Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα: Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι

27 Σεπτεμβρίου 2017 @ 19:00 - 21:00

Παλεύοντας με τα κύματα
Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι
Ημερίδα για γονείς σε συνεργασία με το περιοδικό Τaλκ

Από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργείται στα παιδιά, κυρίως από το οικογενειακό τους περιβάλλον, η ανάγκη για επιτυχία στο σχολείο καθώς αυτή θεωρείται συνυφασμένη με ένα ευτυχές και επιτυχημένο μέλλον. Το έκδηλο ενδιαφέρον των γονιών μπορεί να αποτελέσει σημαντική ενίσχυση προκειμένου το παιδί να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, όμως αν γίνει με λάθος τρόπο λειτουργεί ως τροχοπέδη. Επιπλέον μια πιθανή σχολική αποτυχία συνδέεται άρρηκτα και πιθανώς προεικάζει την απώλεια κάθε προοπτικής μιας καλής θέσης στην κοινωνική πυραμίδα. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν υφίσταται στην πραγματικότητα τέτοιος κίνδυνος. Το παιδί, όπως είναι φυσικό, δυσανασχετεί με την πίεση και το βάρος που καλείται να επωμιστεί. Χωρίς την κατάλληλη αρωγή και τα σωστά εργαλεία που θα οδηγήσουν σε έναν δημιουργικό τρόπο εκμάθησης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί κάθε επιθυμία για μάθηση και το διάβασμα να θεωρηθεί αγγαρεία. Ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών βοηθημάτων στην όλη διαδικασία και ποιος ο ορθός τρόπος χρήσης τους;

Με αφορμή τα νέα εκπαιδευτικά βοηθήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που έχουν στόχο να διευκολύνουν τους μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην καθημερινή τους μελέτη, αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα, εύκολα και γρήγορα για τα επαναληπτικά διαγωνίσματα, διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ ημερίδα με τίτλο «Παλεύοντας με τα κύματα: Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι», την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Με τα βιβλία αυτά οι μαθητές μπορούν να ελέγξουν τις γνώσεις τους και να καλύψουν τυχόν κενά. Τα βιβλία αυτά δίνουν μεγάλη σημασία στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης: οι μαθητές διαβάζουν τη θεωρία, λύνουν απορίες με διευκρινίσεις που υπάρχουν σε δύσκολα σημεία, μαθαίνουν πιο εύκολα χάρη στους εποπτικούς πίνακες και τα εύστοχα παραδείγματα, απαντούν σε ασκήσεις και ερωτήσεις διαγωνισμάτων και ελέγχουν τις απαντήσεις τους εντοπίζοντας τα λάθη τους (με τις λύσεις που δίνονται στο τέλος κάθε βιβλίου).

Για το πώς θα προσφέρουμε στους μαθητές βοήθεια ώστε να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της επιτυχίας και πώς θα τους ενθαρρύνουμε να είναι επιμελείς και παραγωγικοί θα συνομιλήσουν ο Δρ Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος Διευθυντής 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, οι εκπαιδευτικοί Μαρία Γονιδάκη, Γιάννης και Δημήτρης Παπαθανασίου και η κλινική ψυχολόγος-αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα και στη συζήτηση είναι η αγορά ενός εκπαιδευτικού βοηθήματος Δημοτικού ή Γυμνασίου ελάχιστης αξίας 8 ευρώ από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα:
19:00 - 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Χώρος Διεξαγωγής

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118
Αθήνα,
+ Χάρτης Google
INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