Φυσικές επιστήμες για μικρά παιδιά!

Πώς τα πάτε με την κβαντική φυσική, την αστροφυσική, την επιστήμη των πυραύλων, τη φυσική του Νεύτωνα και τη θεωρία της σχετικότητας;

Ξέρω, τα παίζετε στα δάχτυλα όλα αυτά και θα μπορέσετε με ασφάλεια να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας σε μια εισαγωγή στα σχετικά επιστημονικά πεδία… Χμμμ, μάλλον όχι; Μην ανησυχείτε!

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος έφεραν και στα ελληνικά τη σειρά των βιβλίων του φυσικού Chris Ferrie, που θα σας λύσουν τα χέρια και θα αγαπηθούν από όλους, μικρούς και μεγάλους. Ο Ferrie πιστεύει πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής! Με αυτήν την πεποίθηση καταπιάστηκε να μας καταπλήξει, γράφοντας αυτά τα βιβλιαράκια που εισάγουν τα μικρά παιδιά σε βασικές έννοιες της Φυσικής.

Με λίγα και απλά λόγια, που πλαισιώνονται από καθαρά και επιστημονικά δουλεμένα σχέδια και εικόνες, τα πράγματα μοιάζουν πια εύκολα. Η δύναμη της βαρύτητας και η δύναμη του εδάφους, η μάζα και η επιτάχυνση, οι μαύρες τρύπες και τα βαρυτικά κύματα, η άντωση και η δύναμη προώθησης, τα ηλεκτρόνια και τα κβάντα, τα αστέρια και η δημιουργία των ατόμων δεν είναι πια ακατανόητα! Τα παιδιά (και οι μεγαλύτεροι, ας μην κρυβόμαστε…) μπορούν με λιτό και κατανοητό τρόπο να βάλουν τις βάσεις της γνωριμίας με έννοιες σύνθετες και δυσνόητες.

Στη σειρά με τον τίτλο “Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά” κυκλοφορούν ως τώρα πέντε βιβλία: Γενική Θεωρία της Σχετικότητας για μικρά παιδιά, Η Φυσική του Νεύτωνα για μικρά παιδιά, Η επιστήμη των Πυραύλων για μικρά παιδιά, Κβαντική Φυσική για μικρά παιδιά και Αστροφυσική για μικρά παιδιά (σε συνεργασία με την αστρονόμο Julia Kregenow). 

Τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε η Τίνα Νάντσου, που καθώς είναι και η ίδια φυσικός εξασφαλίζει την ορθή απόδοση των επιστημονικών όρων που εμφανίζονται.

Περιμένουμε με ανυπομονησία και τα επόμενα βιβλία της σειράς!

Βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ.


Σπούδασα Ιστορία και η ζωή τα φερε να ασχολούμαι κυρίως με την Μουσειακή Εκπαίδευση. Έχω διάφορες εμμονές: με τη συλλογική δράση, την κοινωνική απελευθέρωση, τη ρήξη με τα στερεότυπα, την προστασία των μνημείων. Η Μάγδα με παρέσυρε και στην περιπέτεια του "Κάθε μέρα γονείς".

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!