«Το μικρό λυκάκι φροντίζει το δάσος» του Antoon Krings από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος ήταν ένα από τα βιβλία που διαβάσαμε αυτές τις μέρες. Η τελευταία περιπέτεια του υπέροχου μικρού λύκου, είναι μια οικολογική ιστορία, που μιλάει στα παιδιά για την ανακύκλωση και την ανάγκη να φροντίζουμε το περιβάλλον. Η απόδοση στα ελληνικά είναι του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Μια ιστορία για μικρά παιδιά, που με απλά λόγια και αξιαγάπητους χαρακτήρες γνωρίζει στα παιδιά την ανάγκη να φροντίζουμε το φυσικό περιβάλλον. Ο μικρός λύκος καθαρίζει το δάσος, όπως ακριβώς πρέπει όλοι εμείς να διατηρούμε καθαρή την πόλη που ζούμε.Παράλληλα το βιβλίο εξηγεί τι σημαίνει ανακύκλωση. Ας μάθουμε στα παιδιά πως δεν πετάμε τίποτα! Ειδικά αν ένα αντικείμενο δεν έχει καταστραφεί, μπορούμε να το χαρίσουμε ή να το προσφέρουμε σε κάποιον που το χρειάζεται. Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε, να επαναχρησιμοποιούμε και να φροντίζουμε τα πράγματά μας. Στην εποχή μας η ανακύκλωση είναι πλέον μια επιτακτική ανάγκη!

Πλούσιες εικόνες, υπέροχα χρώματα κι ένας λύκος που φυσικά δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό στερεότυπο του «κακού λύκου», αυτό το μικρό βιβλιαράκι είναι η ιδανική συντροφιά, ειδικά τώρα που ο καιρός βελτιώνεται και θα ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στη φύση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο.
Μπορείτε να το αγοράσετε με έκπτωση online πατώντας εδώΚαι φυσικά μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στα υπόλοιπα βιβλία μας.
Η λίστα συνεχώς ανανεώνεται!
Author

Write A Comment

error: Content is protected !!