READING

“Ο κύριος Ήχος και η κυρία Σιωπή” από ...

“Ο κύριος Ήχος και η κυρία Σιωπή” από την ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η ομάδα Τικ Τακ Ντο κάνει πρεμιέρα στις 29/10 με την διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή.

Καλώς ήρθατε στο χωριό της Μουσικής! Είμαστε ο Ήχος και η Σιωπή. Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή! Μένουμε εδώ μαζί στο χωριό της Μουσικής. Αφού Από Ήχο και Σιωπή αποτελείται η Μουσική. Νότες, παύσεις και ρυθμός, γρήγορος μα και πολύ αργός. Γύρω σου αν παρατηρείς όλα είναι Μουσική.

Στο Χωριό της Μουσικής χάθηκαν οι νότες! Χωρίς νότες δεν υπάρχει μουσική. Τι έχει συμβεί;  Όλοι μαζί θα αναζητήσουμε τις χαμένες νότες. Θα τις βρούμε; Θα μπορέσουμε να ακούσουμε ξανά μουσική;

Η παράσταση “Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή” είναι μια διαδραστική, με ζωντανή μουσική για παιδιά 2.5 εώς 6 ετών. Έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τα παιδιά μαθαίνουν βασική μουσική ορολογία. Η παράσταση ανήκει στο project miniΝΤΟ της ομάδας Τικ Τακ Ντο.

Πληροφορίες

για 5 μόνο παραστάσεις: 29 Οκτωβρίου και 5, 12, 19 & 26 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

Θέατρο της Ημέρας (Νικολάου Γεννηματά 20, Αθήνα)

Εισιτήρια: από 8 ευρώ
προπώληση: www.tiktaknto.gr & www.more.com και στα ταμεία του θεάτρου

Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη / Ιδέα / Συγγραφή: Αργυρώ Ταμβάκου | Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ | Χορογραφίες: Λουκάς Θεοδοσόπουλος | Πρωτότυπη Μουσική: Στρατής Στηλ | Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής | Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Παίζουν και τραγουδούν: Πάνος Ζώης, Αθηνά Βελημβασάκη
Πιάνο: Αίσωνας

Οργανωμένες Παραστάσεις για Σχολεία:
2114110203 – 6983470906

Περισσότερες παραστάσεις στον οδηγό "Πάμε Θέατρο;"

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η ομάδα Τικ Τακ Ντο δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στην Αθήνα. Απαρτίζεται από καλλιτέχνες πολλών πεδίων: ηθοποιούς, συγγραφείς, designers, μουσικούς, καθώς και από θεατροπαιδαγωγούς και μουσικοπαιδαγωγούς, η σύμπραξη των οποίων στοχεύει πρωτίστως στη δημιουργία πρωτότυπων θεατρικών έργων. Στόχος μας είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ώστε να διατηρείται ζωντανός ο διάλογος μεταξύ των καλλιτεχνών κάθε πεδίου. Επιπροσθέτως, προάγει τη σύνδεση του θεάτρου με το λυρικό τραγούδι, υποστηρίζοντας τη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών.

Στόχος μας είναι η δημιουργία παραστάσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, αφού πάγια θέση της ομάδας μας είναι ότι ο κάθε θεατής είναι άξιος ίσης αντιμετώπισης και σεβασμού, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Μία παράμετρος που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας των παραστάσεων μας. Ερευνούμε τον ρόλο του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία. Μέσα από τις παραστάσεις μας, προσκαλούμε τον θεατή να αναθεωρήσει την ιδέα που έχει για το θέατρο απλά και μόνο ως ένα μέσο διασκέδασης, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση αυτό που εμείς, οι άνθρωποι, θεωρούμε ως δεδομένο. Κύριο μέλημα μας είναι η διαμόρφωση ενός μελλοντικού κοινού μέσα από την αφήγηση ιστοριών που συγκινούν, δίνουν τροφή για σκέψη, γίνονται αφορμή για γέλια, μα πάνω απ’ όλα δημιουργούν ένα θέατρο το οποίο σέβεται το κοινό του από κάθε σκοπιά.

Κατά την περίοδο 2019 – 2020 είχε αναλάβει την παιδική σκηνή του Θεάτρου 14, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστου Καπενή. 

Η παράστασή “Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς” επιλέχθηκε μεταξύ 18 παραστάσεων και παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ παιδικού θεάτρου στη Subotica της Σερβίας. Απέσπασε το βραβείο Acting and Manipulation Skills.

Το καλοκαίρι του 2023 επιλέχθηκε από την επιτροπή της ΕΛΣ, στα πλαίσια του θεσμούς “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” για να παρουσιάσει την παράσταση “Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο” 26 & 27 Αυγούστου, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Ρόδο.

Επίσης, για τη χρονιά 2023-2024, επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ. για την παράσταση για εφήβους “Αντιγόνη του Σοφοκλή – The Handbrake Project”, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό την Άνοιξη του 2024.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει επτά θεατρικές παραγωγές:

  • Τικ Τακ Ντο [2017]
  • Ω! Christmas Three [2018]
  • ΝτοΝτοΡεΜιθούλης [2019]
  • Μη και μη (Ο Καθιστός Βασιλιάς) [Κύπρος – 2021]
  • Ο Χρουσαητός Άτυς και η Βασιλοπούλα Ροδογάλη [2022]
  • Ο κύριος Ήχος και η κυρία Σιωπή – Διαδραστική παράσταση για ηλικίες 2.5-6 [2023]
  • Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο [2023]

Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram και στο TikTok.

Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!