READING

Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες που επιλέξαμε για τ...

Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες που επιλέξαμε για το 2018

Κάθε χρόνο επιλέγω για τα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Νέες, αλλά και παλαιότερες κυκλοφορίες, μας κρατούν συντροφιά τα βράδια λίγο πριν κοιμηθούμε, ή τα πρωινά του Σαββατοκύριακου χουχουλιάζοντας στον καναπέ μας. Εδώ θα βρείτε όλα τα βιβλία που προσθέσαμε φέτος στη χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας.

Ο Νάνος και η Αλεπού – Astrid Lindgren & Eva Eriksson (Εκδόσεις Μάρτης)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Η νύχτα είναι ήσυχη και φωτεινή. Το χιόνι έχει απλωθεί παντού κι έχει ξαστεριά. Η Αλεπού, πεινασμένη, βγαίνει από τη φωλιά της προσεκτικά και πηγαίνει σιγά σιγά προς το αγρόκτημα που ζουν οι άνθρωποι. Κανείς δεν της δίνει σημασία. Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι, τα παιδιά παίζουν, όμως ο Νάνος που φυλάει τις νύχτες το αγρόκτημα βλέπει την πεινασμένη Αλεπού που ετοιμάζεται να επιτεθεί στο κοτέτσι.

Γνωριστήκαμε με τον Νάνο μέσα από το βιβλίο της Lindgren Ο Νάνος δεν κοιμάται. Φέτος, ο υπέροχος αυτός χαρακτήρας επιστρέφει με μια χριστουγεννιάτικη, χειμωνιάτικη ιστορία, γεμάτη μαγεία και καλοσύνη. Όχι όμως επειδή είναι Χριστούγεννα. Ο Νάνος, σύμβολο της καλοσύνης, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, μας δείχνει χωρίς διδακτισμούς, αθόρυβα, όπως ακριβώς παρατηρεί την πεινασμένη Αλεπού, πως η φροντίδα του άλλου, του “ξένου”, είναι ανάγκη. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε μέρα. Αριστουργηματικό βιβλίο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

Για παιδιά 4+ ετών

Μετάφραση: Άννα Παπαφίγκου

Τικ και Τέλα. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Axel Scheffler (Εκδόσεις Ίκαρος)

Ανακάλυψε περισσότερες Τικ και Τέλα ιστορίες

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Ο Τικ και η Τέλα έψησαν μπισκότα για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτά όμως ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Όπως ακριβώς εξαφανίστηκαν και τα καραμελένια μπαστουνάκια. Λίγη ώρα μετά ο Τικ δεν ένιωθε πολύ καλά. Καλά καταλάβατε. Ο Τικ τα έφαγε όλα! Η φίλη του όμως δεν θα θυμώσει, αλλά θα ψάξουν να βρουν μια λύση για να απολαύσουν παρέα τα Χριστούγεννα.

Το αγαπημένο δίδυμο των παιδιών και ο απίθανος Axel Scheffler, μας χαρίζουν μια ακόμη αστεία ιστορία, που ξεχειλίζει από καλοσύνη κι ευγένεια. Οι χαρακτήρες θυμίζουν στο μικρό παιδί τις δικές του ανάγκες και πράξεις, καθώς και το ότι με καλοσύνη, ευγένεια και κατανόηση, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύσεις, όσο σκανταλιάρικες κι αν είναι αυτές. Εξαιρετική σειρά βιβλίων για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών.

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι – Αγγελική Δαρλάση (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Αυτή είναι μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία, για ένα στολίδι που κρέμεται χρόνια τώρα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που άφησε πίσω τα αγαπημένα του πρόσωπα και ντύθηκε στρατιώτης για να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους. Εκεί όμως συνέβη κάτι το μοναδικό: μια μικρή εκεχειρία, όταν ένα βράδυ, μέσα από τα χαρακώματα εμφανίστηκαν πολλά χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Η Αγγελική Δαρλάση μας μετάφέρει σε μια άλλη εποχή, όταν τα Χριστούγεννα του 1914, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες στο Δυτικό Μέτωπο έκαναν πράξη το μήνυμα για αδελφοσύνη και ειρήνη. Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία, που πολλοί νόμιζαν πως ήταν ένα θρύλος. Η εικονογράφηση της Αλεξίας Οθωναίου μας θυμίζει έντονα κάτι από τα παλιά. Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία, μακριά από το ρεύμα της εποχής που έχει μετατρέψει τα Χριστούγεννα στην πιο εμπορική γιορτή του χρόνου, ξεχωρίζει και θα σας συγκινήσει, ειδικά αν θέλετε να μιλήσετε με τα παιδιά για το νόημα αυτών των ημερών, αλλά και για διαχρονικές αξίες που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Ο μαγικός τάρανδος της Όλι – Nicola Killen (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Είναι παραμονή των Χριστουγέννων. Η Όλι κοιμάται όταν ξαφνικά ξυπνάει από έναν παράξενο ήχο. Γκλιν, γκλιν, γκλον… Βγαίνει από το σπίτι της μέσα στο κρύο για να αναζητήσει από πού έρχεται αυτός ο ήχος και ανακαλύπτει το κολάρο ενός ταράνδου. Ξαφνικά το ζώο εμφανίζεται μπροστά της, η Όλι του φοράει το κολάρο και η μαγεία ξεκινά…

