READING

8 Βιβλία γνώσεων για κάθε βιβλιοθήκη!...

8 Βιβλία γνώσεων για κάθε βιβλιοθήκη!

Αυτά είναι μερικά από τα πιο ωραία βιβλία γνώσεων που έπεσαν στα χέρια μας το τελευταίο διάστημα!

Η γλώσσα του σύμπαντος. Μια οπτική εξερεύνηση των μαθηματικών – Colin Stuart (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Για παιδιά 9+ ετών

Από τα άτομα, μέχρι τις κυψέλες των μελισσών και την κίνηση των πλανητών, τα πάντα γύρω μας σφύζουν από μαθηματικά. Πώς μπορεί λοιπόν αυτή η γλώσσα των αριθμών, συμβόλων και εξισώσεων να κάνει τα πάντα στο Σύμπαν μας να χτυπούν σαν αόρατο ρολόι; Μπες σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο και φαντάσου τις κοσμικές αποστάσεις, ανακάλυψε τη γεωμετρία στη φύση και νιώσε δέος για τα θαύματα της τεχνολογίας σε αυτήν την εξερεύνηση των μαθηματικών.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βιβλίο, μοναδικής αισθητικής και πρωτοτυπίας. Πραγματικά θα ήθελα να ήταν το βιβλίο μαθηματικών που θα μπορούσαμε να είχαμε σαν μαθητές. Ιδανικό πρόταση για δώρο!

Εικονογράφηση: Ximo Abadia

Μετάφραση: Βαγγέλης Πρατικάκης

Γυναίκες στη μάχη. 150 χρόνια αγώνων για ελευθερία, ισότητα, γυναικεία αλληλεγγύη – Marta Breen (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Για παιδιά 10+ ετών

150 χρόνια πριν, γυναίκες και άνδρες ζούσαν πολύ διαφορετικές ζωές. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου ούτε ήταν οικονομικά ανεξάρτητες. Κι επουδενί δεν είχαν τον έλεγχο του σώματός τους. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι γυναίκες αποφάσισαν να οργανωθούν μεταξύ τους.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Αυτό είναι ένα βιβλίο για το γυναικείο κίνημα και τους πολλούς, δραματικούς αγώνες (δικαίωμα στην έκτρωση, την αυτοδιάθεση, στην εκπαίδευση, την ελευθερία των επιλογών κ.α.) που έδωσαν οι γυναίκες για να κατακτήσουν ίσα δικαιώματα – αγώνες που συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα. Αυτό που τελικά πετυχαίνει το βιβλίο είναι να συνδέσει τον αγώνα των γυναικών και το φεμινιστικό κίνημα, με τον αγώνα για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξαιρετική η εικονογράφηση με τα χρώματα να αλλάζουν ανάλογα με την χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται κάθε φορά, με το μαύρο χρώμα να παραμένει σταθερό σε όλες τις σελίδες. Το βιβλίο τιμήθηκε το 2019 στα Bologna Ragazzi Awards.

Εικονογράφηση: Jenny Jordahl

Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 3. 100 Μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο – Elena Favilli (Ψυχογιός)

Για παιδιά 10+ ετών

Το τρίτο βιβλίο της σειράς Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες, αναδεικνύει 100 γυναίκες μετανάστριες που έχουν εργαστεί για ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Περιλαμβάνει εκατό βιογραφίες γυναικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, Άσμα Καν, Κάρμεν Μιράντα, Ριάνα και πολλές άλλες, που άφησαν την πατρίδα τους για διάφορους λόγους, κάποιες για να βρουν νέες ευκαιρίες και κάποιες άλλες από ανάγκη. Από σεφ και χειρουργούς μέχρι μουσικούς και πολιτικούς, αλλά και πρωταθλήτριες στο τζούντο και το σκάκι, αυτές οι εκπληκτικές γυναίκες θα εμπνεύσουν τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν τα όνειρά τους, όπου κι αν οδηγούν.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο, μιας σειράς βιβλίων που ήρθε για να ανατρέψει δεδομένα στον εκδοτικό χώρο και να μιλήσει στα παιδιά για κάθε γυναίκα που έχει δώσει τη δική της μάχη για την ισότητα και την ελευθερία.

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Οι Καλλιτέχνες – Αγγελική Δαρλάση (Μεταίχμιο)

Για παιδιά 8+ ετών

Ποιο είναι το «πετρωμένο» του Γιαννούλη (Χαλεπά) και γιατί οι γονείς του εναντιώνονται σ’ αυτό; Πώς η προφητεία μιας τσιγγάνας και μια άρια επηρεάζουν τη μικρή Κατίνα (Παξινού); Τι ρόλο παίζει η μοναξιά στο να κάνει φίλους ο Κάρολος (Κουν), όταν πηγαίνει για πρώτη φορά εσώκλειστος σχολείο; Γιατί ο Γιάννης (Τσαρούχης) δεν είναι καλός μαθητής και βαριέται τόσο τα μαθήματα; Γιατί η Βάσω (Κατράκη) δεν είναι καλό κορίτσι κι αποφασίζει να μη ζωγραφίσει κίτρινο τον ήλιο; Πόσο κινδυνεύει η Ζουζού (Νικολούδη) να την ξανακλείσουν στον «γυάλινο πύργο» της; Πώς μια εκδρομή στην Πάρνηθα κι ένα «μαγικό κουτί» θα επηρεάσουν την απόφαση του Κώστα (Μπαλάφα) να επιστρέψει στο χωριό του; Και τι είναι αυτό που στοιχειώνει τα βράδια του μικρού Θόδωρου (Αγγελόπουλου);

