READING

Ας απολαύσουμε μαζί την έκθεση “Νίκολα Τέσλα...

Ας απολαύσουμε μαζί την έκθεση “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”

Το κείμενο αυτό γράφτηκε τον Απρίλιο του 2020, όταν το Μουσείο Κοτσανά ήταν κλειστό λόγω του Covid-19. Το Μουσείο και η έκθεση είναι πλέον ανοικτά για το κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2021.


Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μπορεί να είναι κλειστό, όπως όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε πλέον να το επισκεφθούμε. Ελάτε να απολαύσουμε μαζί μια δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση στη μοναδική έκθεση Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον από την ασφάλεια του σπιτιού μας!

Η έκθεση ταξίδεψε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου. Εμείς είχαμε την χαρά να την δούμε και να ανακαλύψουμε τις σπουδαίες εφευρέσεις του Τέσλα παρέα με τα παιδιά πριν μερικές εβδομάδας.

Σήμερα μπορείτε κι εσείς να την επισκεφθείτε! Οι μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου Κοτσανά, Εύα και Δημήτρης, είναι έτοιμοι να σας συνοδεύσουν σε μια συναρπαστική διαδρομή γνώσης και ανακάλυψης.

Το υλικό που προσφέρεται στην ψηφιακή αυτή ξενάγηση, μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος. Στόχος είναι να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία και να αναδείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Νίκολα Τέσλα, ενός εφευρέτη που ήταν “έτη φωτός” μπροστά από την εποχή του!

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο μεγάλος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα, οραματιστής, εκκεντρικός και ιδιοφυής, υπήρξε μια από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της Ιστορίας του 20ου αιώνα. Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας! Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη. Πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας για κληρονομιά του τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Στην έκθεση θα βρείτε έναν συνδυασμό εκθεμάτων. Περιλαμβάνει μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα και το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης.

Επιπλέον θα δείτε λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα. Η έκθεση παρουσιάζει οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και στο video room.

Ας γνωρίσουμε το έργο του σπουδαίου Νίκολα Τέσλα! Η έκθεση απευθύνεται σε μεγάλους αλλά και μικρούς επισκέπτες 5+ ετών.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!