READING

Διαβάσαμε: Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα και ο κύρι...

Διαβάσαμε: Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα και ο κύριος Λιοντάρης από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Τα βιβλία έχουν κάτι το μαγικό! Και όταν ξεχωρίζουν καταφέρνουν να μας κερδίσουν ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκουν τα δύο καινούρια βιβλία των Εκδόσεων ΊκαροςΠού είναι η κυρία Πασχαλίτσα;” & “Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης;” της Ingela Peterson Arrhenius. Απευθύνονται σε πολύ μικρά παιδιά, κέρδισαν όμως μικρούς, μεγάλους αλλά κι έναν βιβλιοφάγο έκπληξη!

 

Δύο μικρά βιβλιαράκια μας καλούν να παίξουμε κρυφτό παρέα με δύο αγαπημένα μας ζωάκια. Ψάχνουμε την κυρία Πασχαλίτσα και τον κύριο Λιοντάρι. Πίσω όμως από τα υφασμάτινα μέρη του βιβλίου κρύβονται πολλά ακόμη αγαπημένα ζώα των παιδιών: μια Κάμπια, η κυρία Μέλισσα, ένα Σαλιγκάρι, η κυρία Καμηλοπάρδαλη, ο κύριος Κροκόδειλος και η Ελεφαντίνα.

Ένα βιβλίο ιδανικό για πολύ μικρά χεράκια. Με χοντρό χαρτί για να μην σκίζεται και υφασμάτινα σημεία που κρύβουν εκπλήξεις, κάτι το οποίο είναι πάντα πολύ ευχάριστο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ρετρό και παιχνιδιάρικη, με χρώματα που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών! Στο τέλος τα παιδιά φυσικά βρίσκουν την Πασχαλίτσα και τον Λιοντάρη, αλλά ένας καθρέφτης κρύβει μια έκπληξη!

H Ingela Peterson Arrhenius γεννήθηκε το 1967 στη Σουηδία. Η τέχνη και το σχέδιο ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, και πριν τη καριέρα της ως εικονογράφος εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής στη Στοκχόλμη. Από το 1992 εργάζεται ως εικονογράφος με διεθνή αναγνώριση στη διαφήμιση, στο σχέδιο και στις εκδόσεις βιβλίων. Είναι παθιασμένη με το ρετρό στυλ, το οποίο αντικατοπτρίζεται εμφανώς στα έργα της, όπως επίσης και η χαρά της για την τυπογραφία και τα χρώματα. Ζει στη Στοκχόλμη με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά.

Η μικρή μας τα λάτρεψε και μαζί της συμφώνησε και ο γατούλης Καρότος, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να τα μοιραστεί μαζί μας.

Μπορείτε κι εσείς να αγοράσετε τα βιβλία online από την σελίδα των Εκδόσεων Ίκαρος, πατώντας εδώ για την Πασχαλίτσα κι εδώ για τον Λιοντάρη. Και φυσικά μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την σελίδα του Ίκαρου για να δείτε όλους τους τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά.

Στην δική μας βιβλιοθήκη θα βρείτε κι άλλα βιβλία για μικρά παιδάκια!

Καλή ανάγνωση!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!