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Οι ιστορίες που θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο είναι εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Η ιστορία της ζωής. Το πρώτο μου βιβλίο για την εξέλιξη – Catherine Barr & Steve Williams (Εκδόσεις Μίνωας)

Για παιδιά 5+ ετών

Στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου ζωή στη Γη. Από τα ηφαίστεια έβγαιναν αποπνικτικά αέρια και ωκεανοί λάβας κυλούσαν σε όλο τον πλανήτη. Μετά, στα βάθη των σκοτεινών ωκεανών, συνέβη κάτι απίθανο.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Η εκπληκτική ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, καλύπτοντας ένα χρονικό διάστημα 4 εκατομμυρίων ετών, παρουσιάζεται πολύ απλά και κατανοητά ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες. Άνετα, ακόμη κι ένα πιο μικρό παιδί, μπορεί να το απολαύσει με τη δική σας βοήθεια. Τα παιδιά μέσα από τέτοια βιβλία μαθαίνουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Εικονογράφηση: Amy Husband

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο – Keilly Swift (Διόπτρα)

Για παιδιά 5+ ετών

Όταν ξεκινάς το ταξίδι σου για να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής στον πλανήτη μας, μη φοβάσαι ότι θα αποτύχεις. Το σημαντικό είναι να προσπαθείς να κάνεις πράξη τον σκοπό σου. Ο ακτιβισμός για το περιβάλλον, οι πορείες για τον ρατσισμό, οι ενέργειες κατά του μπούλινγκ, η προστασία της άγριας ζωής είναι θέματα που απασχολούν καθημερινά όλα τα παιδιά της Γης. Από σήμερα, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μέλος μιας κοινωνίας όπου υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Δεν ξέρω αν ο ακτιβισμός διδάσκεται μέσα από τα βιβλία, σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν τροφή για σκέψη και συζήτηση. Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά που θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο! Γιατί αυτή η γενιά έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Η φωνή των παιδιών μετράει και είναι σημαντικό να γνωρίζουν και να πιστεύουν πως μπορούν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον!

Εικονογράφηση: Rhys Jefferys

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Μαθαίνω τα πάντα. Διάστημα – Clive Gifford (Διόπτρα)

Για παιδιά 7+ ετών

Κάθε σημαντική εφεύρεση κρύβει ανθρώπους που πειραματίζονται για ένα μεγάλο διάστημα για να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια χαρτογράφηση του σύμπαντος από τη γένεσή του έως σήμερα. Ανακαλύψτε τι είναι τα έτη φωτός, πώς δημιουργείται ένας σουπερνόβα και πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα τηλεσκόπιο μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Μια μαγευτική περιπλάνηση στο ηλιακό σύστημα και στους γαλαξίες!
30 συναρπαστικά θέματα για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! Αναζητήστε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Εικονογράφηση: Melvyn Evans

Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα

Τι είδαν οι δεινόσαυροι. Η ζωή στη Γη πριν από τον Άνθρωπο – Fatti Burke (Διόπτρα)

Για παιδιά 5+ ετών

Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ζωής στον πλανήτη μας; Γιατί το σύμπαν βυθίστηκε στο σκοτάδι; Ποια είδη ζωής επιβίωσαν και ποιος είναι ο homo sapiens; Πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, η Γη δεν έμοιαζε σε τίποτε με τον πλανήτη που ξέρουμε σήμερα. Όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μια μεγάλη στεριά. Υπήρχαν ηφαίστεια που κόχλαζαν και τοξικά νέφη που απλώνονταν στον αέρα. Παράξενα προϊστορικά πλάσματα, επικίνδυνοι δεινόσαυροι και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί κυριαρχούσαν παντού.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Εξαιρετικό βιβλίο γνώσεων, με συναρπαστικές πληροφορίες και εντυπωσιακή εικονογράφηση, παρουσιάζει στα παιδιά την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας. Με οδηγό ένα βιβλίο θα ταξιδέψετε σε άλλες εποχές και θα ανακαλύψετε τι είδαν οι δεινόσαυροι, τα πλάσματα που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να γοητεύουν τα παιδιά όσο κανένα άλλο πλάσμα. Η μεγαλύτερη επιτυχία του βιβλίου είναι ότι κατορθώνει να μας δείξει πως τα πάντα στον κόσμο μας συνδέονται μεταξύ τους και εξαρτώνται απόλυτα το ένα από το άλλο.

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!