READING

illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ επιστρέφε...

illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ επιστρέφει!

Το illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα από τις 9 έως τις 18 Σεπτέμβριου 2022!

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη διοργάνωση, το illustradays φέρνει στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου. Ταυτόχρονα, φέρνει στην Ελλάδα το μοναδικό της φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη της εικονογράφησης. Ένα φεστιβάλ που το 2021 φιλοξένησε τη δουλειά περισσότερων από 150 καλλιτεχνών και καλωσόρισε πάνω από 3500 επισκέπτες και επισκέπτριες που αγαπάνε το illustration και το εικονογραφημένο βιβλίο.

Χρωματιστές εκθέσεις, διαδραστικά εργαστήρια, πλάσματα βγαλμένα από σελίδες και έργα τέχνης, experts που μοιράζονται τα μυστικά τους σε εμπνευσμένες ομιλίες και portfolio reviews, networking δράσεις για εικονογράφους, μια μεγάλη ανοιχτή βιβλιοθήκη, καλεσμένοι και καλεσμένες από κάθε σημείο της γης και πολλές άλλες δράσεις, έρχονται το Σεπτέμβριο του 2022 σε αυτή τη χαρούμενη, δημιουργική και συμπεριληπτική γιορτή.

Το illustradays 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 9-18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) είναι κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Οι σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις του σε συνδυασμό με τους φροντισμένους εξωτερικούς του χώρους αποτελούν την ιδανική επιλογή μιας και το illustradays 2022 μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, φέρνοντας πιο πολλά ερεθίσματα, πιο πολλά χρώματα, και πιο πολλές συνεργασίες. Ξεκινώντας από τις εκθέσεις του! Φέτος, θα παρουσιαστούν τρεις  εκθέσεις από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πιο αναλυτικά:

Η συνεργασία του φεστιβάλ με το Fondazione Zavrel και την έκθεση Le Immagini Della Fantasia συνεχίζεται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με διεθνείς καλλιτέχνες και να ανακαλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εικονογράφησης. Ο Gabriel Pacheco, καλλιτέχνης και επιμελητής της έκθεσης, κάνει μια μικρή αναδρομή στις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων και δημιουργεί μια σύνθεση εικονογράφων και έργων, αποκλειστικά για το illustradays 2022, που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα φέρει νέες τεχνικές, βιβλία και ιστορίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δεύτερη έκθεση θα είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα δημιουργικής συνεργασίας, αυτή τη φορά με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιο είναι το ταξίδι και οι σημαντικοί σταθμοί της εικονογράφησης στην Ελλάδα; Το illustradays και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στα πιο σημαντικά πρόσωπα της εικονογράφησης της χώρας μέσα από πολύ αγαπημένα παιδικά βιβλία. 

Και φυσικά, σε λίγες εβδομάδες, έρχεται η ανακοίνωση της θεματικής του illustradays 2022 και του open call σε καλλιτέχνες, των οποίων τα επιλεγμένα έργα θα συνθέσουν την τρίτη έκθεση του φεστιβάλ.

Τα νέα όμως δε σταματούν εδώ! Σε κάθε διοργάνωση, το illustradays συστήνει τη δουλειά ενός ή μιας εκονογράφου ως Art Director της χρονιάς, που ετοιμάζει μάλιστα και την εικαστική του ταυτότητα.

Η αγαπημένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή είναι η Art Director του illustradays 2022 και ετοιμάζει ήδη το εικαστικό της φετινής χρονιάς!

Η Ίρις Σαμαρτζή είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και tutor σε παιδικά, δημιουργικά εργαστήρια. Η δουλειά της έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ΙX Santiago de Compostela Award for picture books (2016), Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου (2012, 2016, 2021), Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου (2012, 2015, 2016, 2017) κ.α. Το 2020 και το 2022 ήταν υποψήφια για το HCAA (Hans Christian Andersen Award) μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και το 2021 ήταν υποψήφια για το Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

Η ομάδα την επέλεξε όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του κοινού για τη δουλειά της, αλλά και για όλες εκείνες τις τεχνικές, τα υλικά και τις ιδέες που κάνουν τα έργα της μοναδικά και πρωτότυπα. Η Ίρις ετοιμάζει ήδη την αφίσα για το 2022 και το illustradays ανυπομονεί να την αποκαλύψει!


Μέχρι την ανακοίνωση της φετινής θεματικής, μπορείς να πάρεις μια γεύση από το illustradays 2021 σε αυτό το βίντεο.

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείς να βρεις στο site του και τα social media:

Site: illustradays.gr

Facebook: @illustradays

Instagram: @illustradays

Youtube channel: @illustradays


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!