READING

Μορφές Έκφρασης – Ξεκινούν οι παραστάσεις στ...

Μορφές Έκφρασης – Ξεκινούν οι παραστάσεις στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Οι Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους παρουσιάζουν, από το Σάββατο 20 Απριλίου, τα Παραμύθια στο Δάσος.

Ο Δράκος των χρωμάτων

Για παιδιά 3 έως 7 ετών. Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή.

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πεινούσε, δεν άντεξε για πολύ, άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, όσο διαφορετικά κι αν είναι μεταξύ τους, η παράσταση είναι πραγματικά απολαυστική.

Περισσότερες πληροφορίες:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική σύνθεση:  Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Φρουδαράκη, Ανδρέας Μυλόπουλος

Από την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 18:00 και κάθε Κυριακή έως τις 21 Ιουλίου 2024, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους
(Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι).

Γενική Είσοδος: 10€ | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr | Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος…

Για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών. Μια πρωτότυπη, παράσταση– παιχνίδι, καλωσορίζει με τις υπέροχες μελωδίες της, το πολύ νεαρό κοινό στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου!

Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος…» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρέπει να αγαπούν το δάσος σαν να ήταν το σπίτι τους. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Στην παράσταση τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Θα δούνε από κοντά μουσικά όργανα και θα μάθουν πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Περισσότερες πληροφορίες:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος

Από την Κυριακή 21 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 12:15 έως τις 21 Ιουλίου 2024, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους (Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι)

Γενική είσοδος: 10€ | Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2103464903 και 2103464002 | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Περισσότερες παραστάσεις στον οδηγό “Πάμε Θέατρο;

Ο πειρατής Μπου!

Για παιδιά 2,5 έως 6 ετών. Ένα παραμύθι που αγαπά την οικολογία και συμβάλει στην συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, λίγο φοβισμένος, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Ο μικρός πειρατής θα καταφέρει να μας κάνει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σώσουμε τα πλάσματα της θάλασσας που χρειάζονται την βοήθεια μας. Μια παράσταση – παιχνίδι γεμάτη ζωντανή μουσική και τραγούδι, επαφή με μουσικά όργανα, μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του Πειρατή Μπου ανακαλύπτουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες:

Επιστημονική σύμβουλος: Στεφανία Πολλάκη Περιβαλλοντολόγος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου | Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σκούρτης Δημήτρης

Ερμηνεύουν: Αλίκη Ζωγράφου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Φρουδαράκη

Από το Σάββατο 20 Απριλίου στις 18:00 και κάθε Σάββατο μέχρι τις 20 Ιουλίου, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους (Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι)

Γενική είσοδος 10€ | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr | Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Χέη Χοπ! Παιχνίδια στη Φάρμα…

Για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών, που θέλουν να ανακαλύψουν τη ζωή στη φάρμα. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδι και παιχνίδι.

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα. Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; «Χέη Χόπ!» Ας καβαλήσουμε τα αλογάκι για να πάμε να  βρούμε. Η μουσική πρωταγωνιστεί στην παράσταση και παίζεται εξ ολοκλήρου ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να έρθουν κοντά στα όργανα παραγωγής του ήχου και της μουσικής. Η παράσταση προσκαλεί κάθε παιδί να επικοινωνήσει αυτόβουλα και να μεταφέρει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του με αφορμή τα ερεθίσματα της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Κείμενα- μουσική- σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης | Σκηνικά αντικείμενα- αλογάκια: ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Ερμηνεύσουν: Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη, Γιώργος Χουσάκος

Από την Κυριακή 21 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2024, στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους (Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι).

Γενική είσοδος 10€ | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr | Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Η Μεγάλη Γιορτή

Για παιδιά 3 έως 8 ετών. Πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τα «πονηρά λιοντάρια» που κάνουν τους φίλους, αλλά έχουν άλλους σκοπούς;

Ένα άρρωστο και γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, μαζί με το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του. Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες, «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις», κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού.

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι. Ένα mini παιδικό musical που μέσα από το παιχνίδι, τον χορό και τη ζωντανή μουσική, μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει, ενώ τους δίνει το βήμα να εκφραστούν και να αναπτύξουν βιωματικά δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Διασκευή-κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική-τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ενορχήστρωση: Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Σκούρτης

Ερμηνεύουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Χουσάκος

Από το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 12:00 και κάθε Σάββατο έως τις 20 Ιουλίου 2024 στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους
(Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι).

Γενική είσοδος: 10€ | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr | Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002


Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Βλασία Βερβέρη 6944659865

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993. Η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!