READING

Ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργικό παιχνίδι...

Ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργικό παιχνίδι

Με ρωτάνε πολλοί γονείς πώς τα καταφέρνουμε με τα παιδιά μετά την απόφασή μας να μην τα γράψουμε σε κάποιο camp, αλλά να τα αφήσουμε να απολαύσουν ένα εντελώς χαλαρό καλοκαίρι. Δεν είναι τόσο δύσκολο στην πραγματικότητα. Γιατί ακόμη κι όταν δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βγούμε έξω για μια βόλτα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μαζί τους. Και τις επόμενες εβδομάδες θα σας δείξω ορισμένες δικές μας αγαπημένες ιδέες μέσα από αναρτήσεις στο blog, στην σελίδα μου στο Facebook και τον λογαριασμό μου στο Instagram.Ξεκινάμε με 3 αγαπημένα βιβλία δραστηριοτήτων από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

Το πρώτο μου ΟΡΙΓΚΑΜΙ (για παιδιά 5+ ετών)

Ακόμη κι αν δεν έχετε ποτέ ασχοληθεί με τον συναρπαστικό κόσμο των οριγκάμι, αυτό το βιβλίο είναι μια μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσετε. Περιλαμβάνει 24 οριγκάμι, 100 πολύχρωμα αυτοκόλλητα και 4 φανταστικά σκηνικά. Διπλώστε και ξεδιπλώστε τα ειδικά χαρτιά, κολλήστε τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα, ετοιμάστε το δικό σας μαγικό σκηνικό και απλά αφήστε την φαντασία των παιδιών να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους!

Υπάρχουν 3 κατηγορίες: ζωάκια, δεινόσαυροι και μεταφορικά μέσα. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν έγχρωμες εικόνες και αναλυτικές οδηγίες, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας για το κάθε μοντέλο, ώστε να βλέπει το παιδί αν μπορεί να το επιλέξει ή όχι. Θα βρείτε επίσης οδηγίες για τις τεχνικές διπλώματος, την γλώσσα του οριγκάμι, αλλά και λίγα λόγια για την ιστορία του.

Χίλιες και Μια Δραστηριότητες για Έξυπνα Παιδιά (για παιδιά 0 – 5 ετών)

Έχω γράψει πολλές φορές εδώ πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθει, να επικοινωνήσει, να εκφραστεί, να αισθανθεί γεμάτο ένα παιδί είναι το παιχνίδι. Αυτό το βιβλίο λοιπόν είναι ένα εργαλείο στα χέρια γονιών και παιδαγωγών και μας προτείνει χίλιες και μια ιδέες για να παίξουμε με τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο! Γιατί το παιχνίδι συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη του παιδιού, ενισχύοντας τη γνωστική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξή του, καθώς και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Οι δραστηριότητες που προτείνονται είναι μια συλλογή από τις καλύτερες δραστηριότητες του Gymboree Play and Music και αφορούν παιδιά από την γέννηση έως 5 ετών. Προτρέψτε το παιδί να ασχοληθεί με δραστηριότητες που προτείνουν οι ειδικοί και είναι ιδανικές για γονείς και παιδιά. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι, στην ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας ή, απλώς, σε έναν κλειστό χώρο.

Μην ξεχνάτε, είναι καλοκαίρι και θέλουμε να απολαύσουμε τον κοινό μας χρόνο. Η μάθηση δεν είναι αυτοσκοπός. Το χαμόγελο και η αγκαλιά σας είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

125 παιχνίδια για έξυπνα και χαρούμενα παιδιά (για παιδιά 1 – 3 ετών)

Ο εγκέφαλος ενός μικρού παιδιού, διπλάσια δραστήριος συγκριτικά με τον εγκέφαλο ενός φοιτητή ανώτατης εκπαίδευσης, αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του σχηματίζοντας τρισεκατομμύρια συνδέσεις. Αυτό το βιβλίο προσφέρει μοναδικές ιδέες ώστε να βοηθήσετε το παιδί να μαθαίνει εύκολα, να νιώθει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να έχει πλούσιο λεξιλόγιο.

Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια με την μουσική και τους ήχους, παιχνίδια φροντίδας, αγάπης, κρυφτού και ανάγνωσης. Καθώς μεγαλώνει προτιμήστε παιχνίδια με κουτιά, χρησιμοποιήστε μπάλες, κάντε αγκαλίτσες, τραγουδήστε, αφήστε το παιδί να αισθανθεί με την αφή διάφορα αντικείμενα. Όταν πια το παιδί θα είναι 30 μηνών θα έχεις δικές του προτιμήσεις, θα μπορείτε να παίξετε ένα κυνήγι θησαυρού, να κάνετε κουτσό, να παρατηρήσετε το φεγγάρι και να ψωνίσετε μαζί στο super market.

Το βιβλίο 125 παιχνίδια για έξυπνα και χαρούμενα παιδιά αποτελεί έναν εμπεριστατωμένο οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς αφού η κάθε δραστηριότητα ολοκληρώνεται με πληροφορίες από τις τελευταίες έρευνες στον τομέα του εγκεφάλου αλλά και με οδηγίες για την σωστή εφαρμογή των δραστηριοτήτων.

————————————————————————————————————

Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα βιβλία online από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε και τις δικές σας ιδέες ή να ανεβάσετε φωτογραφίες στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #καθε_μερα_παιχνιδι

Και φυσικά πριν φύγετε επιβάλλεται μια βόλτα στην βιβλιοθήκη μας!

Τα φιλιά μου!!!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!