READING

Εσώρουχο Περιόδου: ήρθε στην Ελλάδα για να αλλάξει...

Εσώρουχο Περιόδου: ήρθε στην Ελλάδα για να αλλάξει τις συνήθειες μας

Το εσώρουχο περιόδου, το αγαπημένο προϊόν εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, ήρθε στην Ελλάδα για να αλλάξει τις συνήθειες μας.

Το εσώρουχο περιόδου έγινε γρήγορα το αγαπημένο προϊόν εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Η ελληνική εταιρεία Lukuma Lingerie διαθέτει στην Ευρώπη τα πρωτοποριακά εσώρουχα, με σκοπό να μας απαλλάξουν  από το «στίγμα περιόδου», να μας προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, επιλέγοντας ταυτόχρονα να λειτουργήσουμε με λογικές φιλικές προς το περιβάλλον βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη μας.

Τι είναι τα εσώρουχα περιόδου;

Τα εσώρουχα περιόδου της Lukuma είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση των διαρροών κάθε τύπου, αντικαθιστώντας τις σερβιέτες, τα σερβιετάκια, τα ταμπόν και το εμμηνορροϊκό κύπελλο. Μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν για δύο έτη. Το πιο σημαντικό: είναι τόσο λεπτά όσο και τα κλασσικά εσώρουχα.

Πως λειτουργούν;

Ο ειδικός σχεδιασμός των εσωρούχων, αποτελούμενα από 4 επίπεδα υλικών τα οποία δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες, παρέχει απόλυτη ασφάλεια και εξασφαλίζει την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Τα εσώρουχα περιόδου είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τα προϊόντα περιόδου μιας χρήσης δημιουργούν εξαιρετικές ποσότητες απορριμμάτων. Περίπου 150 κιλά ταμπόν, σερβιέτες και απλικατέρ απορρίπτονται από μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της. Η απόρριψη των προϊόντων αυτών παράγει 200.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και είναι το 5ο πιο κοινό αντικείμενο που μπορεί να βρεθεί στις ευρωπαϊκές ακτές.

Τη λύση φέρνουν τα εσώρουχα περιόδου της Lukuma που έχουν διάρκεια ζωής 2 έτη εάν ακολουθηθούν οι οδηγίες πλύσης.

Διαφορετικά επίπεδα απορροφητικότητας με σύγχρονα σχέδια

Η  Lukuma Lingerie διαθέτει εσώρουχα  με τέσσερα (4) διαφορετικά επίπεδα  απορροφητικότητας  για να καλύπτεται όλο το φάσμα των αναγκών, για κάθε ημέρα της περιόδου. Προτείνεται η χρήση  των  εσωρούχων  έως και 24 ώρες.

Διατίθενται σε διάφορες κατηγορίες (μπικίνι, ψηλόμεσο, με ή χωρίς έντονες ραφές),  χρώματα και μεγέθη από μια γκάμα  σύγχρονων σχεδίων.

Έχει και άλλες χρήσεις το εσώρουχο περιόδου;

H απάντηση είναι ναι!  Η χρήση τους δεν περιορίζεται στην περίοδο. Είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τις νέες μητέρες κατά τη διάρκεια της λοχείας, αλλά και για να αντιμετωπίζουν όλων των ειδών τις διαρροές.

Η λοχεία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης μετά τον τοκετό  και η εταιρεία Lukuma σε συνεργασία με τη γυναικολόγο Σάρα Μαμελετζή συμβουλεύει τις μητέρες πως να αναρρώνουν με ασφάλεια και άνεση.

Τα εσώρουχα που ανήκουν στο υψηλότερο επίπεδο απορροφητικότητας,  είναι κατάλληλα να αντιμετωπίσουν μια ελαφριά προς μέτρια ακράτεια, με αποτέλεσμα την αξιοπρεπή διαβίωση και την ελευθερία που παρέχει στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτή.

Οι στόχοι της εταιρείας

Το στίγμα περιόδου, προερχόμενο και από την έλλειψη ενημέρωσης για την περίοδο από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την εταιρεία. Τα Social media της Lukuma λειτουργούν για να βοηθήσουν στην  ενημέρωση των γυναικών και την παροχή συμβουλών για την διαχείριση  της περιόδου με ασφαλή και υγιεινό τρόπο και φυσικά χωρίς ντροπή. Ενημερώσεις στα σχολεία, συνεργασία με οργανισμούς, events, pop ups, συνεργασία με φιλανθρωπικά σωματεία και πολλά άλλα είναι κομμάτι του ταξιδιού που έχει ξεκινήσει.

Γιατί να κάνεις μετάβαση στα εσώρουχα περιόδου;

Εκτός από την άνεση και τη στεγανότητα που προσφέρουν, τα εσώρουχα περιόδου κερδίζουν δημοτικότητα σαν μια επιλογή φιλική προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα οικονομικά συμφέρουσα. Δοκιμάστε τα αν ψάχνετε μια λύση λιγότερο αβέβαιη από τα ταμπόν, πιο άνετη από τις σερβιέτες και λιγότερο δύσχρηστη από τη χρήση ενός κυπέλλου εμμήνου ρύσεως.


Ακολούθησέ μας και στο Instagram!


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!