READING

Διεθνές βραβείο Astrid Lindgren – Αναστολή υ...

Διεθνές βραβείο Astrid Lindgren – Αναστολή υποψηφιότητας Βασίλη Παπαθεοδώρου

Η Εταιρεία Συγγραφέων αναστέλλει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren.

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις και τις εξελίξεις γύρω από την σύλληψη και προφυλάκιση του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου, η Ένωση Συγγραφέων πήρε θέση και ανακοίνωσε την αναστολή της υποψηφιότητάς του για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες, μετά από ανακοίνωση της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και έχει προφυλακιστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.. Στο σπίτι του βρέθηκε βαρύ υλικό παιδικής πορνογραφίας και ασκήθηκε δίωξη εναντίον του σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 18 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα-σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του. Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.


Ο βραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου ήταν τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου Καστανιώτη. Ο εκδοτικός, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα σε βάρος του, διέκοψε κάθε συνεργασία μαζί του κι εξέδωσε μια λιτή και ξεκάθαρη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία. Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης.

Και μια προσωπική σημείωση…

Εμείς που με κάποιο τρόπο ασχολούμαστε με το παιδικό βιβλίο έχουμε νομίζω ένα κοινό σημείο. Θεωρούμε πως ο χώρος του παιδικού βιβλίου είναι μαγικός και εκπροσωπείται από υπέροχους ανθρώπους, μάγους και μάγισσες που γεμίζουν με το μαγικό τους ραβδί τις μέρες μας με υπέροχες ιστορίες. Υπέροχες ιστορίες για παιδιά, εφήβους κι όλους εμάς που μέσα από τα βιβλία κρατάμε ζωντανό το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Τέτοιες ειδήσεις προκαλούν σε όλους μας φόβο και βαθιά απογοήτευση. Μπορεί στον χώρο του παιδικού βιβλίου να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Πού πάει η μαγεία του; Ποιο το νόημα να ασχολείσαι με το παιδικό βιβλίο αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον μαγικό του κόσμο, τον κόσμο των παιδιών;

Κι όμως…

Σήμερα, αυτός κόσμος έχει κλονιστεί πολύ σοβαρά. Πολύ θα ήθελα να είναι ένα ψέμα αυτά που διαβάζουμε. Γιατί αν είναι αλήθεια δεν βρίσκω ούτε τις λέξεις να περιγράψω πώς νιώθω.

Ένα μόνο ξέρω, εγώ είμαι πάντα με τα παιδιά! Και αν υπάρχουν παιδιά και γονείς εκεί έξω που έχουν κάτι να πουν, τώρα πρέπει να μιλήσουν.

Τέλος, ας μην ταυτίσουμε τις Εκδόσεις Καστανιώτη με τις πράξεις του ανθρώπου με τον οποίο είχαν μια συνεργασία. Ας τις στηρίξουμε! Τα βιβλία τους είναι εξαιρετικά, τόσο για μικρούς, όσο και για μεγαλύτερους αναγνώστες. Μας θέλουν δίπλα τους!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!