READING

“Είμαστε Πάτσι”, η νέα παράσταση από τ...

“Είμαστε Πάτσι”, η νέα παράσταση από την Συντεχνία του Γέλιου

Η Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει την παράσταση Είμαστε Πάτσι ένα έργο που κάνει τα φύλα, φύλλο και φτερό!

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η κωμωδία Είμαστε Πάτσι του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι είναι η νέα παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου. Πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τραγουδιστική κόντρα Αγόρια-Κορίτσια που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για την παράστασή Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης, το νέο έργο της Συντεχνίας του Γέλιου επιχειρεί να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται παλεύει με τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά, η Τζίνα και ο Μάρκος, είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα και ανεξάρτητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος, η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς.

Ο μικρόκοσμός τους όμως μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι. . .

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών, με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.

Συντελεστές

Κείμενο: Volker Ludwig / Διασκευή: Συντεχνία του Γέλιου / Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι / Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα / Τραγούδια: Άννη Θεοχάρη, ΧΑΡΑ Γιαννούλα / Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος / Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα / Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια / Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης / Εικαστική επιμέλεια: 2yolk Branding & Design Agency / Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη / Υπεύθυνη Παραγωγής: Δέσποινα Πετρίδου / Βοηθός Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ / Θεατροπαιδαγωγοί: Δέσποινα Μιτσιάλη, Ιωάννα Λιούτσια

Διανομή: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακές 11:30 & 14:30 / Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10€ και 8€ για ομάδες 25+ ατόμων

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: 2106644250, 6943236032, 6978068699

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός), 2103464380


Η Συντεχνία του Γέλιου περιλαμβάνει επίσης στο ρεπερτόριο της τα έργα:

  • Μια Γιορτή στου Νουριάν, μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση
  • Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν, μια ξέφρενη και τρυφερή κωμωδία του Roy Kift που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του
  • Ο Μορμόλης, του Rainer Hachfeld, μια παράσταση που δε χρειάζεται συστάσεις, για τον φανταστικό φίλο των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους.

Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!