READING

“Επιστροφή στα θρανία” με τις Εκδόσεις...

“Επιστροφή στα θρανία” με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το καλοκαίρι μας γέμισε εικόνες, μυρωδιές, εμπειρίες, αναμνήσεις… Αλλά πλέον μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή μας στα θρανία (κάποιες φορές είναι σαν να πηγαίνουμε κι εμείς σχολείο με τα παιδιά). Και σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικούς εξαιρετικούς τίτλους βιβλίων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος που, μαζί με την δική σας υποστήριξη, κατανόηση και αγάπη, θα βοηθήσουν τo παιδί να αντιμετωπίσει τους φόβους και το άγχος του (ειδικά αν είναι πρωτάκι), να ενταχθεί ομαλά στην σχολική καθημερινότητα και να καταλάβει πως ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο γνώσεις και δυνατές φιλίες.

Στο τέλος της ανάρτησης δύο τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και το βιβλίο της επιλογής τους!

Στην ακαδημία δεινοσαύρων

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη, Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου

Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο Μπόμπος, το μικρό δεινοσαυράκι, ετοιμάζεται να ακολουθήσει την παράδοση των τεσσάρων μεγαλύτερων αδερφών του, αλλά και του μπαμπά και της μαμάς του, του παππού και της γιαγιάς του. Έφτασε η μέρα που ξεκινά τη φοίτηση του στην Ακαδημία των Δεινοσαύρων! Όλοι του λένε πως ήρθε η στιγμή να βρυχηθεί δυνατά και να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος, να αποδείξει πως πλέον ανήκει στους μεγάλους δεινόσαυρους, μόνο που ο Μπόμπος αισθάνεται ακόμα μικρός! Για την ακρίβεια δεν έχει καμία διάθεση να μπει στον κόσμο των «μεγάλων», προτιμά να συνεχίσει να παίζει ανέμελα στο σπίτι του.

Νομίζω πως αυτή είναι η μεγαλύτερη φοβία που έβγαλαν φέτος τα παιδιά μου σε σχέση με το σχολείο: αλλάζω τάξη, σημαίνει μεγαλώνω, μόνο που κανένας από τους δύο δεν αισθάνεται αρκετά μεγάλος. Ο φόβος για το άγνωστο είναι πολύ κοινός σε αυτές τις ηλικίες. Τα παιδιά, ειδικά στο ξεκίνημα της σχολικής ζωής, συχνά φοβούνται πως θα χάσουν την ανεμελιά τους, δεν θα μπορούν να παίξουν. Είναι στο χέρι μας με υποστήριξη, κατανόηση, κουβέντα και χαλαρότητα, να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να ενταχθούν ομαλά και χωρίς πίεση στην διαφορετική πραγματικότητα, που δεν πρέπει να αναιρεί το παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο. Ο Μπόμπος είναι αναμφίβολα ο χαρακτήρας με τον οποίο θα ταυτιστούν. Σταδιακά μέσα από την αφήγηση του μικρού δεινόσαυρου, οι μικροί αναγνώστες θα διαπιστώσουν πως η σχολική πραγματικότητα, όσο διαφορετική κι αν είναι, δεν είναι και τόσο δραματική, αλλά μπορεί να κρύβει και ευχάριστες εκπλήξεις.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Ο λύκος πάει σχολείο

Συγγραφέας: Elisabeth Duval, Εικονογράφος: Eric Heliot,

 

Μπορεί να είναι πολλοί οι μαθητές που θα εύχονταν να μην έρχεται ποτέ η Δευτέρα, όμως ο ήρωας αυτού του βιβλίου επιθυμεί διακαώς να πάει σχολείο μολονότι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία: είναι λύκος και το μοναδικό σχολείο που βρίσκει είναι για πρόβατα! Η δίψα του για μάθηση είναι τόσο μεγάλη που σκαρφίζεται τις πιο απίθανες ιδέες για να ξεγελάσει τον σκύλο-επιστάτη του σχολείου και να βρεθεί σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσει μάθημα. Άραγε, θα πετύχει το στόχο του και θα μπορέσει να γίνει φίλος με τα άλλα πρόβατα παρά τα κοφτερά του δόντια;

Πρόκειται για μια απίθανη ιστορία με πρωταγωνιστές αγαπημένα ζώα, αιώνιους εχθρούς. Όμως η ανάγκη και η χαρά της γνώσης θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις συμβάσεις. Ευκαιρία να αγαπήσουμε και λίγο αυτόν τον Λύκο, που για χρόνια παίζει τον ρόλο του κακού στα παιδικά βιβλία!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Το σχολείο έχει ξεκινήσει και ο Νίκος έχει έναν καινούργιο διπλανό που τον λένε Μπελαμή και τυγχάνει να είναι…πειρατής. Ο Νίκος ξεπερνά τον αρχικό του φόβο και αποφασίζει να γίνει φίλος με τον Μπελαμή, άλλωστε σε πόσους τυχαίνει να έχουν για συμμαθητή έναν πραγματικό πειρατή; Βέβαια, οι μπελάδες και τα πειράγματα ξεκινούν από νωρίς για τον Μπελαμή αλλά ο Νίκος έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον καινούργιο του φίλο και να αποδείξει πως είναι απλώς ένα παιδί όπως όλα τα άλλα.

