READING

Δύο παραστάσεις για παιδιά στο θέατρο Επί Κολωνώ...

Δύο παραστάσεις για παιδιά στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η θεατρική σεζόν ξεκινά στο θέατρο Επί Κολωνώ, με δύο παραστάσεις για παιδιά ηλικίας από 2 έως και 6 ετών.

Μ’ ένα κόκκινο σκουφί

Διαδραστική παράσταση από το θέατρο Κούκλας Κοκού-Μουκλό

Από 11 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 16:00 | Για παιδιά 4+ ετών

Το Θέατρο Κούκλας Κοκού-Μουκλό δημιουργεί μια διαδραστική παράσταση με ευρηματική αφήγηση, εμπνευσμένη από το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Ένας σκηνικός μικρόκοσμος, ένα απρόσμενο παιχνίδι με την κλίμακα και κούκλες άμεσου χειρισμού υπόσχονται στους μικρούς θεατές ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι. Με πυξίδα τη χαρά, γεμάτο φαντασία, χρώμα και μουσική, το Θέατρο Κούκλας Κοκού-Μουκλο καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη δύναμη της περιέργειας, της γενναιότητας και της φαντασίας.

Συντελεστές

Ιδέα: Βάσω Γιαρένη, Κωσταντής Μιζάρας | Κείμενο: Βάσω Γιαρένη | Σκηνοθετική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη | Κούκλες – Σκηνικά: Βάσω Γιαρένη, Ηρώ Θεοδώρου | Κοστούμια: Κική Μαραβέλια | Μουσική: Γιώργος Χρυσικός

Παίζουν: Έυη Καρρά, Στέλλα Μαγγανά

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου 2025

Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 16:00.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: από 4 ετών 

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, Γκρουπ άνω 6 ατόμων 8€

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί κι ένα κουτό κουτί

Μουσική παράσταση-παιχνίδι από το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο

Από 12 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 | Για παιδιά 2 έως 6 ετών

Ένα κουτί. Ένα κουτό κουτί. Ένα κουτί που χωράει τα πάντα. Ένας χώρος για παιχνίδι και όνειρο, ένας πολύχρωμος τόπος για το απρόσμενο και το παράδοξο, για ανείπωτες σκέψεις και ανορθόδοξες ιδέες, χωρίς όρια, χωρίς λογική. Όλα χωρούν σ’ ένα κουτό κουτί! Με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη οδηγεί τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι στον απέραντο χώρο της φαντασίας. Με πλοηγό ένα κουτό κουτί παίζουμε κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια αισθήσεων και παρατήρησης, σκαρώνουμε ιστορίες και στιχάκια, τραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια.

Η παράσταση είναι εξ ολοκλήρου διαδραστική. Με λίγες μόνο λέξεις, πολλή μουσική, άπλετη τρυφερότητα και χιούμορ αγκαλιάζει με ζεστασιά μικρούς και μεγάλους για να υπενθυμίσει την ομορφιά της απλότητας και της άμεσης, ζωντανής επικοινωνίας.

Το βιβλίο “Μια αγκαλιά κι ένα φιλί κι ένα κουτό κουτί” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Συντελεστές:

Κείμενο, σκηνοθετική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη | Εικαστική επιμέλεια: Βάσω Γιαρένη | Κατασκευή και ζωγραφική σκηνικού: Γιώργος Χατζάκης | Φωτογραφίες, video: Βασίλης Καραδάτκος | Γραφιστικά: Γιώργος Χατζάκης

Το τραγούδι “Κι αν το κουτί είναι κουτό” μελοποίησε ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Παίζουν: Φλογέρα, κιθάρα, τραγούδι, Χρυσόστομος Καλογριδάκης | Διάδραση με τα παιδιά, τραγούδι, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 2025

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Διάρκεια: 40’ + 10’ εργαστήρι

Ηλικίες: από 2 – 6 ετών 

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, Γκρουπ άνω 6 ατόμων 8€

Χρήσιμες πληροφορίες για το θέατρο

Έτοιμοι για παιχνίδι και χαλάρωση; Η αίθουσα του θεάτρου έχει απ’ όλα! Μεγάλες καρέκλες για τους μεγάλους, μικρούτσικα καρεκλάκια για τα παιδιά και μαξιλαράκια για να καθίσετε στο πάτωμα όσο πιο αναπαυτικά γίνεται. Μπαίνουμε χωρίς παπούτσια. Βάλτε τις ωραιότερες κάλτσες σας ή φέρτε παντοφλάκια – και νιώστε σαν στο σπίτι σας.

Τοποθεσία: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5138067


Ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Tik Tok


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!