READING

Ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χανς ...

Ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τις μέρες των γιορτών, που όλοι αναρωτηθήκαμε τι θα κάνουμε με τα παιδιά, πού θα πάμε, τι θα δούμε, σίγουρα θα διαβάσατε, θα ακούσατε, μπορεί και να είδατε την παράσταση “Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν” σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα όμως δεν θα σας μιλήσω για αυτό, αλλά για το εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μάρτης, με αφορμή την συγκεκριμένη παράσταση, με τίτλο “Επτά παραμύθια μια ιστορία. Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν“, σε διασκευή του Γιώργου Νανούρη και εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη.

Το παραμύθι ξεκινά με την ιστορία του Ξύλινου Στρατιώτη. Η μπαλαρίνα αφηγείται στο Ξωτικό τις περιπέτειες της ζωής της κι ονειρεύεται να ξανασμίξει με τον αγαπημένο της Στρατιώτη. Και κάπου εκεί τα παραμύθια του Άντερσεν συνδέονται και γίνονται μια ξεχωριστή, διαφορετική ιστορία. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης γράφει ένα βιβλίο και δημιουργεί έναν καινούριο, σύγχρονο, παραμυθένιο κόσμο, με αφορμή επτά από τις πιο κλασικές και αγαπημένες ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα παραμύθια το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα», τα «Κόκκινα παπούτσια», η «Πριγκίπισσα και το μπιζέλι», ο «Ξύλινος στρατιώτης», το «Μαγικό σεντούκι», ο «Χιονάνθρωπος» και το «Έλατο» μεταμορφώνονται.

Διαβάζοντας το βιβλίο έχεις την αίσθηση πως ταξιδεύεις. Το κείμενο ρέει αβίαστα και σε πηγαίνει πίσω στα παιδικά σου χρόνια, τότε που εσύ ως παιδί συγκινήθηκες διαβάζοντας για πρώτη φορά το “Κοριτσάκι με τα σπίρτα” και το “Έλατο”. Με απίστευτη μαεστρία, οι ιστορίες ξεπηδούν η μια μέσα από την άλλη, κρατώντας τον αναγνώστη σε αγωνία για το παρακάτω. Ο Νανούρης πετυχαίνει, με απόλυτο σεβασμό στο έργο του σπουδαίου παραμυθά, να μας χαρίσει μια ιστορία όπου όλοι οι χαρακτήρες είναι γνωστοί, αλλά η εξέλιξη, η πλοκή και η σύνδεση των διαφορετικών ιστοριών είναι άγνωστη.

Μαμά, θα ήθελα να είχα ζωγραφίσει εγώ αυτό το βιβλίο!“, είπε ο μικρός μου γιος όταν το διαβάσαμε. Πόσο συμφωνώ μαζί του! Η εικαστική ματιά του Φίλιππου Φωτιάδη είναι ανεπανάληπτη! Οι εικόνες του είναι τόσο προσεγμένες και καλοδουλεμένες. Έχουν το δικό τους ξεχωριστό ύφος, είναι ζωντανές, έχουν κίνηση κι εστιάζουν στην λεπτομέρεια, σε αυτά που πρέπει να ψάξει το μάτι για να τα βρει. Και σε αυτό το βιβλίο κυριαρχούν οι ασπρόμαυρες εικόνες και σε κάθε ιστορία ξεχωρίζεις κι ένα διαφορετικό χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα έργο τέχνης!

Για μια ακόμη φορά οι Εκδόσεις Μάρτης ξεχωρίζουν για την μοναδική τους προσέγγιση στον χώρο του παιδικού βιβλίου. Κάθε τους έκδοση είναι μια πολύτιμη προσθήκη στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μας!


Ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα βιβλία της βιβλιοθήκης μας.


Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο online πατώντας εδώ.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε στην σελίδα μου στο Facebook και στο Instagram, για περισσότερες προτάσεις και όμορφες εικόνες και να γίνετε μέλος της Ομάδας “Κάθε μέρα γονείς”.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!