READING

Είδαμε την παράσταση “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλ...

Είδαμε την παράσταση “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες”

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε απολαύσει θέατρο. Και φυσικά είναι και μια ιδανική αφορμή για να κλείσω ένα τετ α τετ ραντεβουδάκι με τα αγόρια μου. Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε με τον Άλκη για πρώτη φορά στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ” για να απολαύσουμε την νέα θεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος. Η εμπειρία μοναδική! Και η παράσταση ήταν όπως ακριβώς την περιμέναμε!

Ένας πρίγκιπας σταματά ξαφνικά να μιλάει αλλά και να τρώει. Ο Βασιλιάς τότε αποφασίζει να φέρει τους δύο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου του, με την διαταγή να μαγειρέψουν ένα θεσπέσιο γεύμα μόνο για τον πρίγκιπα. Η συνεργασία θα είναι δύσκολη, καθώς η ανατολή συγκρούεται με την δύση, το δοκιμασμένο με το φρέσκο. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αναγκάζονται να ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων ακούγονται δυνατά. Το μόνο που χρειάζεται κανείς να κάνει είναι να ακούσει…

 

Η διαδραστική θεατρική παράσταση “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών. Η φιλία, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι από τα βασικά θέματα που θίγει το κείμενο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη. Το κείμενο είναι τόσο ζωντανό και επικοινωνιακό ώστε τα παιδιά ταυτίζονται με τον πρίγκιπα (τον οποίο δεν βλέπουν ποτέ, σε όλη την διάρκεια της παράστασης), μπαίνουν στην θέση του και δεν διστάζουν να φωνάξουν δυνατά ακόμη και εναντίον του αυστηρού Βασιλιά. Οι ηθοποιοί βρίσκονται ανάμεσα στο κοινό, συζητούν, τραγουδούν ζωντανά, αλλάζουν ρόλους και μεταμφιέζονται πάνω στην σκηνή. Το θεατρικό βαγόνι του τρένου είναι από μόνο του μια τρομερή εμπειρία για μικρούς, αλλά και μεγάλους! Ειδικά όταν γίνεται κομμάτι της παράστασης.

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30, στο “Τρένο στο Ρουφ” στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Σιδηροδρομικό και Προαστιακό Σταθμό Ρουφ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210.5298922 και 6937.604988

Συντελεστές:

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου-Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία-σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη/ Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Κοστούμια: Έμη Σίνη
Ερμηνεύουν οι: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης.

 Μη την χάσετε!
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την σελίδα της ομάδας Κοπέρνικος στο Facebook.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!