Αν όπως εγώ αγαπάτε την αστυνομική λογοτεχνία, τότε έχω για εσάς τρία κλασικά νουάρ μυθιστορήματα που μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Μίνωας. Σε νέες μεταφράσεις, με εντυπωσιακά εξώφυλλα από την ομάδα της polka dot, ήρθαν για να γοητεύσουν τους λάτρεις του είδους.


Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της κλασικής σειράς ξένης λογοτεχνίας και θεωρώντας ότι η αστυνομική λογοτεχνία κινείται σε παράλληλους δρόμους με την κλασική, οι Εκδόσεις Μίνωας εγκαινιάζουν μια νέα σειρά κλασικών νουάρ μυθιστορημάτων, στοχεύοντας στο κοινό που αναζητά το στυλ, την ατμόσφαιρα και έναν αέρα μυστηρίου, κατασκοπείας και θρίλερ. Η σειρά «Κλασικά Noir» συσπειρώνει το αναγνωστικό κοινό που συνεχίζει να αγαπά μια μοναδική ιστορία καταδίωξης και περιπέτειας, ενώ ξεδιπλώνει πτυχές καθημερινών ανθρώπων και μας αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά τους.

Η ομάδα polka dot έχει σχεδιάσει 3 υπέροχα εξώφυλλα και οι μετρ του είδους Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Πατρίτσια Χάισμιθ και Τζον Μπιούκαν δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα μυστηρίου ενώ μας μεταφέρουν σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε μια εποχή όπου πολλοί, εξαιρετικοί ομολογουμένως, και κυρίως Σκανδιναβοί συγγραφείς, έχουν κάνει το αστυνομικό μυθιστόρημα μόδα, πρέπει να έχει κανείς διαβάσει τα τρία αυτά αριστουργήματα της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Γιατί το κλασικό διαφέρει, πώς να το κάνουμε;
Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς – Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
Mε πρωταγωνιστές τον διασημότερο ντετέκτιβ όλων των εποχών Σέρλοκ Χολμς και τον αφοσιωμένο βοηθό του δόκτορα Γουάτσον ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο, στο βικτοριανό Λονδίνο. Από το απλούστερο στοιχείο ως το πιο σύνθετο, με ενδιάμεσους σταθμούς αδιόρατες λεπτομέρειες που μόνο ο ευφυέστατος και εμμονικός Σέρλοκ Χολμς θα μπορούσε να παρατηρήσει και να συνδέσει μεταξύ τους, ξετυλίγονται δώδεκα αστυνομικές ιστορίες όπου η κορύφωση και η λύση του μυστηρίου ακολουθεί τους πιο παράδοξους δρόμους.
Καταδίωξη στη Βενετία – Πατρίτσια Χάισμιθ
Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της Χάϊσμιθ, τοποθετημένο στη γειτονική Ιταλία, Μια αυτοκτονία, ο πόνος, η οργή και μια θανάσιμη καταδίωξη, όπου οι ρόλοι κυνηγού και κυνηγημένου εναλλάσσονται και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι την τελική σύγκρουση, συνθέτουν μια ιστορία με καταιγιστική δράση και αγωνία αμείωτη ως την τελευταία σελίδα.
Τα 39 σκαλοπάτια – Τζιν Μπιουκαν
Ένα από τα πλέον εμβληματικά και επιδραστικά μυθιστορήματα «καταδίωξης» όλων των εποχών. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε ταινία και από τον σπουδαίο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ένα δυνατό θρίλερ με διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, αινιγματική ατμόσφαιρα, μυστήριο και αγωνία, που επηρέασε μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών ταινιών και μεταγενέστερων μυθιστορημάτων κατασκοπείας και καταδίωξης.

Καλή ανάγνωση!
Author

Write A Comment

error: Content is protected !!