READING

Είδαμε την παράσταση “Όρνιθες – Η πολι...

Είδαμε την παράσταση “Όρνιθες – Η πολιτεία των πουλιών”

Κάθε Κυριακή, το σπουδαίο έργο του Αριστοφάνη Όρνιθες – Η πολιτεία των πουλιών ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου ΑΘΗΝά, από τις μαγικές σβούρες σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό. Θέλουν να μάθουν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά. Εκείνος όμως δεν γνωρίζει. Ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών στα σύννεφα, εκεί μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά –Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο.

Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία! Πριν καλά-καλά χτιστεί η Πολιτεία, καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές, που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της.  Στο τέλος όμως, Πουλιά και Άνθρωποι καταφέρνουν μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία.

Περισσότερες προτάσεις στον οδηγό Θέατρο για Παιδιά 2019-2020

Το παραμύθι αυτό διασκευάστηκε ειδικά για τους μικρούς θεατές και είναι ιδανικό για να γνωρίσουν τον σπουδαίο Αριστοφάνη. Ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ, προβληματίζει και καλεί μικρούς και μεγάλους να σκεφτούν πόσο σημαντικό, άμεσο και απαραίτητο είναι να φροντίσουμε την φύση και να σεβαστούμε τον πλανήτη μας.

Το έργο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που κάθε χρόνο διακρίνουμε στις παραστάσεις που ανεβάζουν οι μαγικές σβούρες. Θα ξεχωρίσετε την χαρακτηριστική και μοναδική σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Αδάμη, τους ηθοποιούς που, υπό την καθοδήγηση της Φωτεινής Σταματελοπούλου, κινούνται και “μεταμορφώνονται” σε πουλιά, τα μοναδικά κοστούμια και το υπέροχο σκηνικό του εικαστικού Παναγιώτη Κουλουρά.

Φυσικά, όταν μιλάμε για τις δουλειές του Δημήτρη Αδάμη, δεν μπορούμε να μην κάνουμε ειδική αναφορά στη μουσική επιμέλεια των παραστάσεων, που πάντα αναλαμβάνει ο ίδιος. Και η φετινή παράσταση είναι γεμάτη τραγούδια, αυτή τη φορά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα, θα απολαύσετε υπέροχα τραγούδια, με θέμα -τι άλλο;- τα πουλιά. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή, ο μοναδικός Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι.

Κάπου διάβαζα μια συνέντευξη της Δόμνας Ζαφειροπούλου, ηθοποιός η ίδια, ανήκει στην ομάδα παραγωγής της παράστασης και έχει αποδώσει το έργο στα νέα ελληνικά. Ας μου επιτραπεί να σας μεταφέρω αυτά που διάβασα με δικά μου λόγια, γιατί είναι αυτό ακριβώς που ένιωσα βγαίνοντας από το θέατρο. Το ζητούμενο είναι το καθαρό, το δίκαιο, κι αυτό πετυχαίνουν οι χαρακτήρες, άνθρωποι και πουλιά, του Αριστοφάνη. Κι αυτό είναι μια προτροπή για τα παιδιά να τολμήσουν και να επιλέξουν το ταξίδι προς το όνειρο.

Αυτή είναι η μαγεία της ιστορίας του Αριστοφάνη. Και για αυτό δεν πρέπει να χάσετε αυτή την παράσταση!


Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00, στο Θέατρο ΑΘΗΝά, Δεριγνύ 10 &  Πατησίων.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Μη ξεχάσετε φεύγοντας να αγοράσετε και το βιβλίο με το CD της παράστασης.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!