READING

Δράσεις για παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερί...

Δράσεις για παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη από τις 18 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την έκθεση-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς, σε επιμέλεια Νικόλαου Καλτσά, και την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Ειδύλλια Οδός, σε σύλληψη και επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού.

Οι δράσεις έχουν στόχο να φέρουν τους μικρούς επισκέπτες σε επαφή αφενός με την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη και αφετέρου με τις εικαστικές τέχνες και τα υλικά, μέσα από ευφάνταστο, δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο.

Πιο αναλυτικά:

Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Ανακαλύπτοντας τη Μελίνα
Για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών

Με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη (η οποία θα γιορταζόταν το 2020 αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω πανδημίας), η Τεχνόπολη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, διοργανώνει μέχρι τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς. Η έκθεση τιμά την τελευταία Ελληνίδα θεά παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. Για πρώτη φορά εκτίθενται αντικείμενα που αντανακλούν τη σημαντική παρουσία και συνεισφορά της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την πολιτική.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διεθνή πορεία της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit για παιδιά από 6 ετών που κάνει τη γνωριμία μαζί της… παιχνίδι! Κάθε μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικά σχεδιασμένο kit και να κάνουν μία εξατομικευμένη περιήγηση στην έκθεση. Μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και κάρτες ζωγραφικής τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες γυναικείες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το kit από το Πωλητήριο του ΒΜΦ. Το κόστος είναι 3€.

Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών
Για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών

Μέχρι τις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν ό, τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τέχνη, μέσα από την ομαδική έκθεση Ειδύλλια Οδός που παρουσιάζεται στην αίθουσα Μηχανουργείο και στο προαύλιό της. 33 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό εμπνέονται την πρωτοφανή συνθήκη της πανδημίας και του εγκλεισμού, πειραματίζονται με πρώτες ύλες, χρησιμοποιούν χώμα, μαλλί, καλάμια, μάρμαρο, υφάσματα, κλωστές, βελόνες κι αργαλειούς και «συνδιαλέγονται» μέσα από τα έργα τους με το παρόν και το παρελθόν.

Τα παιδιά από 5 ετών έρχονται σε επαφή με την «τέχνη των υλικών», μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τι μυρωδιά έχει το χώμα; Πόσο μαλακό είναι το μαλλί; Τι θόρυβο κάνουν τα καλάμια όταν φυσάς ή το χαρτί όταν τσαλακώνεται; Οι μικροί καλλιτέχνες ανακαλύπτουν τις διάφορες ποιότητες των υλικών, πειραματίζονται με τις υφές τους και δημιουργούν το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου 2022, 12.00-13.00 , στο Μηχανουργείο. Κόστος συμμετοχής: 5€

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, τηρώντας όλες τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ενήλικες συνοδοί των παιδιών χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Οι επισκέπτες 4-7 ετών εναλλακτικά μπορούν να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού self test. Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11:00-17:00.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!