Οι δυνατές φιλίες των σχολικών μας χρόνων και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν τον Αντώνη Παπαθεοδούλου σε αυτή την πρωτότυπη και αστεία ιστορία, που τόσο έξυπνα παίζει με το φανταστικό στοιχείο, κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε και την ψυχοσύνθεση όλων των παιδιών. Η αφήγηση ενισχύεται από ασπρόμαυρα σκίτσα με κόκκινα περιγράμματα που δίνουν έμφαση στα πρόσωπα και τα συναισθήματα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Ένα αλφάβητο ταξίδι

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη, Εικονογράφος: Κώστας Θεοχάρης

Τι θα γινόταν αν η εκμάθηση της αλφαβήτας αντί για μια γραμμική διαδρομή θύμιζε περισσότερο ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων; Γιατί μπορεί να μην του φαίνεται αλλά το Άλφα μπορεί να μας ταξιδέψει πολύ μακριά και το Βήτα να μας βάλει σε μπελάδες, ενώ το Κάπα και το Όμικρον θα πρέπει να αποδείξουν πόσο καλοί συνοδοιπόροι είναι…

Οι δημιουργοί του Ένα αλφάβητο ταξίδι αντιλαμβανόμενοι πως η κατάκτηση του γραμματισμού συχνά δυσκολεύει και αγχώνει τους μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, συνέθεσαν μια διασκεδαστική περιπέτεια με τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας ώστε να αποδείξουν πως οι ικανότητες της ανάγνωσης και της γραφής μπορεί να είναι απαραίτητες αλλά παράλληλα οδηγούν σε έναν κόσμο μαγικό, αυτόν της γνώσης και της φιλομάθειας. Το καταπληκτικό αυτό βιβλίο είναι μια βουτιά στην παιδική φαντασία! Κι όμως είναι γραμμένο από δύο ενήλικες που σίγουρα έχουν μάθει να φροντίζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους.

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο White Ravens 2016 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

Το σχολείο πάει σχολείο

Συγγραφέας: Adam Rex, Εικονογράφος: Christian Robinson

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Σε αυτή την ιστορία, πρωταγωνιστής και αφηγητής είναι το ίδιο το Σχολείο το οποίο μοιράζεται με τον μικρό αναγνώστη τις σκέψεις και τα συναισθήματά του λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας που ανοίγει για να υποδεχτεί τους μαθητές. Μια συγκινητική ιστορία για την ανασφάλεια που κρύβει κάθε νέο ξεκίνημα και τη χαρά τού να βρίσκεις τη θέση σου και να απολαμβάνεις αυτό που σου προσφέρεται, δοσμένη απρόσμενα! Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο βραβευμένος και αγαπημένος μας συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου. Σύντομα θα διαβάσετε και αναλυτική κριτική μας!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

2 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους από τα παραπάνω. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί.

Όροι διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα

2.Δεν μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αν είστε συνεργάτης των Εκδόσεων Παπαδόπουλος ή μας συνδέει συγγένεια πρώτου βαθμού.

3. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και ο νικητής θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail που θα έχει δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί εντός 5 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.

5. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.

6. Αν οι νικητές βρίσκονται στην Αθήνα θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14). Σε αντίθετη περίπτωση οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα στείλουν τα βιβλία με courier.

7. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και την Κυριακή 17/9/2016 στις 23:59.

Καλή επιτυχία σε όλους!


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/9/2017

Η κλήρωση για τους δύο τυχερούς νικητές πραγματοποιήθηκε μέσω του random.org σήμερα το πρωί. Τα ονόματα που κερδίζουν τα δώρα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι: Πολυξένη Βούλγαρη (Ο Λύκος πάει σχολείο) και Δέσποινα Χατζεριάν (Ένα Αλφάβητο ταξίδι). Συγχαρητήρια!!! Έχω ήδη ενημερώσει τις Εκδόσεις για τα δώρα σας και σας παρακαλώ να απαντήσετε στο email που σας έχει σταλεί για την παραλαβή των δώρων σας μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη καινούριου νικητή. Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας!


 


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!