READING

Δύο εξαιρετικά βιβλία γνώσεων για παιδιά!...

Δύο εξαιρετικά βιβλία γνώσεων για παιδιά!

Βιβλιομουσείο (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) και Μέλισσες (Μικρή Σελήνη). Δύο εξαιρετικά βιβλία, από τα καλύτερα βιβλία γνώσεων που έχουμε διαβάσει μέχρι ώρας, φιλοξενούνται σήμερα στο Κάθε μέρα γονείς! Δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!

Βιβλιομουσείο – Jo Nelson (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Το Βιβλιομουσείο είναι ένα Μουσείο που δεν κλείνει ποτέ, χωράει στη βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να το επισκεφθείτε όποτε θέλετε και να γνωρίσετε περισσότερα από 130 σπουδαία έργα αρχαίων πολιτισμών.

Το ταξίδι σε μερικά από τα σπουδαιότερα Μουσεία του Κόσμου ξεκινά από την Αφρική και ολοκληρώνεται στην Ωκεανία, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Κυριολεκτικά θα ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο και χάρη στην εξαιρετική εικονογράφηση θα απολαύσετε εκθέματα από το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο, το ΜΟΜΑ κ.α.

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν παλαιολιθικά εργαλεία κι αντικείμενα φτιαγμένα από ελεφαντοστό. Θα ταξιδέψουν μέχρι την Αρχαία Αίγυπτο για να δουν την προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης. Θα γνωρίσουν τον πολιτισμό των Μάγια και των Αζτέκων και θα γνωρίσουν τους αρχαίους πολιτισμούς της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας. Και φτάνοντας στην Ευρώπη θα διαβάσουν για την Αρχαία Ελλάδα, θα δουν ψηφιδωτά από την κατεστραμμένη Πομπηία και θα μελετήσουν ορισμένα από τα αντικείμενα των Βίκινγκ. Θα σταθούν στη Μεσοποταμία και την Αρχαία Περσία. Τελευταίοι σταθμοί στην Ωκεανία, με ιστορίες για τους αυτόχθονες Αυστραλούς, τους Μαορί κ.α.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο και μοναδικό ταξίδι στην ιστορία του πολιτισμού, χωρίς πολλά λόγια και με εικονογράφηση που εστιάζει στον ρεαλισμό και την λεπτομέρεια. Το βιβλίο έχει μέγεθος εγκυκλοπαίδειας και σκληρό εξώφυλλο. Πρόκειται για μια υπέροχη έκδοση, που όμοιές της σπανίζουν στην Ελλάδα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών. Μη διστάσετε όμως να δείξετε τις εικόνες του και σε ένα μικρότερο παιδί. Θα το παίρνατε μαζί σας για μια βόλτα στο Μουσείο, έτσι δεν είναι; Γιατί το βιβλίο να είναι διαφορετικό;

Διαβάστε δωρεάν ένα απόσπασμα εδώ.

Εικονογράφηση: Richard Wilkinson

Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο.

Μέλισσες – Piotr Socha (Μικρή Σελήνη)

Μπορεί ένα βιβλίο για τις Μέλισσες και την ιστορία τους να έχει ενδιαφέρον; Φυσικά και μπορεί! Οι μέλισσες άλλωστε υπάρχουν στον πλανήτη μας περισσότερα από 120 εκατομμύρια χρόνια. Πετούσαν δηλαδή στη Γη, πριν ακόμη εμφανιστούν οι δεινόσαυροι! Σίγουρα λοιπόν έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε για τα μικροσκοπικά αυτά έντομα, που όπως φαίνεται είναι από τα πιο ωφέλιμα πλάσματα στον πλανήτη μας.

Μέσα σε 71 σελίδες, χωρισμένες σε υπέροχα εικονογραφημένα σαλόνια, γνωρίζουμε τη μέλισσα. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία, την ανατομία και τη ζωή της. Πόσα είδη μελισσών υπάρχουν, τι δουλειά κάνει η κάθε μια, τι σημαίνει επικονίαση, ποια φρούτα και λαχανικά χρειάζονται τις μέλισσες για να αναπτυχθούν, πώς φτιάχνεται το μέλι, τι είναι η κυψέλη και ποια η δουλειά και ο εξοπλισμός του μελισσοκόμου, ποιοι είναι οι καλύτεροι φίλοι και οι μεγαλύτεροι εχθροί της μέλισσας και άλλα πολλά ερωτήματα, όλα βρίσκουν απάντηση στο εύληπτο κείμενο, το οποίο συμπληρώνουν οι μοναδικές λεπτομέρειες των εικόνων του βιβλίου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ιστορικά κομμάτια του βιβλίου που αναφέρονται στο πώς διάφοροι πολιτισμοί αντιμετώπισαν τις μέλισσες, από την πρώτη συνάντηση που μαρτυρούν οι τοιχογραφίες των σπηλαίων, μέχρι την Αρχαία Αίγυπτο, τους Έλληνες Θεούς, τον Μέγα Αλέξανδρο, τις παραδόσεις των Σλάβων, τον Ναπολέοντα και την Ιωσηφίνα.

Το βιβλίο κλείνει με το σήμερα, τη ζωή των μελισσών στις μεγαλουπόλεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας.

Οι Μέλισσες είναι μια ακόμη μοναδική έκδοση της Μικρής Σελήνης, ένα εξαιρετικό βιβλίο, απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας. Είναι σίγουρο πως μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψετε και θα το κατατάξετε στα καλύτερα βιβλία γνώσεων που διαβάσατε ποτέ.

Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου


Βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!