READING

Guest Post – Η Sunday Spoon βασιλόπιτα με 3 ...

Guest Post – Η Sunday Spoon βασιλόπιτα με 3 είδη σοκολάτας

Η φετινή χρονιά θα κλείσει γλυκά! Και επειδή μάλλον τα γλυκά δεν είναι το φόρτε μου, σκέφτηκα να ζητήσω από την Αναστασία, γνωστή σε αρκετούς ως Sunday Spoon, να μας ετοιμάσει μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη βασιλόπιτα. Φυσικά και θα την δοκιμάσω κι εγώ και ελπίζω στο καλύτερο αποτέλεσμα! Βάλτε λοιπόν το σκουφί του ζαχαροπλάστη και ετοιμαστείτε. Είμαι σίγουρη πως η παρακάτω συνταγή δεν θα σας απογοητεύσει! Ευχαριστώ πολύ Αναστασία!!!

—————————————————————————–

Αν υπάρχει ένα αδικημένο γλυκό σε αυτή τη ζωή, τότε αυτό είναι σίγουρα η βασιλόπιτα. Είναι “καταδικασμένη” να κάνει την εμφάνισή της πάντα μετά από ένα λουκούλειο γεύμα κι ενώ οι περισσότεροι ήδη αποζητούν εναγωνίως σόδα και λοιπά ανθρακούχα χωνευτικά.

Θυμηθείτε λίγο τις Πρωτοχρονιές που έχετε ζήσει. Σίγουρα στις περισσότερες από αυτές (αν όχι σε όλες) διαδραματίζεται το παρακάτω σκηνικό: Η οικοδέσποινα φέρνει όλο καμάρι τη βασιλόπιτα που με τόσο κόπο έφτιαξε (ή αγόρασε –γιατί και τα ψώνια απαιτούν κόπο τις γιορτινές μέρες με τις ατέλειωτες ουρές και την απίστευτη κοσμοσυρροή στα μαγαζιά!). Την τοποθετεί στο κέντρο του τραπεζιού και αρχίζει να μοιράζει τα κομμάτια (πάντα με το ίδιο καμάρι, για να μη ξεχνιόμαστε). Ο καθένας παίρνει με αγωνία το κομμάτι που του αναλογεί, το “στραπατσάρει” αναζητώντας το πολυπόθητο φλουρί και… το αφήνει στραπατσαρισμένο στο πιάτο του, χωρίς να μπει καν στον κόπο να το δοκιμάσει. Άλλωστε, μια παρόμοια βασιλόπιτα θα τον περιμένει πιθανότατα και την επόμενη χρονιά… Και κάπου εκεί το καμάρι της νοικοκυράς αρχίζει να εξανεμίζεται.

Με αυτήν ακριβώς την εικόνα στο μυαλό και με αφορμή την όμορφη πρόσκληση της Μάγδας για ένα guest post με συνταγή βασιλόπιτας, σκέφτηκα πως ήθελα να φτιάξω μια βασιλόπιτα διαφορετική από τις συνηθισμένες. Μια βασιλόπιτα που θα προκαλεί τους καλεσμένους όχι μόνο να τη δοκιμάσουν αλλά να αδειάσουν το πιάτο τους και να ζητήσουν και έξτρα κομμάτι για το σπίτι. Και ταυτόχρονα, μια βασιλόπιτα εύκολη, που θα μπορεί να φτιάξει ο καθένας, χωρίς να περάσει ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Κάπως έτσι προέκυψε η βασιλόπιτα με 3 είδη σοκολάτας που ακολουθεί. Ή αλλιώς ένα κέικ που κλείνει μέσα του μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος, ενώ περιχύνεται με λευκή σοκολάτα. Μια βασιλόπιτα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο! Δοκιμάστε τη και δείτε τους καλεσμένους σας να αδιαφορούν για το… φλουρί!

Υλικά (για ένα ταψί 28εκ.)

Για το κέικ:
350γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά μετρίου μεγέθους
100γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας (τις βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ)
100γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (τις βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ)
1 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα (+λίγα φυστίκια για την διακόσμηση)
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

Για την επικάλυψη:
250γρ. σοκολάτα λευκή
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Για το κέικ:

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά, να αφρατέψουν.

Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά (πρέπει να ενσωματωθεί το πρώτο στο μείγμα για να ρίξετε το δεύτερο και ούτω καθεξής).

Προσθέτετε τις βανίλιες και το ξύσμα του λεμονιού.

Διαλύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (προσοχή, γιατί αφρίζει πολύ) και ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε στο μίξερ εναλλάξ τον χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.

Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τα φυστίκια και τις 2 σοκολάτες. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε πολύ καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 60’.

Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε.Για την επικάλυψη:

Λιώνετε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί (το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει το μεταλλικό σκεύος στο οποίο θα έχετε βάλει τη σοκολάτα).

Σύνθεση:

Αφού έχετε τοποθετήσει το φλουρί στην κάτω πλευρά, περιχύνετε το κρύο κέικ με την καυτή σοκολάτα.

Το αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με κοπανισμένα φυστίκια. Διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Κι εκεί που είχα αποφασίσει να κάνω τη βασιλόπιτα της Αναστασίας με τα καρύδια, το ρόδι και τη βουτυρόκρεμα (έχω πάρει και τα υλικά) να σου και άλλη μία! Και έχει σοκολάτα!!! Μήπως να κάνω και τις δύo;;; Κορίτσια μου γλυκά ευχαριστούμε! Καλή χρονιά να έχουμε και όποια και να επιλέξω θα σας κεράσω ένα διαδυκτιακό κομματάκι!!! Φιλιά πολλά <3

  2. Αθηνά

    30 Δεκεμβρίου

    Πω πω φαίνεται λαχταριστή !! Ευχές για καλή χρονιά!!

  3. Λάχεσις

    1 Ιανουαρίου

    Φαίνεται υπέροχη…μιαμ μιαμ! :-))
    Καλή χρονιά, υγεία, αγάπη και ευτυχία για σένα και την οικογένειά σου:
    Τα φιλιά μου

  4. Maria Georgia Tsironi

    2 Ιανουαρίου

    Μάγδα και Αναστασία, Κταρχήν καλή Χρονιά! Βασιλόπιτα έφτιαξα και δεν έμεινε ψίχουλο, αλλά με βάλατε στον πειρασμό να δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή, έστω και ως κέικ. Θα σας επιστρέψω με εντυπώσεις όταν το δοκιμάσουμε! Συγχαρητήρια για τη συνεργασία!

  5. sundayspoon

    7 Ιανουαρίου

    Μάγδα μου, λόγω μικρής αποχής μου από τις μπλογκογειτονιές για να ξεκουραστώ, σε επισκέπτομαι έστω και καθυστερημένα για να σου πω ότι ήταν μεγάλη η χαρά μου που έφτιαξα αυτή τη βασιλόπιτα για σένα και το όμορφο μπλογκ σου. Χαίρομαι που εξαιτίας της έβαλες τον μαγειρικό σου σκούφο και γλύκανες τους αγαπημένους σου! Σου εύχομαι η χρονιά που ήρθε να είναι για σένα και την οικογένειά σου υπέροχη! Δημιουργική και πολύχρωμη! Σε φιλώ!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!