Live Books, βιβλία και τεχνολογία

Το ξέρετε πως υπάρχουν βιβλία που “ζωντανεύουν”; Γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Λέγονται Live Books και είναι διαδραστικά βιβλία που “ζωντανεύουν”. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το Live Book που θα διαλέξετε (ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας) κι ένα tablet ή το κινητό σας. Εμείς διαβάσαμε, παίξαμε μαζί τους, μάθαμε πάρα πολλές και  χρήσιμες πληροφορίες και σήμερα σας παρουσιάζουμε τις δικές μας επιλογές κι εντυπώσεις.

Τα Live Books δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να δώσει ζωή στους ήρωες του βιβλίου, με την βοήθεια της τεχνολογίας. Θα χρειαστείτε ένα  smartphone κινητό ή ένα tablet για να κατεβάσετε δωρεάν την σχετική εφαρμογή. Στρέφοντας την οθόνη προς τα βιβλία, χάρη στην τεχνολογία της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας, οι ήρωες ζωντανεύουν, ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου με κίνηση και ήχο και φαίνονται τρισδιάστατοι, μέσω της κάμερας της συσκευής.

Τα Livebooks είναι κανονικά έντυπα βιβλία που μπορούν να διαβαστούν κι ανεξάρτητα, παρόλα αυτά η 3D εμπειρία είναι μοναδική για το παιδί. Για εμάς ήταν ιδανικά, γιατί μέχρι σήμερα τα παιδιά δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου tablet ή κινητό για να παίζουν παιχνίδια. Ήθελα η πρώτη τους επαφή να γίνει με αφορμή κάτι εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, να καταλάβουν πως το tablet στην περίπτωσή μας, είναι ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, εκτός από διασκέδαση φυσικά.


Διαβάσαμε:

“Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν. Ο Ντίνος σε νέες περιπέτειες.”

“Οι Βασιλιάδες της ζούγκλας”

“Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα!”

Η εμπειρία ενός LiveBook είναι απολαυστική για τα παιδιά. Μέσα από μια ιστορία απλή και κατανοητή, ακόμη κι από ένα παιδί μικρότερης ηλικίας, μαθαίνουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τα ζώα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την εποχή που έζησαν (δεινόσαυροι), το περιβάλλον τους κ.α Επίσης, με τη βοήθεια της Ρενάτας το ελληνικό αλφάβητο “ζωντανεύει”, τα παιδιά βλέπουν τα γράμματα σε 3D, ακούν την ονομασία και τον ήχο τους και μαθαίνουν τον σωστό τρόπο γραφής τους. Χάρη στα LiveBooks ένας δεινόσαυρος μπορεί να περπατήσει στο σαλόνι σας, πολύ κοντά στο κατοικίδιό σας (πού να το ήξερε το Ζουμπίνι μας!) και μια καμηλοπάρδαλη να ανέβει στο τραπέζι του σαλονιού σας! Θα γελάσετε πολύ!!!

Στην ιστοσελίδα τους θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε, τόσο για τα βιβλία, όσο και για επιπλέον δραστηριότητες. Η όλη διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή κι αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες θα τις λύσετε στην επιλογή “Συχνές ερωτήσεις”.

(Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησα στην ανάρτηση είναι όλες τραβηγμένες από τα παιδιά. Ήθελα να δείτε τι βλέπουν την ώρα που χρησιμοποιούν το βιβλίο και την εφαρμογή στο tablet.)

Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία τηλεφωνικά (2310427804) και online.

Αξίζει επίσης να πούμε πως αυτά τα βιβλία είναι ελληνική καινοτομία και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!