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία που ξεχωρίζει για την καταπληκτική ασπρόμαυρη εικονογράφηση και το παιχνίδι με το κόκκινο χρώμα σε κάθε σελίδα του βιβλίου. Εξαιρετικό για παιδιά από 3 ετών.

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα – Κατερίνα Μαρκαδάκη (Εκδόσεις Διόπτρα)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Στην Τερατοχώρα έχουν βάλει τα γιορτινά τους, τραγουδούν τα κάλαντα, φτιάχνουν γλυκά και στολίζουν με λαμπιόνια τα δέντρα, καθώς ετοιμάζονται για τα Τερατούγεννα. Όλοι είναι χαρούμενοι και γελαστοί, εκτός από τον Άγιο Τερατοσίλη. Έχασε τα γράμματα που του έστειλαν τα μικρά τερατάκια και δεν τα βρίσκει πουθενά. Έτσι αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τα τερατάκια, για να καταφέρουν όλοι μαζί να σώσουν τα Τερατούγεννα.

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη γράφει μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία,γεμάτη περιπέτειες και ανατροπές, με πρωταγωνιστές μικρά, χαριτωμένα τερατάκια. Αυτό είναι ένα βιβλίο για την ομάδα, τη συνεργασία, τη φιλία, την αλληλοϋποστήριξη και την φροντίδα όσων μας χρειάζονται. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με χιούμορ και ζεστασιά, που σίγουρα θα κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες.

Για παιδιά από 3 ετών.

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη; – Μαρίνα Γιώτη (Εκδόσεις Διόπτρα)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο. Είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο των παιδικών μας χρόνων και μάλιστα πρέπει να το λύσει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, της σειράς Παραμύθια… αλλιώς!, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει με μια περιπέτεια στο πνεύμα των ημερών. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη; Μήπως υπάρχουν δύο όψεις σε μια ιστορία; Η Μαρίνα Γιώτη γράφει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία κι ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους να μη χάσουν τη μαγεία. Ο Άγιος Βασίλης είναι το απίθανο που γίνεται πιθανό. Κι όσο πιστεύουμε σε αυτό ακριβώς, κρατάμε ζωντανή την ελπίδα.

Το Έλατο που αγαπούσε τα τρένα – Annie Silvestro (Εκδόσεις Διάπλαση)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Στην πιο απόμερη γωνιά του κτήματος μεγάλωνε ένα έλατο. Η μεγαλύτερή του ευτυχία ήταν ν’ ακούει τα τρένα να περνάνε σφυρίζοντας από τις γραμμές δίπλα του, να νιώθει το τράνταγμά τους στο έδαφος και τα κλαδιά του να κυματίζουν στον αέρα. Κάποια μέρα όμως ένα αγοράκι, που κι αυτό αγαπούσε τα τρένα, το διάλεξε για να το πάρει σπίτι του για τα Χριστούγεννα. Πώς θα ήταν τώρα η ζωή του έλατου; Θα ξανάβρισκε ποτέ την αγαπημένη του παρέα;

Μια τρυφερή και συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία, για ένα έλατο που αγαπούσε τα τρένα. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Η εικονογράφησή του θυμίζει κάτι από τα παλιά, αλλά σίγουρα το βιβλίο αυτό βρίσκει επάξια τη θέση του στο σήμερα.

Μετάφραση: Χρυσάνθη Καραΐσκου

Μια ζαχαρένια συνταγή – Φωτεινή Κωνσταντοπούλου (Ελληνοεκδοτική)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης διαφορετικός από αυτούς που ξέρουμε, ζει στα σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Επειδή αγαπάει πολύ και τους ανθρώπους, αποφασίζει να ετοιμάσει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;

Μια ιστορία που με φαντασία συζητάει με τα παιδιά για το νόημα των Χριστουγέννων, τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Πολύ όμορφη η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει QR Code, για να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού από το tablet ή το κινητό. Επιπλέον μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας “Μια Ζαχαρένια Συνταγή” για να ζωντανέψετε τον Ρένο!


Βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Υπέροχες προτάσεις! Κάποια τα έχουμε, άλλα θα τα πάρουμε στις επόμενες ημέρες για δώρα!
    Καλές γιορτές!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!