READING

Διαβάσαμε “Πράκτορες του Πλανήτη. Η Εκδίκηση...

Διαβάσαμε “Πράκτορες του Πλανήτη. Η Εκδίκηση του Πουφ.” – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο αυτό δεν βρέθηκε τυχαία στα χέρια σου. Δεν το πιστεύεις; Άνοιξέ το και θα δεις.”. Με αυτές τις λέξεις ξεκινά το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Πράκτορες του Πλανήτη” της Ελένης Ανδρεάδη με τίτλο “Η Εκδίκηση του Πουφ” από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο διαφορετικό, διασκεδαστικό, γεμάτο αγωνία και περιπέτεια, που καλεί τους νεαρούς αναγνώστες να γίνουν κομμάτι της ιστορίας που διαβάζουν.

Μετά την επιτυχία του βιβλίου “Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη“, η Ελένη Ανδρεάδη επιστρέφει με τη νέα σειρά “Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ“. Από τις πρώτες σελίδες, το παιδί συμμετέχει στην πλοκή, καθώς ο εκπαιδευτής Πρακτόρων του Πλανήτη, ο Ωμέγα, του αναθέτει μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή. Το παιδί-αναγνώστης γίνεται ο τελευταίος μυστικός πράκτορας, ο οποίος πρέπει να ανακαλύψει πού κρύβονται τα υπερόπλα και να σώσει τους Πράκτορες του Πλανήτη, όπως την Ανίτα από το Μπαγκλαντές ή τον Ιάσονα από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα ενώ βρίσκονταν μαζί σε μια απόρρητη αποστολή σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Έχει μονάχα 24 ώρες να σταματήσει τον τρομακτικό Πουφ (γνωστό και ως διοξείδιο του άνθρακα) πριν κάνει τον κόσμο καμίνι μέσω της κλιματικής αλλαγής!

 

Η Ελένη Ανδρεάδη μέσα από τα βιβλία της, με πολύ έξυπνο και ευρηματικό τρόπο καλεί τα παιδιά να αναλάβουν δράση για να προστατέψουν το περιβάλλον και τον κόσμο που ζουν. Μέσα από μια περιπέτεια όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι, τα παιδιά θα λύσουν γρίφους και θα απαντήσουν σε δύσκολα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του.

Η διαδραστικότητα του βιβλίου είναι σίγουρα ένα στοιχείο που κάνει τους “Πράκτορες του Πλανήτη” ένα τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό βιβλίο. Με την βοήθεια της τεχνολογίας τα παιδιά σκανάρουν τους QR κώδικες που βρίσκουν στις σελίδες του βιβλίου και ανακαλύπτουν επιπλέον στοιχεία. Ο στόχος της Ανδρεάδη είναι να συνειδητοποιήσουν οι μικροί αναγνώστες πόσο αναγκαίο είναι ο κάθε ένας από εμάς να αποκτήσει μια περιβαλλοντική συνείδηση, πόσο σημαντικό είναι να μην μένουμε αμέτοχοι σε όσα γίνονται, να δραστηριοποιηθούμε, να κατανοήσουμε τα τόσο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η γνώση είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τα παραπάνω. Κι όμως η συγγραφέας κατορθώνει χωρίς διδακτισμό, με τον πιο ευχάριστο και περιπετειώδη τρόπο, να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με έννοιες δύσκολες και για πολλούς πρωτόγνωρες: μειώνουμε την κατανάλωση, ανακυκλώνουμε, επαναχρησιμοποιούμε, αλλάζουμε τον τρόπο ζωή μας και την στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.

Η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου είναι σύγχρονη, μοντέρνα, άμεση και γεμάτη χρώμα. Σε συνδυασμό με την χιουμοριστική γραφή της Ανδρεάδη μας προσφέρουν ένα βιβλίο σύγχρονης αισθητικής και προσέγγισης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πολύτιμο εργαλείο στο σχολείο. Να σας πω την αλήθεια, σκέφτομαι την Μελέτη Περιβάλλοντος που κάνει ο γιος μου στο Δημοτικό και φαντάζομαι πόσο διαφορετικά θα έβλεπαν τα παιδιά το συγκεκριμένο βιβλίο και αυτή την θεματική αν είχαν στα χέρια τους ένα βιβλίο στην λογική που έχουν γραφτεί οι “Πράκτορες του Πλανήτη”.

Δώστε το βιβλίο στο παιδί και αφήστε να το διαβάσει μόνο του (απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών). Εσείς θα είστε εκεί για να συζητήσετε τις απορίες και τις επιθυμίες που θα γεννηθούν. Βοηθήστε έναν μικρό Πράκτορα να βάλει το λιθαράκι του, να γίνει κομμάτι μιας προσπάθειας να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο!

“Οι Πράκτορες του Πλανήτη. Η εκδίκηση του Πουφ” έχουν ήδη πάρει την θέση τους στην δική μας βιβλιοθήκη!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου επιμελείται τα προγράμματα αειφορίας Sani Green και Ikos Green. Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολικό έτος 2015-16 οι Πράκτορες του Πλανήτη εκπαίδευσαν 12.000 παιδιά ως νέους πράκτορες αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού Η επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης www.planetagents.org, διακρίθηκε στα Ermis Awards 2016. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!