READING

Η Πασχαλίτσα, ο Ζαχαρής και η Julia Donaldson...

Η Πασχαλίτσα, ο Ζαχαρής και η Julia Donaldson

Μπορεί άραγε να μιλήσει μια πασχαλίτσα; Υπάρχουν άραγε οι μονόκεροι και μπορούν να κάνουν θαύματα; Η Julia Donaldson κάτι ανακάλυψε και το μοιράζεται μαζί μας μέσα από τα νέα της βιβλία, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο “Τι άκουσε η πασχαλίτσα” και “Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος“.

Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο: βελάσματα, κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι, μια πασχαλίτσα, αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της! Στα μάτια κάποιων ίσως να φαίνεται και αδύναμη, η πασχαλίτσα όμως καταφέρνει να κάνει όλα τα ζώα της φάρμας να την ακούσουν και να καταστρώσουν το πιο τρελό σχέδιο, για να σώσουν την κατάσταση! (Τι άκουσε η Πασχαλίτσα)

Κάπου αλλού, ίσως στο σπίτι κάποιας διπλανής πόλη, ανάμεσα σε πολλά παιχνίδια, ζει ένα ξύλινο αλογάκι ο Ζαχαρής. Ο Ζαχαρής ήταν ευτυχισμένος που καθημερινά έπαιζε με τα δύο αδερφάκια που ζούσαν στο σπίτι του. Ήθελε να ζήσει για πάντα εκεί, μέχρι που μια μέρα, λυπημένος που έπρεπε να αποχωρίζεται τα παιδιά όταν πηγαίνουν στο σχολείο, ευχήθηκε να μπορούσε να δει τον κόσμο. Από εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν χάρη σε έναν κατάλευκο μονόκερο, με μαγικές ιδιότητες. Ο Ζαχαρής μεταμορφώνεται σε αληθινό άλογο, δουλεύει σε αγρόκτημα, τρέχει στον ιππόδρομο και δίνει παράσταση σε τσίρκο. Σιγά σιγά καταλαβαίνει ότι πρέπει να προσέχει τι εύχεται και συνειδητοποιεί πόσο του λείπουν τα παιδιά που έπαιζαν μαζί του. Είναι άραγε πολύ αργά για άλλη μια ευχή; (Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος)

Με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από έμμετρα ποιηματάκια και την χαριτωμένη και πολύχρωμη εικονογράφηση της Lydia Monks, η συγγραφέας αγγίζει θέματα που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Στην ιστορία με την Πασχαλίτσα η συγγραφέας σχολιάζει την σημασία της ισότητας μεταξύ των μελών μιας ομάδας, καθώς η συμμετοχή και η συνεργασία όλων είναι αυτή που έφερε ξανά την ισορροπία στο αγρόκτημα. Ο Ζαχαρής πάλι, σαν ένα μικρό παιδί, λαχταρά πολλά και διαφορετικά πράγματα καθώς αναζητά αυτό που πραγματικά θέλει. Η Donaldson με το βιβλίο της σχολιάζει, χάρη στη γλυκύτητα, την υπομονή και την ανταπόκριση του μονόκερου στις επιθυμίες του αλόγου, το δικαίωμα του παιδιού να αλλάζει γνώμη όσο συχνά θέλει, όπως άλλωστε κάνουν και οι ενήλικες.

Την μετάφραση έχει κάνει η Μάρω Ταυρή. Το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

Εξαιρετικά βιβλία που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και θα τα διαβάζετε μαζί τους ξανά και ξανά! Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτα λιγότερο από την συγγραφέα του Γκρούφαλο.


Μπορείτε να τα αγοράσετε πατώντας εδώ.

Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε και την διαδικτυακή μας βιβλιοθήκη για περισσότερες βιβλιο-προτάσεις.


RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!