READING

«Κούκου! μια βόλτα στο δάσος…» – Μια π...

«Κούκου! μια βόλτα στο δάσος…» – Μια παράσταση για μικρά παιδιά

Η κλασική πλέον παράσταση – παιχνίδι για βρέφη και μικρά παιδιά Κούκου! μια βόλτα στο δάσος…, της Άννας Σεβαστής Τζίμα, ζωντανεύει για 9η χρονιά από τις Μορφές Έκφρασης στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:30

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 17:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Κούκου! μια βόλτα στο δάσος… είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στο ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους

Τα παιδιά παίζουν

Στην παράσταση τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και θα μάθουν πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα (body percussion) θα φτιάξουν όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Αξίες και έννοιες

Στο παραμύθι το σπίτι του Κούκου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας αλλά και το σπίτι άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι. 

Η παράσταση παρουσιάζεται και στα σχολεία!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993. Η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Η παράσταση Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος… συμμετέχει στα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο από τις  Μορφές Έκφρασης, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μέσα στον πανέμορφο δάσος του Βοτανικού κήπου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών. Οι Μορφές Έκφρασης , με το μοναδικό τους τρόπο αφήγησης, αγκαλιάζουν Παραμύθια από την Ελληνική Παράδοση, Παραμύθια του Κόσμου αλλά και Αρχαίους Μύθους που  θα γαργαλήσουν την φαντασία μας , θα γλυκάνουν τα αυτιά μας και θα ζεστάνουν την καρδιά μας. Η μουσική, ο ρυθμός, ο λόγος, η κίνηση και το συναίσθημα φορούν τα καλά τους και μας θυμίζουν πως όλα είναι παραμύθι.

Τα παραμύθια θα παρουσιάζονται στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ φυσικό θεατράκι κοντά στην είσοδο του κήπου, με παγκάκια από κορμούς δέντρων, μαξιλαράκια, και αποστάσεις ασφαλείας στον καθαρό αέρα το δάσους!


Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

Τιμές εισιτηρίων: 10€/ Ομαδικά (6 άτομα +): 8€

Για παιδιά από 18 μηνών έως 5 ετών

Διάρκεια: 50 λεπτά

Πότε: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 17:30, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 17:30, Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 17:30, Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 17:30

Πού: Βοτανικός κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι

Ηλεκτρονική Προπώληση: Ticketservices / Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002

Πληροφορίες/κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις, Βλασία Βερβέρη, 6944 659865


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!