Λιγότερο από 1 μήνας μας χωρίζει πλέον από τα Χριστούγεννα, την πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου! Στολίσαμε, είδαμε την πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία, τραγουδήσαμε τα τρίγωνα κάλαντα, ήρθε και η ώρα να φτιάξουμε την πρώτη μας κατασκευή. Ετοιμάσαμε λοιπόν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με πολύχρωμα λαστιχάκια. Υπέροχη δραστηριότητα, αφού συνδυάζει την εορταστική ατμόσφαιρα και τη δημιουργική μας διάθεση, με σφυριά και καρφιά, που επίσης αγαπάμε (χαχα)! 

Θα χρειαστείτε:

 • Μια ξύλινη επιφάνεια. Εγώ διάλεξα μια επιφάνεια κοπής (13 x 24), που μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο (την βρήκα στα Flying Tiger)
 • Πολύχρωμα λαστιχάκια διαφόρων μεγεθών (θα τα βρείτε στα Flying Tiger)
 • Καρφάκια
 • Σφυρί

Καταρχήν αποφασίζετε τι θέλετε να φτιάξετε. Εμείς επιλέξαμε ένα δέντρο κι ένα αστέρι. Είτε λοιπόν θα σχεδιάσετε με ένα μολυβάκι το περίγραμμα του σχεδίου που διαλέξατε, είτε θα αφεθείτε στο ταλέντο των παιδιών να σχεδιάζουν (όπως κάναμε εμείς) κι ας μην έχετε τις τέλειες ευθείες.

Καρφώνετε στην ξύλινη επιφάνεια τα καρφάκια, για να δώσετε το περίγραμμα. Δεν θα χρειαστείτε πολλά. Εμείς βάλαμε 11 για το δέντρο και 10 για το αστέρι.

Αφού τελειώσετε με τα καρφιά, ήρθε η ώρα να το στολίσετε με τα λαστιχάκια.

Πρώτα βάζουμε τα λαστιχάκια στο περίγραμμα, για να ξεχωρίσει το σχέδιό μας και στην συνέχεια το στολίζουμε, το εμπλουτίζουμε με περισσότερα λάστιχα και διάφορα χρώματα.

Τα παιδιά αγαπούν πάρα πολύ αυτή την κατασκευή! Καταρχήν γιατί χρησιμοποιούν σφυρί και καρφιά. Τους αρέσει επίσης που μπορούν και την αλλάζουν, ανάλογα με τα κέφια και τα γούστα τους στα χρώματα.

Καλές γιορτές να έχουμε φίλοι μου! Let the magic begin!

4 Σχόλια

 1. Καλές γιορτές Μαγδα μου. Πολυ ευρηματική και διασκεδαστική κατασκευή, ιδιαίτερα επειδή μπορεί να αλλάζει άρα την φτιάχνουμε παλι απ την αρχη. Περισσότερη η χαρά δημιουργίας!!!

  • Magda Zindrou Reply

   Πράγματι, τα παιδιά την χάρηκαν πολύ! Μαγικό το κάρφωμα, απογειώνει κάθε δημιουργία!!!!! Χαχαχαχα!

 2. τι λες τωρα! υπέροχη κατασκευη και ανετα γινεται και δωρακι!

Write A Comment

error: Content is protected !!