Τα Μουσεία γιορτάζουν!

Στις 18 Μαΐου τα Μουσεία γιορτάζουν! Κάθε χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο, μικρά και μεγάλα Μουσεία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), το οποίο από το 1977 έχει καθιερώσει τη συγκεκριμένη μέρα ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, σε μια προσπάθειά να αναδείξει τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συν εργασία μεταξύ των λαών”.

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».  Ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις, ξεναγήσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ. Στις 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία είναι ελεύθερη.

Επίσης, κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) τιμά ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία. Το τιμώμενο Μουσείο για το 2018 είναι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19:00.

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών στις 17 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προγραμματίζει μία σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, με πολλές εκπλήξεις τεχνολογίας. Οι δράσεις είναι προγραμματισμένες για τις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Μουσείου (Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά).

Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Μαΐου 2018:

Ώρα 11:00-12:30: «Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει από τα αρχαία και σύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

Ώρα 18:00-19:20: «Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά»  (Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 9-13 ετών)

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!