READING

Μια βόλτα στην πολύχρωμη πόλη της Λευκάδας...

Μια βόλτα στην πολύχρωμη πόλη της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, το τέταρτο σε έκταση και πληθυσμό. Μαζί με την Εύβοια είναι τα μοναδικά νησιά στην Ελλάδα, στα οποία μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου, χωρίς έξοδα ferry boat. Μια πλωτή γέφυρα μήκους 20 μέτρων τη συνδέει με την Αιτωλοακαρνανία. Αν σας ενδιαφέρουν τα μοναδικά αξιοθέατα, η ιστορία, η ενοικίαση γιοτ, το καλό φαγητό, ή απλά θέλετε να απολαύσετε το καφεδάκι σας, ελάτε μαζί μας μια βόλτα μέχρι την πολύχρωμη και πανέμορφη πόλη της Λευκάδας!

Η πόλη

Πρώτη φορά την αντικρίζεις από μακριά, καθώς διασχίζεις την πλωτή γέφυρα.  Ο πολεοδομικός της ιστός ακολουθεί την πολεοδομία της μεσαιωνικής Ευρώπης. Το δομικό σύστημα της πόλης θεωρείται μοναδικό στην Ευρώπη, αντιπροσωπευτικό δείγμα εξαιρετικής αντισεισμικής κατασκευής. Στη βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια, αξίζει να αναζητήσετε τα παραδοσιακά, πολύχρωμα λευκαδίτικα σπίτια, όπου εμφανώς διακρίνεται ο ξύλινος σκελετός.

Μια στάση και στις εκκλησίες, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους, επηρεασμένη από την ενετική (βασιλικές), επιβάλλεται! Στο εσωτερικό τους θα θαυμάσετε την επτανησιακή εικονογράφηση και τα ξυλόγλυπτα τέμπλα. Κάποια είναι καλυμμένα με φύλλο χρυσού.

Βόλτα στη μαρίνα

Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται η μαρίνα της. Κι αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά, καθώς είναι ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας, αλλά είναι και από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα. Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αν θέλετε μια βόλτα στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, υπάρχει και δυνατότητα για ενοικίαση σκαφών με καπετάνιο!


Για την διαμονή σας στο νησί σας προτείνουμε το Mira ResortMaisonettes, μόλις 7 λεπτά από το κέντρο της Λευκάδας, στο χωριό Τσουκαλάδες.


Τι άλλο μπορώ να δω στην πόλη;

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, που κατασκευάστηκε το 1300.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, με σημαντικά και μοναδικά ευρήματα.

Την λιμνοθάλασσα, έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους του Ιονίου.

Το Μουσείο Φωνογράφου.

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, η οποία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες.

Τους ανεμόμυλους στη Γύρα.

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Τον ελαιώνα, με τις υπεραιωνόβιες ελιές.

Τη Μονή Φανερωμένης.

Το παραδοσιακό καφενείο στην Κουζούντελη.

Την ξύλινη γέφυρα.

Το πάρκο Μποσκέτο, με τις προτομές προσωπικοτήτων του νησιού.


Επισκεφθείτε κι εσείς την Λευκάδα και είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσετε!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!