READING

Φίλοι γονείς, πάμε βιβλιοπωλείο; (μέρος Α’)...

Φίλοι γονείς, πάμε βιβλιοπωλείο; (μέρος Α’)

Αν είστε σαν και μένα, τότε οι δύο επόμενοι μήνες, θα είναι οι μήνες που θα διαβάσετε πολλά βιβλία. Το βραδάκι χαλαρώνοντας στο μπαλκόνι με μπυρίτσα ή ποτό, ξαπλωμένοι στην παραλία, κάτω από ένα δέντρο και γιατί όχι, ακόμη και στο γραφείο, όταν δεν θα έχετε πλέον αρκετή δουλειά. Συγκέντρωσα λοιπόν για εσάς μερικές βιβλιοπροτάσεις, που θα σας τις παρουσιάσω σταδιακά τις επόμενες μέρες, για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο. Μπορείτε να πατήσετε πάνω στον τίτλο του κάθε βιβλίου για να το αγοράσετε online.

 

Jazz – Toni Morrison (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Ο Τζο Τρέις, ένας μεσόκοπος πλανόδιος πωλητής καλλυντικών, πυροβολεί θανάσιμα τη νεαρή ερωμένη του. Τυφλωμένη από τη ζήλια, η γυναίκα του Βάιολετ εισβάλλει στην εκκλησία την ώρα της κηδείας και επιτίθεται στη νεκρή. Μια παθιασμένη ιστορία έρωτα και εμμονής, που εκτυλίσσεται στο Χάρλεμ του Μεσοπολέμου, με αναδρομές στον αμερικανικό Νότο του 19ου αιώνα, για να μιλήσει για τα συναισθήματα, τις προσδοκίες, τους φόβους και τη σκληρή πραγματικότητα της αφροαμερικανικής ζωής.

Συναρπαστικό, έντονο, γεμάτο τόλμη, ανθρωπιά κι ευαισθησία, το Jazz είναι το αφροαμερικανικό έπος που χάρισε στη συγγραφέα το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ξεχωρίζει για την τόλμη με την οποία θίγει τα φυλετικά ζητήματα, την αντιπαλότητα των φύλων και τη θέση της γυναίκας μέσα στην ανδροκρατούμενη κοινότητα.

Ιρέν – Pierre Lemaitre (Εκδόσεις Μίνωας)

Η αστυνομία ανακαλύπτει τα σώματα δύο γυναικών άγρια τεμαχισμένα και τελετουργικά τοποθετημένα σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού. Στον τοίχο καρφωμένο το κεφάλι του ενός θύματος και δίπλα ένα αποτύπωμα. Σταδιακά αποκαλύπτονται και άλλα εγκλήματα, εξίσου φρικιαστικά, όσο και αναίτια. Από την πρώτη κιόλας δολοφονία, αποτρόπαια και φριχτή, ο ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν, ξαφνιάζεται από τη βιαιότητα του εγκλήματος και αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με έναν κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο, που σχεδιάζει αριστοτεχνικά κάθε έγκλημα. Αυτή η υπόθεση δεν θα είναι ίδια με καμία άλλη. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η μεγάλη ανατροπή έρχεται όταν η προσωπική ζωή του ντετέκτιβ θα αποτελέσει μέρος του ανατριχιαστικού σεναρίου που έχει επινοήσει ο δολοφόνος.

Πρόκειται για ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπη δομή και ασύλληπτες ανατροπές. Το Ιρέν έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών.

Placebo – Σαρίτα Χαϊμ (Εκδόσεις Μίνωας)

Ο Μπίλλυ, ένας νέος είκοσι δύο χρονών με πολλά «γκάζια» κι αχαλίνωτη δημιουργικότητα, τολμά να ονειρευτεί στην Αθήνα του σήμερα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό που θα του χαρίσει φτερά. Μέχρι να βρεθούν όμως τα χρήματα, δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του, ενώ τα βράδια καταπιάνεται με τη δημιουργία ενός περιοδικού φανζίν με τον τίτλο Placebo. Το σύμπαν του Placebo συμπληρώνουν η αδελφή του, με τη σκοτεινή ψυχοσύνθεση και το κρυφό νοσηρό μυστικό της, μια τσαλακωμένη μητέρα που νιώθει πως η ζωή τής χρωστάει, και ένας ηττημένος πατέρας σε κρίση μέσης ηλικίας. Ωστόσο, σαν δορυφόροι γύρω τους εμφανίζονται φιλικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν προσωπικά διλήμματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Σαρίτα Χαϊμ εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στους χαρακτήρες, που δεν γίνεται παρά να σου θυμίσουν ανθρώπους που τους γνωρίζεις κι εσύ. Μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κουρασμένη Αθήνα της κρίσης κι όλες τις επιλογές των ανθρώπων της, που ενώ κάποτε φάνταζαν ιδανικές, πλέον αποδεικνύονται λανθασμένες. Επιτρέπεται άραγε να είσαι ένας νέος που συνεχίζει να ονειρεύεται στη σύγχρονη Ελλάδα, την ώρα που σου τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια, την ώρα που απουσιάζουν οι ευκαιρίες και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο;

Jo Nesbo – Μάκβεθ (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ο ροκ σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με ένα βιβλίο που βασίζεται στον σαιξπηρικό Μάκβεθ. Σε μια ζοφερή αποβιομηχανοποιημένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκλημα, μια απόπειρα σύλληψης εμπόρων ναρκωτικών μετατρέπεται σε λουτρό αίματος. Την ευθύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μάκβεθ και η ομάδα του – είναι ο καλύτερος μπάτσος της πόλης αλλά τον στοιχειώνει το παρελθόν του. Για την επιτυχία του θα του δοθούν απλόχερα χρήματα, εξουσία και σεβασμός. Γιατί όμως νιώθει πως δεν θα πάρει ό,τι δικαιωματικά του ανήκει παρά μόνο αν σκοτώσει;

Το βιβλίο κυκλοφορεί στη σειρά The Hogarth Shakespeare Project, όπου σύγχρονοι συγγραφείς εμπνέονται από τα έργα του Shakespeare και ξαναγράφουν με το δικό τους στυλ και ύφος την ιστορία. Ο Nesbo διαλέγει την πιο αιματοβαμμένη τραγωδία και δημιουργεί ένα σκοτεινό έργο γεμάτο σασπένς και απρόβλεπτους χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, από αυτά που μόνο ο Nesbo μπορεί να υποσχεθεί στους αναγνώστες.


Αν δεν έχετε ακόμη διαβάσει Jo Nesbo, τότε πρέπει να κάνετε την αρχή με την Νυχτερίδα. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον περίφημο επιθεωρητή Χάρι Χόλε, κυκλοφορεί και σε pocket έκδοση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, ιδανικό να σας συντροφεύσει και στην παραλία.

 


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!