READING

Μουσείο Κοτσανά – Μια εβδομάδα αφιερωμένη στ...

Μουσείο Κοτσανά – Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχει σχεδιάσει μια εορταστική εβδομάδα αφιερωμένη στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ανοίγει ξανά τις πύλες του και καλωσορίζει το κοινό έχοντας σχεδιάσει μια εορταστική εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις, θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Πρωταγωνιστής της εβδομάδας, είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το τεχνολογικό θαύμα της αρχαιότητας, ο πρώτος Υπολογιστής της Ιστορίας, οι πληροφορίες και τα μυστικά που περικλείει καθώς και η σημασία του για τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Μαΐου, είναι δωρεάν και μπορούν να τις παρακολουθήσουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.

Πρόγραμμα εβδομάδας:

Πέμπτη 20/5 – 12:00 & 13:30

«Οι ερευνητές» | Θεματική Περιήγηση για εφήβους και ενήλικες

Οι ερευνητές του Μηχανισμού των Αντικυθήρων συστήνονται στο κοινό μέσα από τη ζωή και το έργο τους! Η σημασία του Μηχανισμού στην εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητη και αυτός είναι και ο λόγος που, από τη στιγμή της ανακάλυψής του μέχρι και σήμερα, έχει συγκεντρώσει υψηλότατο ενδιαφέρον από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι που ερεύνησαν κατά καιρούς την κατασκευή και τη λειτουργία του Μηχανισμού; Ποιες οι ιδιότητές τους; Ποιες ήταν οι τεχνικές που ακολούθησαν; Ποια τα ευρήματά τους; Πόσο έχει εξελιχθεί η μελέτη της πρώτης υπολογιστικής μηχανής της αρχαιότητας;

Διάρκεια: 45΄

Ανακαλύψτε μαζί μας τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

  • Παρασκευή 21/5 – και ώρες 12:00 & 13:30

«Το μη προφανές» | Θεματική Περιήγηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Και αν δεν είναι μόνο ότι φαίνεται; Πίσω από προφανή συμπεράσματα, τα τεχνολογικά επινοήματα των αρχαίων Ελλήνων κρύβουν επιρροές από επιστήμες όπως η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Μηχανική, η Αστρονομία αλλά και η Μουσική!

Εμβληματικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Κοτσανά «Αρχαία Ελλάδα: Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», αναλαμβάνουν δράση για να μας μυήσουν στα μυστικά τους και να μας οδηγήσουν στη μελέτη του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Εσείς θα καταφέρετε να περάσετε με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες;  Τα “plot twists” της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψουμε!

Διάρκεια: 45΄

  • Σάββατο 22/5 – και ώρα 12:00

«Ο βυθός» | Διαδραστικό Εργαστήρι για παιδιά

Ποιο μυστικό άραγε κρύβουν τα νερά των θαλασσών; Τι φορτίο κουβαλούσαν τα πλοία που βυθίστηκαν; Άραγε πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί κάτι στον βυθό της θάλασσας και τι μυστικά μπορεί να μας φανερώσει;

Έξι διάσημα ναυάγια. Δοκός, Κάσος, Κυρήνεια, Μόδι και Αλόννησος αφηγούνται τις ιστορίες τους και δίνουν τη σκυτάλη στα Αντικύθηρα και την αποκάλυψη της Τεχνολογίας! Θησαυροί και σπουδαία μυστικά από το παρελθόν έρχονται στο φως μέσα από μια «υποβρύχια εξερεύνηση» που θα μας «βυθίσει» στα άδυτα της αρχαιότητας!

Διάρκεια: 90΄

  • Κυριακή 23/5 – και ώρα 12:00

«Η καρδιά» | Διαδραστικό Εργαστήρι για παιδιά

Η πιο σημαντική δοκιμασία ξεκινά! Η καρδιά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι στα χέρια μας! Θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε ζωντανή;

Τα κομμάτια της είναι σοφά μελετημένα και σχεδιασμένα. Το καθένα έχει τον δικό του ρόλο. Προσοχή! Κάθε γρανάζι είναι ικανό να μας μεταφέρει στο παρελθόν ή να μας ταξιδέψει στο μέλλον αλλά και να μας επαναφέρει στο παρόν. Μήπως η θέση του Ήλιου ή η φάση της Σελήνης είναι το κλειδί; Μια δοκιμή θα μας πείσει!

Διάρκεια: 90΄


Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

  • Οι δράσεις παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
  • Οι επισκέπτες επιβαρύνονται μόνο με το αντίτιμο εισόδου στο Μουσείο (5 €).
  • Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 10 άτομα
  • Οι θεματικές εμπειρίες επίσκεψης πραγματοποιούνται από το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα
  • Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας,

Κολωνάκι, 10671

T.: 211 411 0044, 6907292002

Ε: info@kotsanas.com

Ακολούθησέ μας και στο Instagram για περισσότερες προτάσεις.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!