Γνωρίσαμε την ομάδα Άνασσα

Ένα σημείο και μία γραμμή είναι ικανά να ξεδιπλώσουν τον κόσμο της γεωμετρίας. Τα τρίγωνα και οι γωνίες τους, ο κύκλος, τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα ζωντανεύουν σε μια διαδραστική παράσταση με παράλληλη προβολή stopmotion.  Ο λόγος για την παράσταση «Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων», από την ομάδα Άνασσα, που επαληθεύει τον ισχυρισμό της παρουσίασης για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.

Ο Ονειρούλης είναι ένα σημείο που ζει στην Επιπεδοχώρα. Δεν είναι μικρό ούτε μεγάλο, δεν έχει σχήμα ούτε μέγεθος, δεν βρίσκει, όμως, και παρέα. Είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της χώρας και αναζητώντας παρέα και φιλίες, δημιουργεί την προσωπική του γραμμή! Και ενώ στην αρχή είναι και ο ίδιος επιφυλακτικός με το δημιούργημά του, καταφέρνει να το αποδεχτεί, να του δώσει σχήμα και χρώμα, φωνή και τελικά, να πετύχει αυτό που θέλει. Η γραμμή διπλώνεται, ξεδιπλώνεται, κινείται και χορεύει, καταφέρνοντας να δείξει όλα τα σχήματα. Και οι βασικές αρχές γεωμετρίας ξεδιπλώνονται μπροστά σε παιδιά και ενήλικες με έναν τρόπο όχι υπόδειξης, αλλά βιωματικής μάθησης. Μία «μπαλαρίνα-τραγουδίστρια», όπως τα παιδιά την χαρακτήρισαν, και ένα κόκκινο σκοινί κάνουν τους μικρούς θεατές να ανακαλύπτουν την γνώση. Και αυτό, κατά την γνώμη μου, είναι που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη παράσταση.

Η συμμετοχή και το κλίμα οικειότητας που δημιουργείται πριν ακόμα ξεκινήσει το βασικό μέρος της παράστασης, η συζήτηση καθ’ όλη την διάρκειά της και η παρουσίαση του Kandinsky στο τέλος σε συνδυασμό με την οργανωμένη δραστηριότητα κάνουν έναν άνθρωπο σαν και εμένα, φιλόλογο με βαθμούς στα μαθηματικά από 10 έως 14, να αναρωτιέται γιατί άραγε δεν μπορούν όλα αυτά να ενσωματωθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου;;;!!!

Την ομάδα Άνασσα την γνωρίσαμε την προηγούμενη Κυριακή στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και σίγουρα θα την ξανασυναντήσουμε. Αναμένοντας, λοιπόν, την νέα παράσταση «Το Θυμωμένο Φύκος» με θέμα τον βυθό και τα οικοσυστήματα που θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του χρόνου, θα ψάξουμε το πρόγραμμα για τα εικαστικά εργαστήρια («Φυτεύω γραμμές και χρώματα… Θερίζω ιστορίες», «Manga. Γνωρίζοντας το Ιαπωνικό κόμικ», «Origami – Η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού»,  «Άκου το χαρτί, έχει ιστορίες να σου πει») στις δημοτικές βιβλιοθήκες του Δ. Αθηναίων, Καλλιθέας και Αγίας Παρασκευής, σε φεστιβάλ και πολιτιστικά κέντρα.

Όσο για τον Ονειρούλη μπορεί την Κυριακή να ήταν η τελευταία παράσταση, αλλά από το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο.


Δείτε εδώ την σελίδα της ομάδας Άνασσα στο Facebook και πατήστε εδώ για την ιστοσελίδα τους.


RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!