READING

Αισωπομαχίες – Απόκριες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κ...

Αισωπομαχίες – Απόκριες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα Μικρός Νότος γιορτάζει τις Απόκριες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τις Αισωπομαχίες, 5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι!

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων. Οι Αισωπομαχίες είναι μια παράσταση γεμάτη διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο την ανάγκη για συνύπαρξη. Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν ένα κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί.

Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο.

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Μύθοι επίκαιροι, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας. Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων. Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα.

Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση…

Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι, Oι δύο Τράγοι, Ο Βοριάς και ο Ήλιος, Ο Κάβουρας και το Φίδι, Ο Λαγός και η Χελώνα συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ! που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε κείμενα & σκηνοθεσία της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος και του Πέτρου Δαμουλή. Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που “μιλάει” με αλληγορίες για τη ζωή – μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών.


Βρείτε περισσότερες παραστάσεις για παιδιά και εφήβους στον οδηγό Πάμε θέατρο; 2022 – 2023


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρύσα Διαμαντοπούλου | Κείμενα*-Σκηνοθεσία* Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος | Πρωτότυπη Μουσική Πέτρος Δαμουλής | Σύνθεση Ρυθμικών τοπίων Έλσα Λουμπαρδιά | Στίχοι τραγουδιών* Νίκος Αξιώτης | *Κείμενα/Σκηνοθεσία/Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι για «Τζίτζικα και Μέρμηγκα»,  «Δύο Τράγους», «Λαγό και Χελώνα»: Πέτρος Δαμουλής | Σκηνικό-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα | Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου | Σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη/Xρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά 

Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος | Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός | Γραφιστικός σχεδιασμός: LostyDesign | Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα | Οργάνωση σχολικών παραστάσεων Τέχνες και Παιδί | Διεύθυνση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου | Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Πειραιώς 206, Tαύρος- ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30πμ έως τις 9 Απριλίου. ΠΡΕΜΙΕΡΑ στις 5 Φεβρουαρίου

Πληροφορίες: 210 3418550

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένο* εισιτήριο: 10 ευρώ

*ομαδικά>20 ατόμων, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα | Για παιδιά από 4+ |

Η παράσταση τις καθημερινές επισκέπτεται σχολεία| Πληροφορίες για εκπαιδευτικούς στο 210 3803197

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Φεβρουάριος: Κυριακή 5/2,  12/2,  19/2 και 26/2 στις 11.30πμ

Μάρτιος: Κυριακή 5/3, 12/3, 19/3 και 26/3 στις 11.30πμ

Απρίλιος: Κυριακή 2/4 και 9/4 στις 11.30πμ


Ακολουθήστε μας και στο Instagram


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!