Pnevma-tou-xioniou
READING

Λάδι καρύδας, ένα μυστικό όπλο ομορφιάς....

Λάδι καρύδας, ένα μυστικό όπλο ομορφιάς.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω συνεχώς άρθρα για το λάδι καρύδας. Ξαφνικά έχει γίνει το πιο in προϊόν στην μαγειρική, στην αισθητική, στην εναλλακτική ιατρική… Λες και πάει παντού! Και ενώ στην μαγειρική διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, καθώς δύσκολα πιστεύω πως το ελαιόλαδο μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο λάδι, έχω να σας πω πως η χρήση του στον τομέα της αισθητικής με έχει εντυπωσιάσει! Αγόρασα λοιπόν κι εγώ λάδι καρύδας.Το χρησιμοποιώ 3-4 φορές την εβδομάδα ως προϊόν ενυδάτωσης. Μετά το μπάνιο εφαρμόστε σε σώμα και πρόσωπο. Φανταστική αίσθηση ενυδάτωσης! Το δέρμα είναι πιο μαλακό και δείχνει πιο φωτεινό. Φυσικά η δράση του δεν σταματά εκεί!


  • Προστατεύει από τον ήλιο μπλοκάροντας τις ακτίνες UV κατά 30%.
  • Το παρακάνατε με την ηλιοθεραπεία; Το λάδι καρύδας στην περιοχή που έχετε καεί θα σας ανακουφίσει.
  • Πιάσατε το καυτό πιάτο με γυμνά χέρια (χθεσινοβραδινή προσωπική εμπειρία); Απλώστε λάδι καρύδας στα χέρια σας και κάντε μασάζ. Σε ελάχιστα λεπτά θα φύγει η κοκκινίλα και η αίσθηση καψίματος.
  • Μειώνει την φαγούρα και το πρήξιμο μετά το τσίμπημα κουνουπιού.
  • Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής, είτε εφαρμόζοντάς το απευθείας στο δέρμα σας, είτε καταναλώνοντάς το από το στόμα.
  • Είναι ιδανικό ως προϊόν ντεμακιγιάζ. Αφαιρεί την μάσκαρα από τα μάτια σας και κρατάει το πρόσωπο καθαρό και ενυδατωμένο.
  • Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας lip balm (λιώνετε μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, ένα κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι και οποιοδήποτε άλλο έλαιο σας αρέσει).
  • Απλώστε το στα μαλλιά σας! Λειτουργεί ως μαλακτικό και τα προστατεύει από το σπάσιμο.
  • Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι.
  • Ανακατέψτε δενδρολίβανο με λάδι καρύδας για να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα.
  • Πριν ξυριστείτε απλώστε στην περιοχή λάδι καρύδας για να προστατέψετε το δέρμα σας από ερεθισμούς.
  • Είναι ιδανικό και για μετά το ξύρισμα.
  • Ανακατέψτε το με ζάχαρη και έχετε έτοιμο το δικό σας προϊόν απολέπισης (body scrub).
  • Λένε ότι βοηθάει στις ραγάδες και στους κιρσούς.
  • Μαλακώνει τα πετσάκια.
  • Είναι ιδανικό για ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σας! Εσείς το χρησιμοποιείτε και με ποιόν τρόπο;


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

RELATED POST

  1. M Koutsom

    25 Σεπτεμβρίου

    Οφείλω να πω ότι δεν γνώριζα όλα τα πλεονεκτήματά του και είναι πολλά! Δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου Μάγδα ούτε στη μαγειρική ούτε ως καλλυντικό, θα το ήθελα όμως… καλημέρα!

    • Magda Zindrou

      25 Σεπτεμβρίου

      Το εντυπωσιακό Μαρία ήταν αυτό το χθεσινό, με το κάψιμο στο χέρι. Θαυματουργό σου λέω!!!!

  2. Iris mama goes vintage

    25 Σεπτεμβρίου

    Είναι πάρα πολύ καλό!!! Το χρησιμοποιώ χρόνια στο πρόσωπο μου και είναι τέλειο!!! Επίσης κορίτσια και η φυσική αλοη κάνει θαύματα!!!

