READING

Αηδονάκια Play Town – Το καινούριο μας στέκι...

Αηδονάκια Play Town – Το καινούριο μας στέκι

Ένας καινούριος παιδότοπος λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες στον πρώτο όροφο του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου Escape Center στο Ίλιον. Τα Αηδονάκια Play Town, το τελευταίο μέλος της οικογένειας των Luna Park Αηδονάκια είναι ένας άνετος και φωτεινός χώρος διαμορφωμένος σαν μια χαρούμενη παιδική πόλη της ανέμελης εποχής των 60’s.Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την δική μας εμπειρία από όσα είδαμε και ζήσαμε στα επίσημα εγκαίνια του Αηδονάκια Play Town.

Από την είσοδο καταλαβαίνεις πως τα Αηδονάκια Play Town είναι ένας χώρος φτιαγμένος προσεκτικά, φωτεινός, με ξεχωριστή αισθητική και χαρούμενη διάθεση. Το μικρό παιδικό χωριό χωρίζεται στον παιδότοπο και σε δύο ξεχωριστούς χώρους χαλάρωσης για τους γονείς (εσωτερικός και εξωτερικός). Τα παιδιά παίζουν σε έναν κλειστό, ευρύχωρο και προστατευμένο χώρο, με τον οποίο όμως οι γονείς, ειδικά όσοι επιλέξουν να κάτσουν σε ένα από τα τραπέζια του εσωτερικού χώρου, έχουν άμεση επαφή, οπτική και σωματική με τα παιδιά τους.

Στον Παιδότοπο εκτός από ένα κλασικό φουσκωτό παιχνίδι, τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να “βυθιστούν” σε μια πισίνα με πολύχρωμες μπάλες, να κάνουν τσουλήθρα και να αναρριχηθούν στην αράχνη.

Το παιχνίδι όμως που ξεχώρισε και κέρδισε τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι τα περίφημα Blue Blocks.

Τα BlueBlocks, είναι αυτόνομα κομμάτια, γνωστά σαν looseparts, φτιαγμένα από αφρολέξ. Μπορούν να συνδυάζονται,να μετακινούνται και να μετασχηματίζονται με ποικίλους τρόπους και μεγάλη ευκολία, χωρίς να χρειάζονται οδηγίες. Καθώς συνδυάζονται και με άλλα υλικά, τα BlueBlocks εμπνέουν τα παιδιά να σχεδιάσουν τις δικές τους πόλεις και κατασκευές. Φαντασία, δημιουργικότητα και απόλυτη ελευθερία είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε τα παιδιά να δώσουν ζωή στις δικές τους ιδέες!

Σχεδιασμένα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα David Rockwell για την Imagination Playground LLC, τα Blue Blocks συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του θεατρικού, δημιουργικού και κινητικού παιχνιδιού.Οι ειδικοί για την ανάπτυξη των παιδιών γνωρίζουν ότι το ελεύθερο παιχνίδι χωρίς συγκεκριμένη δομή και το παιχνίδι με τουβλάκια (looseparts) βοηθούν τα παιδιά σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης: διανοητικό, κοινωνικό, σωματικό και συναισθηματικό.

Τα BlueBlocks αποτελούν έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο για ξεχωριστό, ποιοτικό παιχνίδι για τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν σημαντικές κινητικές και νοητικές δεξιότητες. Την ώρα που τα πλαστικά παιχνίδια κυριαρχούν στους χώρους απασχόλησης των παιδιών μας, θεωρώ πως τα Αηδονάκια έκαναν μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή παιχνιδιού!

Στο Αηδονάκια Play Town μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ σας, κρύες και ζεστές σοκολάτες, χυμούς, γρανίτες, milkshake,σπιτικές βάφλες και τεράστια ποικιλία από γλυκά και παγωτά.

Ομολογώ πως δεν αγαπώ ιδιαίτερα τους παιδότοπους. Προτιμώ τους ανοικτούς χώρους, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός. Τα Αηδονάκαι Play Town όμως ξεχωρίζουν σαν χώρος για την συνολική αισθητική (αυτό το 60’s vintage look είναι τέλειο!), η μουσική δεν είναι καθόλου ενοχλητική, ο χώρος είναι πολύ φωτεινός και άνετος, δεν κυριαρχεί το πλαστικό και το βασικότερο είναι πως τα παιχνίδια που έχουν επιλέξει ενισχύουν την συνεργασία μεταξύ των παιδιών.

Το Αηδονάκια Play Town βρίσκεται στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Escape Center στο Ίλιον (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67Α). Στο EscapeCenter μπορείτε να έρθετε με τους παρακάτω τρόπους:
• μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, Έξοδος Φιλαδέλφεια
• μέσω της Αττικής Οδού, Έξοδος 7
• μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας, συνέχεια της Λεωφόρου Λιοσίων

Το Αηδονάκια Play Town διαθέτει καθιστικό 240 ατόμων, χώρους εκδηλώσεων – παιδικών party και δωρεάν parking 500 θέσεων, ενώ στον προαύλιο χώρο του Escape Center θα βρείτε τα γνωστά Αηδονάκια Luna Park με το τεράστιο Τραμπολίνο, τη mini πανοραμική Ρόδα, τη σκοποβολή “Τρελές Σφαίρες”, τον ιππόδρομο “Η Ντόλη” και πολλά ακόμη παιχνίδια!


Εκεί κάναμε και τα πρώτα μας συγκρουόμενα, τις ” Τρελοστούκες”. Μεγάλη αγάπη πλέον!

Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 23:00 καθημερινά
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2102313752

Ίσως αυτές οι πολύ ζεστές μέρες που έρχονται είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείτε με τα παιδιά σας στο Αηδονάκια Play Town. Τα παιδιά μου θυμούνται εκείνη την μέρα με μεγάλη χαρά και χαμόγελα. Και αυτό θα κρατήσω ως κεντρική ανάμνηση!

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Zina Z

    28 Ιουνίου

    Δεν εχουμε παει, αλλα θα το κανουμε σιγουρα! ευχαριστουμε για τη παρουσιαση 🙂

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!