READING

Είδαμε την παράσταση “Τσάντα για μαξιλάρι. Μ...

Είδαμε την παράσταση “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση τραγική.”

Εσύ θυμάσαι πώς ένιωθες όταν ήσουν στην εφηβεία;


Για έναν γονιό, αφού ξεχάσει τα ξενύχτια και τις χιλιάδες απορίες που φέρνει μαζί του ένα νεογέννητο, η εφηβεία είναι αυτή η περίοδος που τρέμει περισσότερο. Γιατί; Μα γιατί κάποτε, ήταν κι αυτός ένας έφηβος.

Γιατί όλοι είμασταν κάποτε 16, γεμάτοι απορίες, ανασφάλειες, αγωνίες απογοητεύσεις, αναζητήσεις, αντιφάσεις, έρωτες, όνειρα, παρορμητικές δράσεις, γονείς που δεν μας καταλάβαιναν, καθηγητές που πάντα ζητούσαν περισσότερα από όσα μπορούσαμε να κάνουμε, συμμαθητές που ήταν καλύτεροι από εμάς, φίλους που μας πρόδωσαν…

Η εφηβεία είναι και το θέμα της παράστασης Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση τραγική, που μπορείτε να απολαύσετε κάθε Κυριακή στις 15:00 στο Θέατρο 104. 5 ηθοποιοί μας ταξιδεύουν πίσω στα χρόνια που είμασταν 16. Γνωστοί ήρωες από αρχαίες τραγωδίες “συναντιούνται” με τις αγωνίες και τις σκέψεις των έφηβων πρωταγωνιστών της ιστορίας και μας χαρίζουν μια εξαιρετική παράσταση, που δίχως να είναι βαριά και ηθικοπλαστική, χαρίζει γέλιο, σχολιάζει και “συζητά” συνεχώς με τον θεατή, για την πιο τρομακτική και, συνάμα, συναρπαστική φάση της ζωής ενός ανθρώπου.

Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία! Απευθύνεται σε παιδιά 13+ ετών. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο στο οποίο συμμετέχουν όσοι θεατές θέλουν.


Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα 24ωρο όταν είσαι 16 και βγαίνοντας από την παράσταση θα έχεις θυμηθεί πολλά από αυτά και θα έχεις νιώσει ακόμη περισσότερα. Αξίζει να την δείτε με το έφηβο παιδί σας. Αξίζει να την δείτε και μόνοι σας, καθώς είναι πραγματικά απολαυστική!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Από τον Οκτώβριο του 2017, με σημείο εκκίνησης την εξερεύνηση της εφηβείας που ζήσαμε κάποτε ή ζούμε αυτή τη στιγμή, πραγματοποιήθηκε μια σειρά βιωματικών, θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων που διαμόρφωσαν την παράσταση. Το έργο προσκαλεί σε διάλογο εφήβους και ενήλικες, που κάποτε υπήρξαν έφηβοι. Με ερέθισμα τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των ηρώων της αρχαίας τραγωδίας, εξερευνούμε την ταυτότητα της εφηβείας, μετακινώντας το χρονικό άξονα από το χθες στο σήμερα, στο τώρα. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο, κατά το οποίο ερχόμαστε σε επαφή με ένα κομμάτι της ατομικής, βιωμένης εμπειρίας, στην πλέον μεταβατική περίοδο της ζωής μας.

Συντελεστές

Σύλληψη-Δραματουργία: Νικολέττα Δημοπούλου, Βιργινία Κεχαγιά

Παίζουν: Αλέξανδρος Καλαποθάκης, Ιωάννα Κυρίτση, Δέσποινα Μιτσιάλη, Μαρίνος Παρασκευόπουλος/Βύρων Ντέγκας, Γιώλικα Πουλοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Αναγνωστάκη

Φωτογραφίες: Ιωάννα Πάκα

Αφίσα: Ιωάννα Κυρίτση

Κυριακές στις 15:00 και καθημερινές για σχολεία
Στη σκηνή του Blackbox, Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Διάρκεια: 120’
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 μειωμένο
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3455020
Πληροφορίες/Ομαδικές κρατήσεις/Σχολεία: 6977055088


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!