“Eco Dragon” Παράσταση με θέμα το περιβάλλον & την τεχνολογία

Eco Dragon“, μια παιδική παράσταση με θέμα το περιβάλλον και την τεχνολογία, βασισμένη στο παραμύθι “Το κορίτσι και ο δράκος“.

Για παιδιά 4 έως 7 ετών.

Η παράσταση  Eco Dragon εμπλέκει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε ένα δημιουργικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη συνύπαρξη του με την τεχνολογία και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η παράσταση βασίζεται στο ποιητικό-μουσικό παραμύθι Το κορίτσι και ο δράκος της Άννας Γρίβα.

Οι μαθητές θα ακολουθήσουν την περιπέτεια ενός κοριτσιού που αγαπά τη φύση και κατανοεί όλες τις διαφορετικές της δυνάμεις, ακόμη κι εκείνες που οι υπόλοιποι άνθρωποι της πολιτείας θεωρούν εχθρικές και επικίνδυνες. Ο πράσινος δράκος που συναντά στο δάσος θα γίνει για εκείνην ένας πολύτιμος φίλος που θέλει να γνωρίσει και στους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν είναι έτοιμος να δεχθεί ένα τέτοιο πλάσμα κοντά του… Έτσι, όταν εκείνη περνά μαζί του τα τείχη, θα έρθουν τα πάνω κάτω! Πώς θα φερθούν οι άνθρωποι στον δράκο; Τι θα κάνει το κορίτσι; Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος μέσα από μια πράξη αγάπης;

Κάθε παράσταση αποτελείται από αφήγηση, προβολή stop motion animation και συνοδευτική εκπαιδευτική δράση που περιλαμβάνει εικαστικές κατασκευές, χρήση εκπαιδευτικού site & διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία θα γίνουν το όχημα για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, της αλληλεπίδρασης και της ουσιαστικής αποδοχής της πολυμορφίας της φύσης και της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά και θα πραγματοποιηθεί σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες σε σχολικές δομές της Αττικής και σε νησιά της παραμεθορίου, τον Δεκέμβριο 2023 και τον Ιανουάριο 2024.

Την δημιουργική ομάδα αποτελούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η ΑΜΚΕ ΑΝΑΣΣΑ και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Μέρος της επεξεργασίας του stop motion animation και του site αναλαμβάνουν οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση των εφήβων και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό . 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα προγράμματος: ομάδα ΑΝΑΣΣΑ
Κείμενο αφήγησης: Άννα Γρίβα

Κεντρική εμψυχώτρια/ηθοποιός: Βασιλίνα Κατσικερού

Σχεδιασμός εκπαιδευτικής δράσης
Μάρκος Δενδρινός, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Άννα Γρίβα, Ερωφίλη Παπαδόγια, Αγάπη Χατζή, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου

Δημιουργία Stop Motion Animation & site
Σενάριο & σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Μουσική: Ερωφίλη Παπαδόγια
Εικαστικά: Αγάπη Χατζή
Επεξεργασία εικαστικού υλικού: Ανδρέας Κουτσουβέλης & μαθητές Πρότυπου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
Μοντάζ: Evan Skar
Studio ηχογράφησης: SIERRA

Δημιουργία site
Σχεδιασμός site: μαθητές Πρότυπου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
Συντονισμός, mentoring & εκπαίδευση εφήβων : Μάρκος Δενδρινός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής),   Μαρία Προύσαλη (Πρότυπο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης)

Παραγωγή
Οργάνωση-συντονισμός: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Άννα Γρίβα, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου
Βοηθός Οργάνωσης παραγωγής: Σπυριδούλα Ζαχαροπούλου & Δανάη Πάτρα

Δημόσιες Σχέσεις: Έλενα Γρίβα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και θεατρικές παραστάσεις στο Κάθε μέρα γονείς.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!