  3. violetta

    25 Σεπτεμβρίου

    Εμείς το χρησιμοποιούμε για παιδική οδοντόκρεμα. Ειναι φυσικό βακτηριοκτόνο, ενισχύει το ανοσοποιητικό του στόματος και δεν χρειάζεται ξέπλυμα. Επίσης μετά το βούρτσισμα το στοματακι του μυρίζει καραμέλα 🙂

  4. Μαρία Έλενα

    25 Σεπτεμβρίου

    Όμορφο φαίνεται
    Φιλάκια …

  5. Tina Sarra

    25 Σεπτεμβρίου

    Μάγδα μου έχεις δίκιο. Πράγματι έχει γίνει το πιο hot προϊόν τον τελευταίο καιρό. Από την κουμπάρα μου λοιπόν που μένει στην Ν.Υ. και το χρησιμοποιεί κατά κόρον (καθώτι vegeterian και πολύ ψαγμένη) έμαθα το εξής: Πρέπει να είναι οργανικό βιολογικό λάδι καρύδας κι όχι το οποιοδήποτε γιατί νοθεύεται κι αυτό όπως και τόσα άλλα προϊόντα. Εμείς το έχουμε σε μορφή βούτυρου. Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνεται από πουρέ σάρκας της καρύδας κι έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ενώ αντίθετα στο λάδι έχει γίνει επεξεργασία για να αφαιρεθεί. Το ονομάζουν coconut manna και χρησιμοποιείται και για φαγώσιμο αλλά και σαν καλλυντικό όπως ανέφερες κι εσύ. Εμείς το διατηρούμε στο ψυγείο και αν το ζεστάνεις λιγουλάκι γίνεται σαν λαδάκι κάνοντας ακριβώς ότι και το coconut oil μόνο που λέγεται ότι είναι καλύτερο. Θα δείξει. Προς το παρόν έκανε τις άκρες από τα ταλαιπωρημένα μου μαλλιά τέλειες!

    • Magda Zindrou

      25 Σεπτεμβρίου

      Ευχαριστώ Τίνα! Θα το ψάξω, δεν είχα ιδέα για όλα αυτά.

  6. emama christina

    25 Σεπτεμβρίου

    Πρόσφατα ξετρύπωσα κάποιες έρευνες (επιστημονικές όχι του διαδικτύου) που αποδεικνύουν πως είναι το μόνο προιόν που απορροφάται από την τρίχα λόγω του μεγέθους των μορίων του και την επουλώνει. Ήθελα να γράψω και ανάρτηση. Με πρόλαβες!! Σκοπεύω να αρχίσω να το χρησιμοποιώ κι εγώ.

    • Magda Zindrou

      25 Σεπτεμβρίου

      Να γράψεις, δεν πειράζει. Η δική μου δεν ήταν επιστημονική καθόλου. Μια ελάχιστη έρευνα και σε πολύ πρώτο στάδιο. Θα την περιμένω Χριστίνα!

  7. emama christina

    25 Σεπτεμβρίου

    Πρόσφατα ξετρύπωσα κάποιες έρευνες (επιστημονικές όχι του διαδικτύου) που αποδεικνύουν πως είναι το μόνο προιόν που απορροφάται από την τρίχα λόγω του μεγέθους των μορίων του και την επουλώνει. Ήθελα να γράψω και ανάρτηση. Με πρόλαβες!! Σκοπεύω να αρχίσω να το χρησιμοποιώ κι εγώ.

  8. φτιαξε ποπ κορν με λαδι καρυδας κ θα με θυμηθεις!!!!!!!!!!!!

    • Magda Zindrou

      25 Σεπτεμβρίου

      Ποπ κορν με λάδι καρύδας εεε; Χμμμ ακούγεται ενδιαφέρον!

  9. mama petounia

    25 Σεπτεμβρίου

    Είναι τέλειο!! Το χρησιμοποιούμε πολύ! Λατρεύω την γεύση και την μυρωδιά του!

    • Magda Zindrou

      25 Σεπτεμβρίου

      Είναι πραγματικά υπέροχο προϊόν. Θα το αναζητήσω και σε άλλες μορφές.

  10. Είχα ακούσει πως είναι πολύ καλό Μάγδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έτυχε να μάθω εντυπώσεις από κάποια που το δοκίμασε!
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, πολλά φιλιά…
    Μαρίνα

    • Magda Zindrou

      28 Σεπτεμβρίου

      Παρακαλώ Μαρίνα! Κι εγώ ακόμη μαθαίνω πράγματα για αυτό το προϊόν. Νομίζω πως αυτή η ανάρτηση μου έδωσε τροφή για έρευνα και σκέψη πρέπει να σου πω…

  11. monika basha

    18 Φεβρουαρίου

    να ρωτήσω κάτι , στα παιδιά μπορούμε να δώσουμε. ; να το πιουν ας πούμε .

  12. Ανώνυμος

    15 Σεπτεμβρίου

    Το χρησιμοποιώ παντού! Στην μαγειρική,κυρίως σε γλυκές συνταγές..κρέπες, μπανανοτηγανιτες,σπιτική σοκολατα,κεικ κλπ Επίσης ενίοτε σαν οδοντόκρεμα για το μικρό και μετά το μπάνιο για ενυδάτωση,κυρίως στο σώμα.Εκπληκτικό προϊόν!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