READING

Είδαμε την έκθεση “Δεινόσαυροι και Τέρατα τω...

Είδαμε την έκθεση “Δεινόσαυροι και Τέρατα των θαλασσών”

Η νέα έκθεση Δεινόσαυροι και Τέρατα των θαλασσών, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, ήρθε για να μας ταξιδέψει σε αρχαίους ωκεανούς και να μας γνωρίσει σε μερικά από τα πιο επιβλητικά τέρατα.

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Η έκθεση μας ταξιδεύει από τη Μεσοζωική Περίοδο, μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Μαθαίνουμε για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής κι ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με θαλάσσια ερπετά, όπως ο Ιχθυόσαυρος (Icthyosaurus), ο Βασιλόσαυρος (Basilosaurus) και ο Πλειόσαυρος (Pliosaurus). Γνωρίζουμε τεράστια κητοειδή, όπως τον Λεβιάθαν του Μέλβιλ (μία φάλαινα που έτρωγε άλλες φάλαινες) και γιγάντιους αμμωνίτες (θαλάσσια μαλάκια, όπως το σύγχρονο χταπόδι και καλαμάρι). Το ταξίδι μας φτάνει μέχρι το σήμερα, με την εντυπωσιακή Φάλαινα-καρχαρία και τον τρομακτικό, μεγάλο Λευκό Καρχαρία.

Ο επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι απολαμβάνει έναν “περίπατο” μέσα στη θάλασσα. Τα θαλάσσια ρομποτικά τέρατα είναι φτιαγμένα σε πραγματικό μέγεθος και χάρη στην τεχνολογία των animatronics, πολλά από αυτά κινούνται και βγάζουν ήχους. Για κάθε έκθεμα υπάρχει και η σχετική λεζάντα, που δίνει στον επισκέπτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η έκθεση σχεδιάστηκε από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής Αργεντινούς παλαιοντολόγους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις λεπτομέρειες και στην ρεαλιστική αναπαράσταση των θαλάσσιων αυτών πλασμάτων, που κυβερνούσαν τα βάθη των ωκεανών. Η έκθεση είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και φυσικά ψυχαγωγική. Απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών. Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να την δείτε, να διαβάσετε όλες τις λεζάντες και φυσικά να βγάλετε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Φεύγοντας, θα απολαύσετε το σκάμμα που έχει στηθεί για τους μικρούς, επίδοξους παλαιοντολόγους και θα ζωγραφίσετε τους δικούς σας δεινόσαυρους!


Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην έκθεση, με τη προβολή της ταινίας Ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων στη ΘΟΛΟ εικονικής πραγματικότητας.

Η ταινία μας ταξιδεύει εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Τριασική, Ιουρασική και Κρητιδική περίοδο, για να γνωρίσουμε τους προγόνους των σημερινών πουλιών, τους φτερωτούς δεινόσαυρους, μέσα από το ταξίδι ενός πατέρα και της έφηβης κόρης του. Πτερόσαυροι, Μικροράπτορες, Ραμφόρρυγχοι, Αρχαιοπτέρυγες, αλλά και Τρικεράτοπες, Ιγκουανόδοντες, Γιγανοτόσαυροι, Δεινόνυχοι, Αργεντινόσαυροι και άλλα πολλά είδη, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, καθώς οι πρωταγωνιστές διασχίζουν τροπικά δάση, παγωμένες οροσειρές, προϊστορικές θάλασσες και τεράστιες στοές, μέχρι να γίνουν μάρτυρες της τελευταίας μέρας των δεινοσαύρων πάνω στη γη, όταν ο τεράστιος αστεροειδής που προσέκρουσε πάνω στον πλανήτη, προκάλεσε το ντόμινο της εξαφάνισής τους.


Διαβάστε τι έγραψε για την έκθεση και η φίλη μας ΕυΖην Creations.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, Πειραιώς 254, Ταύρος – Αθήνα

Η έκθεση λειτουργεί Τρίτη με Πέμπτη 9:00-13:30, Παρασκευή 9:00-20:00, Σάββατο 11:00-16:00 και Κυριακή 10:00-18:00. Τη Δευτέρα είναι κλειστά.

Γενική είσοδος: 6€

Συνδυαστικό εισιτήριο με την ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας: 10€

Ομαδικό 4 ατόμων: 20€

Περισσότερες πληροφορίες στο 212 254 0000


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!