότητα προσεγγίζει και πάλι το φεγγάρι με νέες διαστημικές αποστολές, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο, μέσα από τις εξαιρετικές προβολές Ταξίδι στο Γαλαξία, Το Κέντρο του Κόσμου, Η Ιστορία της Γης και Ο θάνατος των Δεινοσαύρων, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα πιο γοητευτικά ερωτήματα που συνεχώς θέτει ο άνθρωπος κοιτώντας τα άστρα.  Για τους ανήσυχους μικρούς ταξιδιώτες, ηλικίας άνω των 5 ετών, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα συνεχίσει την προβολή των ταινιών Μαγικός Πλανήτης και Lucia καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών των γιορτών.

Εκτός από τις παραστάσεις, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα που αναδεικνύουν την επιστήμη πίσω από τη λειτουργία των βεγγαλικών. Το 60’ Science Show «Η Επιστήμη των Βεγγαλικών» για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες, εκτός από πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακά πειράματα, χαρίζει και πολύτιμες γνώσεις γύρω από το τι είναι η καύση, πώς συμβαίνει μία έκρηξη και γιατί τα βεγγαλικά κάνουν έντονο κρότο.

Στο ίδιο πασχαλινό κλίμα, είναι και το εργαστήριο Operation Rabbit, στο οποίο παιδιά άνω των 10 ετών κατασκευάζουν με led, καλώδια, μπαταρίες και buzzers, την δική τους πασχαλινή παραλλαγή του πολύ δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Οι μικροί γιατροί. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους την κατασκευή τους για ατελείωτο παιχνίδι και στο σπίτι.

Για τα παιδιά από 9 έως 12 ετών, η επιστημονική ομάδα του UTECH LAB έχει δημιουργήσει μία ιστορία πασχαλινής αναζήτησης, ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τίτλο Ψάχνοντας την Ίστερ όπου λύνοντας γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα οδηγούνται στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Ίστερ. Στη συνέχεια δημιουργούν ένα 2D animation video, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες της ιστορίας.


Βρείτε περισσότερες δράσεις για παιδιά στο Κάθε μέρα γονείς.

Ακολουθήστε μας και στο Instagram


Πληροφορίες

Για online κρατήσεις σε όλες τις παραστάσεις του Πλανηταρίου και τα πειράματα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο 210- 9469 641 (Δευτ-Παρ 9:30-16:30).

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, που προσφάτως άνοιξε και πάλι τις πύλες της με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέο βελτιωμένο και ενισχυμένο περιεχόμενο, θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό της, στο γνωστό της ωράριο με εξαίρεση τις ημέρες των επίσημων αργιών.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!